yardımedin

arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim
konu şöle: ben bir gün babamla konuştuktan sonra motor almaya karar verdim tam gidip bizimkilere açılayacakken arkadaşlardan biri "beyler motorum nasıl"
(motorunu göstererek) hava atmaya başladı ve konuştukça konuştu herşeyi çok iyi bildiğine karar verdim ben ise bir şey bilmiyorum bana yardım edermisiniz?:salut: çok sevinirim eğer yardım ederseniz ve bana motorun bazı püf noktalarını anlatırsanız mesela : en iyi motor hangisidir motor modelleri motor hakkındaki önemli bilgiler sürüşün püf noktaları bozulduğunda neler yapabilirim hızlı ve yollarda kullanabileceğimiz motor türleri v.b.

özellikle bir sorum olacak herkes motor yarışlarını izler orada yarışçılar hızlı gittikleri zaman döneceklerinde dizlerine yere koyarlar bu yarış türündeki motorlar yollarda da kullanılıyor yani hızlı gittiğinde adam dizii yeremi sürtecek nasıl olacak ve neden yere sürtüyor dizini anlamadım ben anlatırsanız sevinrim
:) :cherry: :rendeer:

motorcu kardesım

sevgili motorcu kardesım sana motoru anlatmam yıllar sürer :pr: :pr: ama sana soyle bır baslangıc ıcın soru sorabilirim kac paran var boyun posun nedir ve ya soyle sorayım en basta (bısıklete bınmeyı bılıyormusun)sen bunlara bı cevap ve sonrada motoru ne ııcın alacaqgını soyle hız yapmak ıcınmı okula ıse gelıp gıtmek ıcınmı hava atmak ıcınmı bunları soyle sana guzel bı motor alalım ama bır sey varkı onu her halukarda soyleyebırım CİN MALİ ALMA:cat: :cat:

zed

sevgili motorcu kardesım sana motoru anlatmam yıllar sürer :pr: :pr: ama sana soyle bır baslangıc ıcın soru sorabilirim kac paran var boyun posun nedir ve ya soyle sorayım en basta (bısıklete bınmeyı bılıyormusun)sen bunlara bı cevap ve sonrada motoru ne ııcın alacaqgını soyle hız yapmak ıcınmı okula ıse gelıp gıtmek ıcınmı hava atmak ıcınmı bunları soyle sana guzel bı motor alalım ama bır sey varkı onu her halukarda soyleyebırım CİN MALİ ALMA:cat: :cat:

güzel sölemişsin :cat:

tmm caberli 1.75-1.80boyundayım param 10bin ytl okula gitmek için değil yani sürmek için yarışlara katılmak için ve bisiklet kullanıyorum en altttaki sorumuda cevaplarsan sevinirim ve de hani yarışlara felan katılmak belki olmaz ama yani işte sportif, sürmek amaçlı diyim:cat:

kardesım..

o zamn sana guzel motorlar ayarlanabılır aa ben san honda ve ya yahahanın 250 500 cclık motorlarını onerırım ama baslangıc ıcın onlar san bıraz agır da kacabılır neyse sen forumu bıraz dolas baya bılgılıenırsın birde anasyafada donald duck dıye bı adam var o vırajlarda yatma teknıgını acıklamıs yanı motor ve yola baglıolarak herkes yapabılır ya kendını yatıcagın tone yatırıosun ılerıye bakıosun faln allatmıs ben bı ok derım neyse benıım cıkmam lazım arkadaslar sana yardımcı olurla zaten

Dostum aramıza hoş geldin sana motoru anlatmamızdan ziyade senin motoru anlaman gerekli.bence öncelikle ehliyet almalısın orada her kursa göre kullanılan motosikletlerin tarzları değişiyor oradaki motorlar biraz sana yardımcı olabilir.daha sonra ise ne tarz motor istiyorsun hedefin ne? tarzını belirle git yakındaki bayilere bak ilk kez bineceğin için başlangıç için genelde 125-150-200-250 cc arası motorlar tercih ediliyor.ben de başlangıcı düşük cc li bir motorla yapmanı tavsiye ederim. Ben dayımın 125 lik scooter ı ile başladım sonra kendime 250 lik bir cuiser aldım memnunum neden cruiser dersen de benim boyum enduro cross için kısa super sport motorları şu an için kategorime katmadım. uzun yola çıkmak istiyordum e birazda rahatıma düşkünüm. hiçbir zaman da aldığımı orijinali ile kullanmadığım için aksesuar takılımına müsait bir motor almayı kararlaştırdım. Bu işlemden sonra da cebindeki para devreye giriyor. zaten bu aşamadan sonra elindeki broşürlerin sayısı azalmış olacak. ön bilgi için buradaki marka model forumlarını inceleyebilirsin.

yarış konusuna da gelince. ordaki asfalt kalitesinde ve temizliğinde Türkiye de yol bulman çok zor ki zaten motoru o şekilde yatıracak kadar hızlanacağın yol yok varsa bile bu tehlikeli bir iş. ben pek tevsiye etmiyorum. hız yapmak istiyorsan al eğitimini, ehliyetini, al lisansını göster kendini. neden bir Süleyman memnun daha çıkmasın ki?
şimdiden kolay gelsin.

Üç düşün bir sor

arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim
konu şöle: ben bir gün babamla konuştuktan sonra motor almaya karar verdim tam gidip bizimkilere açılayacakken arkadaşlardan biri "beyler motorum nasıl"
(motorunu göstererek) hava atmaya başladı ve konuştukça konuştu herşeyi çok iyi bildiğine karar verdim ben ise bir şey bilmiyorum bana yardım edermisiniz?:salut: çok sevinirim eğer yardım ederseniz ve bana motorun bazı püf noktalarını anlatırsanız mesela : en iyi motor hangisidir motor modelleri motor hakkındaki önemli bilgiler sürüşün püf noktaları bozulduğunda neler yapabilirim hızlı ve yollarda kullanabileceğimiz motor türleri v.b.

özellikle bir sorum olacak herkes motor yarışlarını izler orada yarışçılar hızlı gittikleri zaman döneceklerinde dizlerine yere koyarlar bu yarış türündeki motorlar yollarda da kullanılıyor yani hızlı gittiğinde adam dizii yeremi sürtecek nasıl olacak ve neden yere sürtüyor dizini anlamadım ben anlatırsanız sevinrim
:) :cherry: :rendeer:

Ya kusura bakma ama yazdıklarını pek samimi bulmadım.

Sanki bizleri saf yerine koyup da konuşturmak istiyormuşsun gibi geldi bana.

Topik açmadan önce site içinde gezinti yapıp biraz okusaydın sorularına cevap bulur idin.

Topik açmadan önce site içinde gezinti yapıp biraz okusaydın sorularına cevap bulur idin.

eğer sorularımı dikkatli okusaydın sorumun asıl amacını anlardın hem öyle düşünüyorsan iyiki hereks senin gibi düşünmüoyr yoksa kardeşlik kalmazdı:p :p :p :p :p :p :p :p

Dostum , iki teker hobisi ; 2 yazıyla anlatılacak bişey değil.
Yaşaman , görmen ; en önemlisi araştırman lazım.Araştırdıkça ve zamanla hepsini öğrenirsin.

Yazından anladığım kadarıyla senin bir amacın da ; biraz hava atmak. Arkadaşların arasında ; motosiklet konusunda bilgili olduğunu göstermek gibi bir his olduğunu farkettim...

Bu hislerimi şu sözler destekliyor.

en iyi motor hangisidir

Sınıftan sınıfa değişir.(Enduro,Naked vs.)

Binlerce Model var.(Tarz-Tür-Marka-yıl-model)

motor hakkındaki önemli bilgiler

Her motorun önemli bilgisi ayrıdır.(Crusier'le viraj bilgileri farklı , racing'le viraj bilgileri farklıdır.)

Yanlış anlama ; seni küçümseme , dalga geçme gibi kimsenin niyeti yok.

Ama araştırman lazım... :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Banada öyle geldi.....:farao: :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar