Yardımlarınızı Rica Ediyorum Arkadaşlar !!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah nasip ederse Bayram'dan sonra ben, 250 mucitim ve kombine artcım olan eşim ile birlikte bir seyehat yapmayı düşünüyoruz. Seyehat planımızı aşağıda yazdım arkadaşlar. Amacımız çadırımızı da alıp öyle seyehat etmek.
Gideceğimiz yerlerde olanlardan veya daha önceden burada seyehat edenlerden çadırla güvenli bir şekilde konaklama yapabileceğimiz, gezip göreceğimiz yerler konusunda tavsiyeler rica ediyoruz.
Özellikle 250 mct ile daha önceden uzun yolculuklara çıkmış arkadaşlar var ise onların tavsiyeleri de özellikle önemli bizim için.

Şimdiden yardımlarınız için Teşekkürler Arkadaşlar !!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------

1. Ankara - Yalova : 389 Km
2. Yalova - Mudanya : 67,5 Km
3. Mudanya - Kurşunlu : 77 Km
4. Kurşunlu - Bandırma - Erdek : 45,1 Km
5. Erdek - Biga - Bayramiç : 153,2 Km
6. Bayramiç - Altınoluk - Akçay : 49,3 Km
7. Akçay - Ayvalık : 57,2 Km
8. Ayvalık - Dikili : 42,3 Km
9. Dikili - Çandarlı - Yeni Foça : 69,8 Km
10. Yeni Foça - Eski Foça : 11,2 Km
11. Eski Foça - Çeşme : 139,6 Km
12. Çeşme - İzmir : 88,4 Km
13. İzmir - Ankara : 581,2 Km

Toplam 1.770,8 Km

Tavsiye edebileceğim bir yer yok, sadece hayırlı yolculuklar demek istedim. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sağol genede arkadaşım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Erdek Biga bayramiç rotasını yapmak yerine Çanakkale Ezine Ayvacık yolunu tercih ederdim.
Eğer Çanakkale için zaman ayırabilirsen Karşıda Abide nin yakınında bir kaç kamp yeri var
Çanakkale çok güzeldir,Ankaraya alışan biri için ilaç gibidir,sakindir keyiflidir.
Ayrıca bu rotadan gidersen Ayvacık tarafında Behramkale Kadırga koyunda kamplar var.
Bu günlerde o yolda yaşanacak en büyük sıkıntı aşırı sıcak ve nemdir.
50 derece sıcakta motorun üzerine korumalarla binildiğinde bacaklar motorun ısısından haşlanır,Tişört ve atletin hatta donun ıslanmadık yeri kalmaz
Korumaları kullanmasan olmaz, özellikle Küçükkuyu Dikili arasındaki yoğunluk ve yollardaki öküz bolluğu her an kazaya davetiye çıkarır.
5 senedir aynı yerde duran duble yol çalışmaları yüzünden bezeceksin.

Son düzenleme:
Allah nasip ederse Bayram'dan sonra ben, 250 mucitim ve kombine artcım olan eşim ile birlikte bir seyehat yapmayı düşünüyoruz. Seyehat planımızı aşağıda yazdım arkadaşlar. Amacımız çadırımızı da alıp öyle seyehat etmek.
Gideceğimiz yerlerde olanlardan veya daha önceden burada seyehat edenlerden çadırla güvenli bir şekilde konaklama yapabileceğimiz, gezip göreceğimiz yerler konusunda tavsiyeler rica ediyoruz.
Özellikle 250 mct ile daha önceden uzun yolculuklara çıkmış arkadaşlar var ise onların tavsiyeleri de özellikle önemli bizim için.

Şimdiden yardımlarınız için Teşekkürler Arkadaşlar !!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------

1. Ankara - Yalova : 389 Km
2. Yalova - Mudanya : 67,5 Km
3. Mudanya - Kurşunlu : 77 Km
4. Kurşunlu - Bandırma - Erdek : 45,1 Km
5. Erdek - Biga - Bayramiç : 153,2 Km
6. Bayramiç - Altınoluk - Akçay : 49,3 Km
7. Akçay - Ayvalık : 57,2 Km
8. Ayvalık - Dikili : 42,3 Km
9. Dikili - Çandarlı - Yeni Foça : 69,8 Km
10. Yeni Foça - Eski Foça : 11,2 Km
11. Eski Foça - Çeşme : 139,6 Km
12. Çeşme - İzmir : 88,4 Km
13. İzmir - Ankara : 581,2 Km

Toplam 1.770,8 Km

yanına mutlaka 3-5 tane buji al
yağ al eksililrse eklersin
lastik için sprey al patlarsa felan sıkarsın lastikçiye kadar idare edersin
erimiş asfaltta hızını yavaşca düşür kesinlikle taşlı kuru bolgeye kaçma

titresim cok rahatsız edeceği için sıkça durmanınızı tavsiye ederim en çok artçı için zor olacaktır cicibarın var ise ona yaslandığı için uyuşmalar olacaktır

ama o yol güzergahını bilmem aklıam gelen yol yardımı budur

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Kesinlikle ve kesinlikle tavsiyeleri dikkate alacağız.
Çanakkale de epey bi konaklayacağız sanırım çünkü oralarda gezilecek çok yerler var özellikle ve özellikle anıtlar mutlaka gideceğiz oralara ve konaklayacağız haliyle de.
Gezi tarihimiz bayramdan sonra olacağı için sıcaklıklar pek etkilemeyecektir düşünüyorum gerçi o zaman da serinlikden şikayet edeceğiz kesin... :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------

Evet uzun zamandır motorla gezi yapan üstadların yardımlarını bekliyorum ve tabiki bu noktalarda oturan arkadaşlarımız varsa da güvenli kamp noktaları hakkında destek bekliyorum.
Tekrar teşekkürler arkadaşlar

Sayın arkadaşım,
Öncelikle yolculuk sürelerini iyi planlamanızı öneririm.Artçı ile seyahatlerde yanlız sürücünün değil artçının da keyif alması esastır.Aracınıza göre ve yolunuzun tipine göre planlamanızı öneririm.
Bahsettiğiniz rotada Marmara denizinin güney yolları genelde sakindir ve gerek yol kalitesi gerekse manzara güzeldir.
Çanakkale ve çevresi gerçekten atlanmaması gereken bir bölge.
Çanakkale - İzmir aralığı her zaman yoğundur ve maalesef yılın bu zamanı yurt dışından memleketlerine tatile gelen ve kısıtlı sürelerini dolu dolu geçirmek isteyen kardeşlerimizin heyecanlarını yüklenmektedir.Buna zaten hep heyecanlı olan bizleri de dahil edince biraz risk yükselmektedir.
Sıcak saatlerde asfaltın erimiş ve kaygan olacağını hatırlatmak isterim.
Ben olsam; her gördüğüm yol kenarı satıcısını ihya eder, her güzel manzara için mutlaka durur ve fotograf çekme çalışması yapar ve böylesine güzel bir ülkem olduğu için yüzümde aptal bir sırıtışla sürerdim.

Sağlıklı ve neşeli bir yolculuk dilerim

Forumdan Uzaklaştırıldı
öncelikle teşekkürler herkese
Ve yol güzergahımızı değiştirdik İzmir kısmını iptal ettik ve dediğiniz gibi Çanakkale atlanmaması gereken tarihi bir ilimiz olduğundan Gelibolu kısmına doğru rotamızı çevirdik. Nasipse tam bir ay sonra 19 Eylül'de yolculuğumuz sabah 6 da Ankara'dan başlayacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar