Motor Lisansi ve Yarislar
Herkeze Merhaba,
5 senedir Amerikada yasamaktayim ve motor kullanmaya burada basladim. Ilk yarisima 2004 senesinin Nisan ayinda katildim. O sezon icerisinde 8 yarisdan 4 une katildim ve sezonu 67 kisi icinden 6. bitirdim. 2005 de yarismadim ve bu sene yaklasik 1 ay evvel tekrar pistlere geri dondum.
Turkiyede lisans almak icin evraklar hakkinda bir bilgim yok ama sizlere soyleyebilecegim birkac sey var. Oncelikle egitim alinmasi sart. Bagdat caddesinde yada Bakirkoy Mecidiyekoy arasinda e5 te yarismakla pistte yarismak cok farkli seyler. Yarisa katilabilmek icin mutlaka antrenman gerekli, bunun icin de imkan gerekiyor. Ben lisansimi almak icin 1 gunluk kurstan gectim ve basarili oldum bundan once de yaklasik 3 degisik pistte 10 haftasonu kadar antrenman yaptim.
Sponsor konusuna gelince, hayir sponsorum yok ama burada imkanlar biraz daha farkli. En azindan haftasonlari hemen hemen butun pistler antrenman yapmak isteyenler icin belli bir ucret karsiligi acik. Iyi bir Kask,eldiven,deri tulum ve yaris botlari yarismaya baslamak icin ilk gereken ekipmanlar.
Modifiye konusuna gelince, motorun ustundeki tum grenaj sokulup yaris grenajiyla degistirilmesi faydali. Belli bir ustaliga eristikten sonra motorun suspansiyonunu modifiye edebilirsiniz. Motoru hizlandiracak modifiyelerden once yere saglam basmasini saglayacak modifiyeler yapilmasi daha onemli.
Herkeze iyi pazarlar