Yarışlarda "Utanç" tablosu

Dost grubumuz Motosiklet.net ailesi..
Konuyu haber olarak birebir alıntıyla yazıdıgımız için askıda kalmış ve sizlerde haklı olarak eksik bilgilendirildini..
Aslına bakarsanız bu habrde geçen olay buzdağının görünen kısmı.
Şu anda birçok sebeple birlikte Süleyman MEMNUN hakkında dava hazırlıkları yapılıyor.

Sevgili arkadaşım,

Burada 2 tane farklı olay var.

Bir tanesi, MD kulübünün 4 yıl ceza alması...

Öyle ki gerçekten dehşete düşürecek bir ceza. Bu yaşıma geldim bu kadar ağır bir ceza görmedim, duymadım.

Nerede kaldı ki, motor sporunun bu kadar düşük seviyede desteklendiği ve gerek kulüp gerek ise sponsor olarak sıfırlarda gezindiği bir ortamda, böyle bir ceza !

Ancak diğer yandan bu ceza verildi ise tabii ki uygulanacak da...

Varsayalım ki ceza 1 senelik. MD bu durumda yarışlara katılabiliyor mu ?
Anladığım kadarı ile, "hayır" ( 2. yazınızda da bu konuda bir açıklama yok )

Tekrar ediyorum, ceza ne kadar haklı ne kadar haksız bilmiyorum. Ayrıca bu Süleyman efendiden de hiç haz etmiyorum.

Ama eğer disiplin cezası sebebi ile MD nin yarışlara kulüp olarak katılma hakkı elinden alınmış ise, logoların kapatılması gayet normaldir.

Bu olayda normal olmayan konular, 4 yıllık bir ceza verilmesi ve sizin beyanınıza göre ( bilgim olmadığı için böyle yazdım, yanlış anlamayın ) sadece bir eleştiri yüzünden bu cezanın verilmesi...

-Öncelikle tespit edilmesi gereken bir konu var:Federasyon denen oluşum,devlete bağlı özerk bir kuruluştur.İşleyişide içtüzük'ü ile belirlenmiştir.Bu kuruluşa üye olup tüm mevzuatı kabul etmiş üyeler için ayrıcalık ve yaptırımları vardır.Üyelerin haklarını kuruluş içinde arama hakkı olduğu gibi yasalardan doğan haklarının ellerinden alındığını düşündüklerinde hukuk sürecini başlatma hakları vardır.
-Şimdi gelelim şu an içinde bulunduğumuz başlığa:Burada TMF'ye üye olan ve sportif faaliyetlerde bulunan bir kulübümüz var ve haklı olarak rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.Elimde olmayan sebeplerden dolayı,doğamda olan şüphecilik sebebiyle karşısındaki muhatabında en azından başkabir ortamda yaptığı bir açıklama varsa onuda görmek,duymak isterim.Çünkü bir karar verirken her iki tarafıda dinlemekte fayda var.Hoş Süleyman MEMNUN pek böyle ortamlara girip açıklama yapma gereği duymuyor fakat motosiklet sektöründeki en büyük kamuoylarından olan forumları dikkate almasını tavsiye ediyorum.
-Son olarak,bu başlığa konu olan cezanın gerekçeli karar metnini,konuyla ilgili bir arkadaşın eklemesini rica ediyorum.

Arkadaşlar aşgıdaki linkte cezayı gerektiren yazıyı ve süreci bulabilirsiniz;
http://motoron.com.tr/1035-motor-delisine-sok-ceza.aspx
Ancak asıl düşündürücü olan henüz bu ceza ortada yokken M.D nin 13 yarışçıyı sezon başında bünyesine katıp lisans başvurusu yapmasıyla bu cezanın gündeme getirilmesidir.
Anlatmak çok uzun, ama merak edenler olabilir.
Geçtiğimiz yıl rahmetli Sinan SOFUOĞLU anısına bir mahalli şampiyona organize etmiştik. O dönemde bilindiği gibi Süleyman MEMNUN kişisel kavgası yüzünden İzmir Pınarbaşı pistine yarış vermiyordu ve çok yakında TMF seçimleri vardı.
İzmir Valiliği, B.Şehir Belediyesi ve birçok krumun detek verdiği yarışı TMF "Yetersisiniz" gerekçesiyle iptal etti...
Öylesine şaşırdıkki..Çünkü biz bu önemli organizasyon için teşekkür yazısı bekliyorduk..
Sonra araştırdık bir TMF yöneticisi neden kendi sporunun yapılasını istemez..Ve gördükki yaklaşan seçimlerin kaygısıyla bunu yapmışlar..Çünkü her yarış organize eden kulübün seçimlerdeki delege sayısı artar...
Ve bu koltuk sevdası ugruna verilen YETERSİZLİK kararını eleştiren bir yazı yazdık..
Neyse seçimler geldi ve Süleyman MEMNUN başkan seçildi..Aksi düşünülemezdi çünkü kendisine yakın olan kulüplerer yarış verip, muhalefet olanlara yarış vermediğin sürece hep orda kalırsın..
Başkan seçildikten hemen sonra kulislerde "Motordelisi nin işini bitirecem" söylemleri kulagımıza geldiğinde "Buna cesaret edemez" dedik..Lisans başvurularını yaptığımız sporculara yapılan bakılardan sonra şaşırdık. Kendisinin etkili oldugu kulüplerden lisans çıkartmaları konusudna TMF tarafından yapılan telkinlerden hemen sonra uydurma bir ceza geldi..
Tam 9 ay önce YETERSİZSİNİZ kararına cevaben yazdıgımız yazıydı cezayı gerektiren..
Yani arkadaşlar bu tüzükle , bu kafayla bu adam ömrü boyunca kendi işletmesi gibi Federasyonun başında kalır..
İşin daha komik olanı iste yeni kulüp başvurularının red edilmesi..
Örnek: Siz Motosikelt.net ailesi olarak bir kulüp olmak istediğinizde TMF ye başvurup bu sporu icraa etmelisiniz..Ama durum böyle değil malesef..Süleyman MEMNUN yanında değilseniz sizi kabul etmezler bile...
Bu anlattıklarım daha yüzde 1 dir..
İşin en can alıcı noktası; 2009 Kurallar kitapçığı "Kulüpler" listesine baktıgımızda MD kulübünün ismi geçmiyor..oysaki o kitapçık Ocak ayında bastırılıyor, bize disiplin cezası MART ayında verildi..buda gösteriyorki bu adam kafada bitirmiş olayı..Ortada bir disiplin cezasyı yokken o kitapçıktan bize Sultan Süleyman silmiş..Bu bize yapılan seçimlerde o na muhalefet olan diğer kulüplerede yapılıyor..Ancak M.D yi kendi önünde büyük engel gördüğü için yokedilmesi en acil olarak görüyor..
Daha çoooook şey var ama bunların hepsi yargıda sorulacak hesaplar...

ilginç 4 yıl biraz fazla olmuş utanma yokmu bu olayda başkan nederse o mudur bu nasıl bi federasyon????

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sinan Sofuoglu adina duzenlemek istediginiz sampiyonaya red geldigini ve gerekçe olarak yetersiz oldugunuzun ileri suruldugunu yazmissiniz.
Devaminda da bunun için hukuksal sureç baslatacaginizi belirtmissiniz.
Ne oldu o konu?
Dava konusu oldu mu.
Olduysa, sonuç ne?
Sonuçlanmadiysa ne asamada.
Merak ettim.

Yuh diyorum ya nasıl bir ülkede yaşıyoruz ? Motosiklet sporu gibi keyif,zevk ve adrenalin için yapılan bir sporu bile bu kadar koltuk sevdası ve ticari amaçları için kullanan bir adam nasıl olurda hala başkan? Aynı chp deki baykal gibi adamlarını delege yap ilelebet başkan seçil oh ne ala...Süleyman paşa kendini ne sanıyor ya? Md ne yapmışki;? Takım olarak silahlı eylemmi yapmış? 4 sene ceza? Bir takım ne yapar ceza için? motorda oynamalar yapar,cc gizler,yarış kurallarına uymaz,diğer takımlara uygunsuz davranır falan filan ceza alır ama 4 sene hangi suça verilen ceza allah aşkına yuh diyorum ...

M.D 'yi sonuna kadar destekliyorum.haklarını sonuna kadar arasınlar. böyle padişahlık sistemiyle yönetilmez kurumlar sonuçta sen federasyon başkanısın.
pretosto edilecekse sonuna kadar

MD bildirisini ve TMF'nin disiplin kurulu kararını okudum.

MD'nin bildirisinde kinayeli ifadelerin olmasına rağmen bence hakaret adledilebilecek ifadelere rastlamadım.Ha! muhatab olan kişi yada kuruluşun bakış açısını bilemem,fakat hukuki olarak o yazıdan hakaret çıkarmak biraz zor.

TMF'nin disiplin kurulunun kararına konu olan bildiriyi belirtmesine rağmen neleri hakaret,neleri talimatlara uymamak vede neleri centilmenliğe aykırı olarak gördüklerini belirtmemişler.Gerekçeli karar denen yazıda bunların ayrıntılı olarak belirtilmesi gerekir.Sanırım hukuk danışmanları yok yada danışmadılar.

Son olarak final yazınızda belirtilen;Bundan sonraki aşamada FIM, GSGM, FEDERASYON kural-kanunları çerçevesinde bu YETERSİZLİK gerekçesinin yürürlülüğü, ve kuruluş amacı Motosiklet Sporu olan kulübümüze bu kararın hangi durumlar gözönüne alınarak verildiğiyle ilgili resmi açıklama istenecektir.. ,ifadesinin sonucunu alırsanız bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.Zira yukarıdada belirttiğim gibi gerekçeli kararın gerekçesi işte bu sorunun cevabıdır.

Süleyman efendinin MD ile ciddi bir takıntısı olduğu açıkça görülüyor. Verilen disiplin cezasında yönetmelikten cımbız ile çekilerek alınmış cezai şartları en ağır biçimde uygulamışlar.

Orada 3 tane madde var. Hadi hakareti anladık diyelim. (ki en ağır cezayı uygulayacak kadar ağır bir hakaret unsuru göze çarpmıyor. MD nin yazısı ancak hakaretimsi öğeler içeriyor )

Peki soruyorum, "centilmenliğe aykırı hareket" ve "talimatlara aykırı hareket" unsurları nelerdir ?

Bir diğer eleştirim de MD ye : Sevgili dostlar, niye bu ceza ile ilgili olayları bizimle paylaşacağınıza, logo kapatma olayını gündeme getirdiniz ?
Logo olayında bir şey yok. Ceza varsa logo kapatılcak tabii..
Ama esas almış olduğunuz cezada büyük bir haksızlık söz konusu gibi...
İyi ki olayı deşmişim. Esas pis koku şimdi ortaya çıktı !

MD neden ceza aldı???

1:federasyon secimlerin de süleyman memnu lunu desteklemedi
2:Ankara da olan secimlere md tam katro katıldı
3: md süleyman memnun lunu çok eleştirdi özellikle rahmetli sofuoğlunun ölümun den sonra
4:bir yarişcinin kaza sonrası yaralı olmasına ragmen ölüm haberini verdi
5:ve en önemlisi md başkanıyla yıldızı hiç barişmadı

tabi bunlar benim bildiklerim ne olursa olsun verilen ceza motor delisi kulub une çok agir bir ceza sonuç da bu bir spor...

Bu kısımlarıda es geçmeyelim..

Burada bu başlığa cevap veren kaç kişi olayın inceliğini biliyor ?
biri yazdı biri çizdi misali şuan gidiyor..
Herşeyin düzeni ile gitsin..
Önde davulcu arkada fermancı olarak gitmez bu..
M.D de bu olayı burada değil gidip mahkemelerde hallederse daha iyi olucak..
İsim karalamakla olucak bir şey olmaz bu..

Gaziantep İl Temsilcisi

Sevgili sedat anladıgım kadarıyla sen olayın içerigini biliyorsun anlatki bilmeyen arkadaşlar yani bizlerde bilelim..

Süleyman efendinin MD ile ciddi bir takıntısı olduğu açıkça görülüyor. Verilen disiplin cezasında yönetmelikten cımbız ile çekilerek alınmış cezai şartları en ağır biçimde uygulamışlar.

Orada 3 tane madde var. Hadi hakareti anladık diyelim. (ki en ağır cezayı uygulayacak kadar ağır bir hakaret unsuru göze çarpmıyor. MD nin yazısı ancak hakaretimsi öğeler içeriyor )

Peki soruyorum, "centilmenliğe aykırı hareket" ve "talimatlara aykırı hareket" unsurları nelerdir ?

Bir diğer eleştirim de MD ye : Sevgili dostlar, niye bu ceza ile ilgili olayları bizimle paylaşacağınıza, logo kapatma olayını gündeme getirdiniz ?
Logo olayında bir şey yok. Ceza varsa logo kapatılcak tabii..
Ama esas almış olduğunuz cezada büyük bir haksızlık söz konusu gibi...
İyi ki olayı deşmişim. Esas pis koku şimdi ortaya çıktı !

Aslına bakarsan bende senin yazılarından sonra biraz işkillenip konunun bağırsaklarını çıkardım Levent abicim.Ve de bu konunun sonundaki mahkeme kararınıda çok merak ediyorum.

Seninde belirttiğin gibi bende işin içyüzünü bilmeyenlerdenim Sedat kardeşim.Genelde ifadelerime yorum katmadan yazmaya çalıştım.Çünkü konunun diğer muhatabı (Bence TMF) kamuoyunu pek dikkate almıyormuş gibi geldi bana.Tabiki kendi internet sitesinde ve kendilerine yakın ortamlarda bunun açıklamasını yapmışlardır.Fakat motosiklete gönül vermiş insanlar olarak bizide ilgilendirdiğini düşünüp bişeyler yazmak istedim şahsen.Ayrıca konuyla ilgili senin farklı bilgi ve bakış açın varsa onuda öğrenmek isterim.

Sonrada neden ülkemiz gelişmiyor neden spor yapmıyor kimse diyorlar bekleyin insanlar spor yapar bekleyin..

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Bende tam olarak detayları bilmiyorum...... Ama burda paylaşması gayet mantıklı ve bizim açımızdan güzel... Sonuçta Dost site... MD de motosiklet camiası... Nerde paylaşıcaktı?... Sevgi kelebekleri sitesine yazacak halleri yok....:bounce::bounce::bounce:

Varsa fikrin yaz..Yoksa susup beklemeyi biliceksin... Bak çoğumuz öyle yapıyor.... :cat::cat:

Cog,
Ytersizsiniz kararından sonra kararı bozmak ve mahkemeye gitmek için "Yetrsizlik" gerekçesinin hangi kirterler gözönünde tutularak, kimler tarafından alındıgını bildiren yazıyı o dönem TMF ısrarlı taleplere rağmen göndermedi..Defalarca "Ytersizlik1 neye göre diye gerekçe istedik ama yazı gelmedi..Böylelikle hukuk yolunuda kapatarak o dönem tahkime gitmemiz engellendi..
İşin komik tarafı bize "Yetersizsiniz" diye yarış vermeyen MEMNUN, Vespa Kulübüne yarış organizasyonu vererek tavrınıda ortaya koymuş oldu..
Küçümsemiyorum tabiki ama VESPA Kulübünün Enduro yarışı organize ettiği bir yerde, Türkiye şampiyonu olan sporcularında dahil oldugu 13 lisanslı sporcuya sahip MD kulübüne yarış vermemenin altında yatan düşünceyi görmemek körlüktür.
Bu adam çıldırmış, şaşırmış ve gözünü koltuk hırsı bürümüş..
Motosiklet sektöründen para kazanan birisi başkan olursa tabikide bizlerin federasyonunu kendi işletmesi gibi idare eder...
Pazar günü pistte yaşadıklarıız zulümdü, baskıydı...5 ekip arabası çağırmışlar MOTORDELİSİ olay yapacak diye..Bunun adı baskıdır..
Polislerden çoğu yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın tanıdıkları çıktı.. "Bizi sizin için çagırdılar, olay çıkartacakmışsınız" dediler..Ama oturuldu çay içildi.
Gelen polis arkadaşlar akşama kadar beklediler ve M.D tarafından en ufak bir olaya şahit olmadan gittiler..
Pit alanındaki gazete kağıtlarıyla örtülmüş logolar, 10 larca polisin MD pit garajının önünde beklemesi, keyfe keder cezalar..
Bunların hepsinin hesabını tüm camianın katılacagı bir protesto ile vereceğiz arkadaşlar..
Kulüpler Birliği oluşumuyla ilgili M.D ye diğer kulüpler tarafından yetki verildi..
Bu kulüpler birliğüi içine MT ailesinide dahil edeceğiz..
Diğer MOTOSİKLET sevgisini yaşatan, içinde sevgi barındıran motosiklet gruplarıyla birlikte demokratik tepkimizi elbette gösterecegiz..
Yakın zamanda Erhan ile bu konuları görüşmek için İstanbul a geleceğim..
Aşagıdaki fotograf benim çok sevdiğim bir fotograf...
Bu forumlarda paylaşmak istedim:
img18351mq.jpg

...
Eleştileri hazmedemeyen insanlar kimseyi yönetecek kapasiteye sahip olamazlar..
...

Gün gelir devran döner. Daha 2 ay önce motordelisinde MotoPlus vs MotoShow tartışmalarında, kendilerinin katılacağı MotoShow hakkında söylenen eleştirileri ve hatta eleştiri bile barındırmayan gerçekleri içeren mesajlar sessiz, sedasız, nedensiz ortadan kaldırılıyordu. Beğenmedikleri mesajları siliyorlardı kafalarınca. Şimdi kendi yaptıklarından daha acımasız ve daha büyük çaptaki bir haksızlıkla karşılaşınca nasıl feryat figan ediyorlar...

Motordelisi de eleştiri kaldıramayan bir site. (M.D.S.K.'ya değildir lafım) Yine de bir spor klübü olarak çok ağır bir ceza almışlar. Süleyman Memnun'un nasıl bir yöetici olduğu ortada zaten. Motosiklet tekmeleyen motosiklet federasyonu başkanı, peeeh :farao:

Motordelisini başlattığı hukuki mücadelede destekliyorum. Umarım kazanırlar ve umarım o dava motordelisinde Hakan Dinçer şakşakçısı olmayıpta forumda barınmak isteyen üyeler için örnek teşkil eder :queen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Gün gelir devran döner. Daha 2 ay önce motordelisinde MotoPlus vs MotoShow tartışmalarında, kendilerinin katılacağı MotoShow hakkında söylenen eleştirileri ve hatta eleştiri bile barındırmayan gerçekleri içeren mesajlar sessiz, sedasız, nedensiz ortadan kaldırılıyordu. Beğenmedikleri mesajları siliyorlardı kafalarınca. Şimdi kendi yaptıklarından daha acımasız ve daha büyük çaptaki bir haksızlıkla karşılaşınca nasıl feryat figan ediyorlar...

Motordelisi de eleştiri kaldıramayan bir site. (M.D.S.K.'ya değildir lafım) Yine de bir spor klübü olarak çok ağır bir ceza almışlar. Süleyman Memnun'un nasıl bir yöetici olduğu ortada zaten. Motosiklet tekmeleyen motosiklet federasyonu başkanı, peeeh :farao:

Motordelisini başlattığı hukuki mücadelede destekliyorum. Umarım kazanırlar ve umarım o dava motordelisinde Hakan Dinçer şakşakçısı olmayıpta forumda barınmak isteyen üyeler için örnek teşkil eder :queen:

bir atasözü var bu konuda ve ben cok severim NE EKERSEN ONU BİÇERSİN diye

Arkadaşlar olayı farklı boyutlara çekmemeye özen gösterelim. Güzel bir bilgilendirme topiği açılmış burada önemle ve önemle görmemiz gereken nokta bu MOTOSİKLET sporunun ne şekilde yönetildiğidir.

İster MD olsun ister MT ya da başka bir site. gerekli şartlara sahipse ve altyapısı da uygunsa yarış düzenlemelidir. motosiklet sitelerinin bir sonraki amacı bence spor klübü olmak olmalıdır. sporcular yetiştirip bunları hem ülkemize hemde dünyaya kazandırmak olmalıdır. ve bu amaç doğrultusunda önlerine sırf kendilerine destek olmadılar, muhalefet ettiler diye taş koyanlara da gereken cevap verilmelidir.

Gelişmeleri her iki site üzerinden de takip edeceğim. pazar günü pistte o gazete kapalı manzaraları ve diğer olayları görünce izmirli bir motosiklet sevdalısı olarak çok üzüldüm.

olayları fazla bilmediğimden, konu hakkında yorum yapamam, ama şu bir gerçekki, bazı insanlar, Türkiye de bazı koltuklara oturunca ,hal ve tavırları değişiyor, bunları her platformda, her devlet kurumunda, görebiliyoruz ,üç günlük dünyada ,adam gibi adam olmadıktan sonra, neye yarar koltuk, makam, mevki, bence asıl sorun bu, ,,,,,,,,,,,,adam gibi adam olamamak ,,,,,,,,

:cat::cat::cat::rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar