Yarışlarda "Utanç" tablosu

tmfsansur2.jpg
26 Nisan Pazar günü İzmir Pınarbaşı yarış pistinde yapılan Türkiye Pist Şampiyonasının ilk ayagı motosiklet sporu adına utanç verici olaylara gebe oldu.Türkiye’nin en köklü motosiklet kulüplerinden Motordelisi Spor Kulübü’ne geçtiğimiz günlerde TMF başkanı Süleyman MEMNUN istemiyle 4 yıl disiplin cezası verilmiş ve ceza henüz tahkim kurulundan onaylanmamıştı.

Motordelisi.com sitesinde geçtiğimiz yıl TMF yi eleştiren “muhalefet” içerikli bir yazıyı gerekçe göstererek Motordelisi Kulübünü Dünya’da eşi benzeri görülmemiş şekilde cezalandıran TMF, Pazar günü yapılan yarışlarda pit alanında yer alan M.D Racing Team'a ait garajdaki ve motosikeltler üstündeki Motordelisi logolarını gazete kağıtları ve bantlarla kapattırarak spor tarihinde bir ilke imza attı. Yarışlarda bulunan tüm seyircilerin ve sporcuların utançla karşıladıgı olayın talimatlardaki mevzuatını ve gerekçesini isteyen kulüp yöneticilerine federasyon tarafından yazılı bir gerekçe gösterilmeden “Kulüp logolarını gazetelerle, bantlarla kapatacaksınız yoksa yarışamazsınız” tehdidi yapıldı. Bir spor kulübünün en önemli simgesi olan “Kulüp Logosunun” gazete kağıtlarıyla kapatılmasıyla ilgili tutanak tutularak “suç” tesbiti yapıldı. Motordelisi Kulübü logolarını taşıyan motosikletlerin olaydan önce TMF kontrolörleri tarafından “Teknik Kontrolden” geçirilerek “Yarışabilir” onayı almasının ardından yapılan sansür uygulaması Türk Spor Tarihinde bir ilk olarak yer aldı.
Konuyla ilgili kulüp başkanı Hakan DİNÇER şu açıklamayı yaptı:

Kulübümüz yıllardır camiada logosunu onurla , gururla taşımıştır. Kulüpler için logo;, onur, şeref, şahsiyet kısacası çok önemli olguları temsil eder. Logolarımızın gazete kağıtlarıyla kapatılması, motosikletlerin üstündeki yazıların siyah bantlarla örtülmesi tüylerimizi ürpertti. Benim bildiğim gazete kağıdı ölülerin üstüne örtülür, siyah bantlarsa “Yüz kızartıcı suç işleyenlerin gözüne çekilir”. Motosiklet sporunda devrim yaratacak etkinliklere imza atan bir spor kulübüne yapılan bu uygulamayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yanı sıra FIM, UEM, ve BMU gibi uluslararası motosiklet kuruluşlarına da avukatlarımız aracılığıyla suç duyurusu yapılacak. Kulübümüz TMF başkanının”özel” istemiyle “4” yıl gibi Dünya’da eşi olmayan bir cezaya çarptırıldı. Ceza tahkim kurulundan henüz onaylanmadan yapılan bu uygulama ortada bir ceza olmasa bile kulüp haklarını zedeleyici, küçük düşürücü ve hepsinden önemlisi yürütmelikte olmayan ezbere, baskıyla yapılmış bir uygulamadır. Kulüpler devletin bir kurumudur ve cezalı olsalar dahi “sosyal” faaliyetleri engellenemez..Hele hele böyle utanç verici bir uygulamayla toplumda küçük düşürülmeleri çok ciddi sonuçlara yol açar.
10 binlerce insanı kapsayan bir motosiklet kulübünün bu şekilde taciz edilmesi taraftarlarımızı üzmüş, kızdırmış ve infial yaratmıştır. Üzeri gazete kağıtları-siyah bantlarla kapatılan logomuzu üstündeki t-shiertlerde gururla taşıyan binlerce taraftarımız var. Motordelisi kulübü taraftarlarının haysiyetiyle de oynanmıştır. Konuyla ilgili hakkımızı sonuna kadar arayacak ve uygulama hakkında hukuk –demokrasi çerçevesinde mücadelemizi vereceğiz.

Kaynak: Yenigün Gazetesi
tepki_1.jpg

tepki_2.jpg

tepki_3.jpg

tepki_4.jpg

tepki_5.jpg

tepki_6.jpg

Son düzenleme:
Motordelisi forumunu belli aralıklarla takip ediyorum.

Bağlı olduğunuz bir federasyon var. Kimse size biat edin veya itaat edin de demiyor..Federasyonun tutumuda kapasiteside ortada..

Ama sitede tüm üyeleri Süleyman Memnun'a karşı kışkırtıp kendinizce muhalefet yaptığınızı sanıyorsunuz..

İşin aslı MD nin bu kafayla zihniyetle bir yere varacağını sanmam..Ayrıca MD çok kalitesiz bir site bence.. Kolay gelsin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanırım bu sülo bugün yarın birinden ii bi dayak yiyecek

Motordelisi forumunu belli aralıklarla takip ediyorum.

Bağlı olduğunuz bir federasyon var. Kimse size biat edin veya itaat edin de demiyor..Federasyonun tutumuda kapasiteside ortada..

Ama sitede tüm üyeleri Süleyman Memnun'a karşı kışkırtıp kendinizce muhalefet yaptığınızı sanıyorsunuz..

İşin aslı MD nin bu kafayla zihniyetle bir yere varacağını sanmam..Ayrıca MD çok kalitesiz bir site bence.. Kolay gelsin

Kusura bakma ama çok bayat ve saçma bir yorum olmuş bu:bounce:
Analamadan yapılmış bir yorum gibi olmuş??
Politikacılarımız 70 milyon T.C. halkını biri birine karşı kışkırtıyor farkındamısın:bounce:
Maden hak hukuk var... o halde Süleyman Memnun bunu adalet önünde almalı ve tescilk ettirmeli ki bir yaptırım uygulama imkanı olsun.
MD haklı ya da haksız beni ilgilendirmez ancak kimse kimseyi yargı organları suçlu ilan etmedikçe yargılama hakkını bulamaz kendinde hele bir kulübün simgesini hiç sansürleyemez.
Türkiyenin mahsus sanırım, eline biraz güç verildiğinde ne ya da kim olduğu gerçeğini unutmak.

sanırım bu sülo bugün yarın birinden ii bi dayak yiyecek

::eek:fftp::..................

Son düzenleme:
yuh demek istiyorum izninizle. bu adam iyice azıttı artık. nasıl bir federasyon başkanı bu adam kafasına göre kapatıyo kafasına göre taşıtıyo kırıyo döküyo inanılmaz gerçekten. bu adamlar başımızda olduğu sürece biz yırtınsakda bir yere gelemeyiz.:farao:

olayların elle tutulur hiç bir yanı yok. MotorDelisi spor klübü ve federasyon arasında yaşanan bu talihsiz olay çok üzücü. Federasyon " Ben yaptım oldu" Ben öyle istiyorum kestim cezayı mantığı içinde bu spora zarar veriyor. :cat:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben şahsen MD'yi(okuduğum kadarıyla S. Memnun ana eleştiricisi) destekliyorum, yazıcak çizicek eleştiricek tabi, hükümetide eleştiriyoruz, ne yani başbakan hepimizin kıçına gazetemi yapıştırıyor.

Herşeyin bir adabı var, bunlar tamamen ticari kaygılarla yapılabilecek haraketler, MD'nin bir ticari kaygısı olabilir, ama TMF'nin bir ticari kaygısı olması kabul edilemez.

Yukarıda birçok foto ve uzun bir yazı var.

Ancak disiplin cezası konusunda pek fazla detay verilmemiş.

Ben MD ile federasyon arasındaki husumet ile ilgilenmiyorum. Kim haklı kim haksız önemli değil. Aynı şekilde verilen ceza da doğrumudur, haksızmıdır bilemem.

Ancak sapla samanı birbirinden ayırmak gerekir.

Bildiğim kadarı ile cezanın uygulanması için tahkim kurulunun onayına ihtiyaç yoktur. Çünkü tahkim onaylarsa ceza devam eder, cezayı düşürürse de bu durum cezanın bitiminden geriye doğru uygulanır.

Eğer söz konusu ceza dahilinde MD kulüp olarak yarışlara katılamayacaksa, yapılan uygulama da normaldir.

Hatta yarışçıların logoyu kapatarak yarışlara katılmasına izin verilmesi bir iyi niyet olarak bile görülebilir.

Yok eğer verilen cezada müsabakalara katılma ile ilgili bir kısıtlama yoksa, o zaman bu olay da bir skandaldır.

Yukarıdaki yazıyı yayınlayan kişiden bu detayı da belirtmesini rica ederim.

Son düzenleme:
Motordelisi Kulübü logolarını taşıyan motosikletlerin olaydan önce TMF kontrolörleri tarafından “Teknik Kontrolden” geçirilerek “Yarışabilir” onayı almasının ardından yapılan sansür uygulaması Türk Spor Tarihinde bir ilk olarak yer aldı.

Yarışabilir onayı almış demek değil mi bu ?
Acaba teknik kontrolden mi geçirmediler:silent:
Kediciğin kafası karışır...

Mt'de yazdığınız her kötü laf Süleyman Memnun'un kara liste defterine kaydedilmektedir. Yarın siz de kazaya kurban gidebilir, dinazor altında kalabilir, üzerinize meteor düşebilir, asit yağmurlarında yıkanabilirsiniz :p

Bir dost..
:queen:

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Ben MD ile federasyon arasındaki husumet ile ilgilenmiyorum. Kim haklı kim haksız önemli değil. Aynı şekilde verilen ceza da doğrumudur, haksızmıdır bilemem.

Bildiğim kadarı ile cezanın uygulanması için tahkim kurulunun onayına ihtiyaç yoktur. Çünkü tahkim onaylarsa ceza devam eder, cezayı düşürürse de bu durum cezanın bitiminden geriye doğru uygulanır.

Eğer söz konusu ceza dahilinde MD kulüp olarak yarışlara katılamayacaksa, yapılan uygulama da normaldir.

Hatta yarışçıların logoyu kapatarak yarışlara katılmasına izin verilmesi bir iyi niyet olarak bile görülebilir.

Abi sende haklısın da, işleyiş doğru bile olsa etik değil, para cezası kessin başka bişey yapsın.

Logo kapat onu kapat bunu kapat bu motosiklet camiasına fayda sağlayacak bir disiplin cezası değilki.

Atın intikamı gibi bir şey.

Kes 20bin TL ceza, git o parayla piste kamera sistemi yerleştir, 7/24 kayıt yap.

Bu adam yıllarca biriktirmiş biriktirmiş, toplu intikam için başkan olmuş gibi.

Başkan olunca yapılcaklar listesi(morrigan hazırladı);

1)KTM çadırına tekme tokat dal

2)Kemal Merkit'in camına daşı goy:p

3)Petrol Ofisi'nin kolonlarını tekmükle

4)MD'nin logolarını günlük Sabah gazetesiynen ört

5)MT'deki kendiyle ilgili başlıkları zamanında kitlemediği için Gürkan Anbarlı'yı minibüsçülere kovalat.:mrgreen:

Abi sende haklısın da, işleyiş doğru bile olsa etik değil, para cezası kessin başka bişey yapsın.

Logo kapat onu kapat bunu kapat bu motosiklet camiasına fayda sağlayacak bir disiplin cezası değilki.

Kes 20bin TL ceza, git o parayla piste kamera sistemi yerleştir, 7/24 kayıt yap.

5)MT'deki kendiyle ilgili başlıkları zamanında kitlemediği için Gürkan Anbarlı'yı minibüsçülere kovalat.:mrgreen:

Ben bu S. Memnun denilen adamdan pek haz etmiyorum. Federasyon başkanlarının iştigal konuları ile ilgili ticari faaliyette bulunmalarından hiç hoşlanmam çünkü...

Diğer yandan Gürkan'ın olayı hariç diğer 4 konu bize tek taraflı olarak yansıtıldı. Bu konu da öyle...

Ak ile kara yoktur. Grinin çeşitli tonları vardır.

Milleti galeyana getirip kamuoyu oluşturmak kolay.

Ceza konusunda da haklısın ! Anladığım kadarı ile bu ceza çok büyük bir ceza.

Ancak bu başlığın konusu verilen ceza değil.

Bir daha soruyorum : MD nin aldığı ceza, yarışlardan men edilmesi durumunu doğruyor mu ?

Eğer cevap evet ise, bu başlıkta yapılan da çığırtkanlıktır.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

murat bak birgün yarışcak falan olursun kara listeye ekler senide :queen::queen:

Yarışabilir onayı almış demek değil mi bu ?
Acaba teknik kontrolden mi geçirmediler:silent:
Kediciğin kafası karışır...

Mt'de yazdığınız her kötü laf Süleyman Memnun'un kara liste defterine kaydedilmektedir. Yarın siz de kazaya kurban gidebilir, dinazor altında kalabilir, üzerinize meteor düşebilir, asit yağmurlarında yıkanabilirsiniz :p

Bir dost..
:queen:

skandallll :cyclopsan :p

susma sustukca sıra sana gelecek :queen:

Evet benimde merak ettigim MD nın neden disiplin cezası aldıgıdır gerekçenin ne oldugunu bilmeden yorum yapmak bana şaçma geliyo

:cat:+:cat:+

Yok eğer verilen cezada müsabakalara katılma ile ilgili bir kısıtlama yoksa, o zaman bu olay da bir skandaldır.

Yukarıdaki yazıyı yayınlayan kişiden bu detayı da belirtmesini rica ederim.

Gaziantep İl Temsilcisi
MD neden ceza aldı???

1:federasyon secimlerin de süleyman memnu lunu desteklemedi
2:Ankara da olan secimlere md tam katro katıldı
3: md süleyman memnun lunu çok eleştirdi özellikle rahmetli sofuoğlunun ölümun den sonra
4:bir yarişcinin kaza sonrası yaralı olmasına ragmen ölüm haberini verdi
5:ve en önemlisi md başkanıyla yıldızı hiç barişmadı

tabi bunlar benim bildiklerim ne olursa olsun verilen ceza motor delisi kulub une çok agir bir ceza sonuç da bu bir spor...

Dost grubumuz Motosiklet.net ailesi..
Konuyu haber olarak birebir alıntıyla yazıdıgımız için askıda kalmış ve sizlerde haklı olarak eksik bilgilendirildini..
Aslına bakarsanız bu habrde geçen olay buzdağının görünen kısmı.
Şu anda birçok sebeple birlikte Süleyman MEMNUN hakkında dava hazırlıkları yapılıyor.
Ancak bu olay bizler için çok vahim.Bizler derken MOTORDELİSİ nden bahsetmiyorum.Hepimizin tutkunu oldugu sporun başında böylesine zorba, diktatör, sevgisiz,saygısız bir insanın bulunmasını hazetmek kolay değil.
Bu gibi zamanlarda mücadele tek başına verilmez..
4 yıl ceza "adam öldürüne" verilir. M.D cezayı neden aldı?
Cezayı Süleyman MEMNUN a muhalefet oldugu için aldı ve bu muhalefetini dile getirdiği bir yazı gerekçe gösterildi.
Tam "9" ay önce internet sitesinde yazılan bir yazı.İçinde hakeret olmayan demokratik bir muhalefet yazsısı.
Dünya spor tarihinde bir yazı yüzünden "4" yıl Spor hakkı elinden alınan bir kulüp yok..Zaten buda ard niyeti açıkça gösteriyor..
Süleyman MEMNUN un biz motosiklet grupları için bir söylemi var; "Siz telsizci takımısınız, breko breko"
İşte bir konuyu görüşmek için bir grubun yöneticisine bu lafları söyleyen beyinin içini görmek çok kolay.
Motordelisi 30 Nisan da Tahkim Kurulunda kendisini savunacak ve cezanın akibeti belli olacak..
Çıkacak sonuç her ne olursa olsun Motosiklet.net in de dahil oldugu tüm gruplarla "Motosiklet" sporunun sahipsiz olmadıgını göstermek için biraraya geleceğiz..
En büyük güç sizler,bizleriz.. Bunu herkes böyle bilmeli, bilmeyenlerde ögrenmeli..
Yukardaki haber içinse söylenecek söz yok..
Logo bir kulübün namusudur, gazeteyle örtülmesi onurumuzu kırmıştır..
Bu sadece M.D ye değil camiaya yapılan saygısızlıktır.
Eleştileri hazmedemeyen insanlar kimseyi yönetecek kapasiteye sahip olamazlar..
Hepinize selam eder, görüşlerinize olan saygımı belirtirim.
İnşallah başınıza gelmez ama incindiğiniz her yerde MOTORDELİSİ ailesi olarak yanınızda olcagımızı bilin.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Suleyman Memnun Rezaletler adi altinda ayri bir baslik açilmasini oneriyorum.
Bu adamin yaptiklarini veri tabani kaldirmayacak yoksa.

Geçen sezon Federasyon ve MD ile ilgili burada da farkli konular konusuldu.
SM ile arada bir takim husumetler oldugunu okuduk ogrendik.

Yani MD'nin bir ceza almis olmasi beni sasirtmadi.

Gonlum, motosiklet sporuna gonul verenlerin yaninda.
Bu konuda mucadele eden, para ve emek harcayanlarin yaninda.

SM bu konuda yuzde yuz hakli bile olsa, bizde pek olumlu izlenim birakmayan sicili ve geçmiste yaptigi taskinliklar nedeniyle haksiz gorunecektir.(Kaldi ki 4 yil ceza konusu komiktir.)

Motor Delisi buyuk bir yanlis yapmis.

Madem logolari gazete ile kapattilar.
Hiç olmazsa, SM'nin KTM tekmeleme, Kemal Merkit'in aracini taslama haberlerinin oldugu gazete kupurleri ile kapatsalardi.:)

MD ye bir iki ay once bir bassagligi dilemek için uye olmustum.
Bir daha da bisey yazmadim.
Ama gelismeleri takip edecegim.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar