vay mehmet'cim helal olsun sana!! güveniyor başarılar diliyoruz sen yatırsan'da kaldırırsın:wiinkk: bilirim senin dönüşlerini 
Ben Superbike B kategorisinde yarışıyorum. Bu sene ilk yılı olan bayağı fazla adam var. Lastiklerin hezimetine uğramaktan kastın ne? Problem lastiklerde değil arkadaşındadır çünkü gördüğün gibi lastikler olması gerekenden fazla performans gösterebiliyor.Hangi gruptaydın sen?Benim arkadaşımda bu yıl ilk defa pistte yarıştı.O da lastiklerin hezimetine uğradı ve viraj çıkışında yatırdı.
Böyle bir açı oluyor herhalde :mrgreen:
![]()
Peglerin yere sürtmesi normal değil aslında. Yani sürtmesi olası ama doğru birşey değil. O yüzden yarış pegleri satılıyor. Yarış pegleri orjinal pegler gibi yaylı hareketli de değil, sabit. Yarış peglerinin özelliği bağlantı yerlerinin ayarlanabiliyor olması ve normal peglere göre çok daha yukarıda olması. Motorun üzerindeki pegler normal yol kullanımı için üretildiğinden bunlarla yarışa girmek yanlış birşey. Zaten gördüğünüz gibi de sürte sürte bitiyor. Eğer normal birşey olsaydı, peglere zarar gelmezdi.Peglerin sürtünmesi normal. Eğer sabit değillerse, Çok da tehlikeli değil.
Pegler tamam, herkesin pegleri yere sürtüyor da şanzıman kapağının somununun ve hemen altındaki grenajın yere değmesine ne diyeceksin? Kabul ediyorum, bu tamamen benim hatam, motordan daha fazla dışa çıkıp motoru daha dik tutmam gerekiyordu ama ilk yarış tecrübem olduğundan başka şeylere konsantre oldum.Bakınız benim motorun pegleri.
Tabi ki viraj dışına açılmak değil. Kalçamı motorun daha fazla dışına atıp kendimi yola yatırmaktan bahsediyorum. Yani yanlış teknik yüzünden motor bu kadar yattı. Ama burada benim üzerinde durmak istediğim şey benim motoru ne kadar yatırabildiğim değil, bu motorların ne kadar yatabildiğidir.Bir de boy dışa açılmam gerek diye yazmışsın. Orasını anlamadım. Virajın dışına açılmaktan mı bahsediyorsun, yoksa kalça hareketlerinden mi?
Yatar yatarSence CBR'da bu kadar yatabilirmi ? CBR Cup'tada lastik ebatlarını aynı kullanıyorlar. Merak ettim.