yarışmak için ne lazım

valentino rossi gibi bi şey olmak lazım o zaman üste para almak için.:pr:

Bizeler icin MotoGP pilotlari gibi milyonlar kazanmak dusmez ama benim bir cok arkadaslarim yarislara katilip en azindan yatirimlarini geri kazaniyorlar. Bu isi yapmak icin ustun pilot olman gerek degil. Cok vaktini alir ve bunun karsisinda hic bir kazanc yok, yani bir hobby olarakda gorebilirsin.

benim bir tanıdığım var yarışlara katılan. sponsorlarından biri motomax, elbiseleri geliş fiyatından satıyorlar. TR'de sponsorluk da böyle birşey işte.

Arkadaşlar bence yarışmak okadar zor değil !

Gereken tek şey bir Playstation ! :queen:

Birde şöle 155 ekran televizyon olursa çok iyi olur

Kaskınızıda taktınızmı tamam !

Vay be yarışmak için bile amma ugraşmak gerekiyo.Cem yılmazın dediği gibi biz gençlerimizi pistte görmek istiyoruz.Ama nasıl

michael shumy f1 olayına 3 yaşında iken ablasının beğenmediği gokart ile başlıyor..(yani şumi nin babası ablasına o yaşta go kart almış..)
olanaklar yani..

boy

Arkadaşlar, havalar biraz daha düzelip de organizasyonlara başlayınca pist kiralamayı düşünüyoruz. Pistin 1 saatlik ücreti yanlış bilmiyorsam 250 YTL. Belli sayıda motor ile piste girilebiliyor. 10 kişi girsek adam başına 25 YTL düşer. Organize ettiğimiz zaman detayları paylaşıyor olacağız...

Ama şunu söyleyeyim, piste girince kimseyi tanımam ona göre :cherry:

boy' Alıntı:
Arkadaşlar, havalar biraz daha düzelip de organizasyonlara başlayınca pist kiralamayı düşünüyoruz. Pistin 1 saatlik ücreti yanlış bilmiyorsam 250 YTL. Belli sayıda motor ile piste girilebiliyor. 10 kişi girsek adam başına 25 YTL düşer. Organize ettiğimiz zaman detayları paylaşıyor olacağız...

Ama şunu söyleyeyim, piste girince kimseyi tanımam ona göre :cherry:

Hangi pistten bahsediyorsun ?

İstanbul park olmadığını tahmin edebiliyorum.:cherry:

bu yarış olayını deneyimlemk isteyen baya kişi var galiba bunların bi seçmesi falan yok mu yaw küçük ken spor klüplerinin futbol takımlarının seçmeleri olurdaya o tarz bişey varsa katılsak :)

lisansı nereden çıkarabiliriz bilgisi olan varmı mesela bizim burda motorsporları klübü var ordan cıkarabilirmiyiz

lisans cıkarmak için yaş sınırı varmıdır ben 1990 doğumluyum???

Son düzenleme:
Ben 18 yaşımdayım ama lisans ı nereden alıcağımı bilmiyorum.
600 cc.lik motosiklet deneyimim var.Kendimi denemek istiyorum.
Bu arada 6 yaşımdan beri motosiklet üzerindeyim.

boy

@karalahana
bir pist yarışa katılabilmemiz için neler yapmamız gerekiyo ve şu sponsorluk davasını detaylı olarak nereden öğrenebiliriz bilgisi olan var mı

Ben de bir süredir bu konuya kafa patlatanlardan biriyim. Hatta dün TMF'den (Türkiye Motosiklet Federasyonu) Deniz hanımla görüşüp bilgi aldım. Yarışa girmek öyle çok büyük çaba gerektirmiyor. Sadece para olması yeterli.

Öncelikle TMF'ye üye olan klüplerden birine lisans için başvuruyorsun. Daha sonra da yarış tarihi geldiğinde yarışa giriyorsun. Bu kadar. Haa motosikleti nereden bulacam, yarış tulumunu nerden temin edecem diyorsan, aklına gelen herşeyi kendin buluyorsun. Motor, modifiye, tulum hepsi sana ait. TMF'deki dokümanlarda motoru ne şekilde modifiye edebileceğin ile ilgili çeşitli kuralların olduğu dokümanlar mevcut. Sponsor falan hikaye. Haa bulurum, maddi giderimi indiririm diyorsan o ayrı. Öncelikle C kategorisine katılıyorsun. Sene sonunda ilk 3 arasına girersen B kategorisine sene sonunda ilk 3 arasına girersen de A kategorisine katılmaya hak kazanıyorsun. Ondan sonra da birşey olmuyor. A kategorisinde kalıyorsun.

Kısaca... Bu iş tamamen maddi olanaklara bağlı. Birini bulayım, hünerimi göstereyim, beni sponsor etsinler hikayesi yok. Ayrıca bu işin maddi olarak getirisi de yok diye biliyorum. Yani giderlerini karşılamaz. Saykoshey'in dediği gibi olanaklar yok Türkiye'de. Hobi olarak yapabilirsin. Ben hala araştırma içerisindeyim...

Onun dışında pist kiralayıp kendi aramızda yarışmak da pek mümkün gözükmüyor. Ben 600cc ve 1000cc kategorisinde yarışmak istiyorum. Öncelikle aynı kategoride yarışacak bu kadar adamı nereden bulacağız? İkincisi pist kiralamak pek ucuz değil. Diyelim ki kiraladık, bir sürü kural var, tulumsuz girilmiyor, komple ekipman lazım, motorun farlarını kapatacan, sinyalleri ve aynaları sökecen, v.s...

Sonuç : Türkiye diğer konularda olduğu gibi motosiklet konusunda da hala çok geri kalmış bir ülke. Olanaksızlıklar diz boyu. Ancak insanlar parasının miktarına göre beğendiği motoru satın alıp yollarda dolaşabiliyor...

türkiyede yarışmak için para lazım hem de çok para.

hmm..PEki abi bunu anladım yani Para olmazsa yarışda yok ancak bu kategorilerden sonra motogp gibi bir organizasyonda olma ihtimalimiz yok mu?
Yoksa zaten uğraşmam..
Bi sorum daha olacak sinan sofuoğlu motogp ye nasıl katılabilmiş?

Benim şu An Motorum Yok Ama önümüzdeki 1 Ay Içerisinde Cbr 125'lik Motor Alacam Ama Hedefim 600cc'lik Cbr'ye Binmek Ve Onla Uçmak Motor Benim Için özgürlük Demek Ben Araniza Yeni Katildim Bana Bu Konuda Yardimci Olursaniz Sevinirm Msn'm Pazartesi,sali,çarşamba Olmak üzere Tüm Gün Açik Msj'larinizi Bekliyorum Tekrar Mrb...

YariŞmak İÇİn İlk Önce Para Lazim Sonrada Tabİ Becerİ Lazim Aslinda YariŞ Sadece Pİst Olunca Olmaz YariŞ Her Yerde YariŞtir...........

Son düzenleme:
önli olan motorun gücü

rider89 katılıyorsunuz ama motorda modifiye kadar güçte önemlidir yani önce motorun güçlü olması gerikir kazandığın yarışlarında motorunu modifiye ettirisin onlar sonraki işler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar