Yardım istiyorum arkadaşlar : )

Ben daha 19 yaşındayım ve patronum sayesinde motorsiklete tutku duymaya başladım.O çıkardığı ses, o duruşu etki duymaya başladım. Bu yuzden bana bilgi ve yardım da bulunurmusunuz ? ( Not: Hiç kullanamadım . )

Bilgi konu içerik. hıc bırseyde bılgım yok bana ne onerırsınız ilk olarak o gibi şeyler.

883

ne tür bilgi ve yardım ? sitede zaten tonla bilgi var biraz okuyun bence başlıkları..

Ben ilk defa boyle yerlere üye oluyorum. Bilgilendirdiniz için teşekkür ederim.

Öncelikle kendine 125-150 cc arası bi motosiklet edin arkadaşım..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle siteyi kullanmayı bilmiyorsunuz,biz de geçtik bu yollardan.:p
Kafanızda soru işareti olan sözcükleri google'dan taratın direk mt.den konular çıkar.
Forumu güncel kullanmak istiyorsanız sağ üstte yeni mesajlar butonu var.
Hoşgeldiniz.

peki teşekkür ediyorum . peki motosiklet hakkın da önerileriniz nelerdir ?

arkdasların dediği gibi öncelikle 100-150 cc arasında birşeyler bakman gerek tarzın nedir scooter naket enduro süper sport falan birsürü tazr var

:) kardeş senin istediğin süper sport tarzı galiba

img0249mg8ir7.jpg
[/QUOTE]

şunun gibi birşey mi istiyorsun sen _?

4 silindir lazım ses için kaldıki 600 lüklekten aşağı 4 silindir yok :cherry:

ve 4 siindirli 600 lük bir makina ile başlamakta akıl işi değiş yani şimdilik sesi aklından cıkar ve başlangıc motoru olarak git bir yamaha ybr 125 aL bence

en çok hangisi ses çıkarır :D

iki zamanlı al birde egzozu sökersen fena olur :)
şaka bir yana sen önce boyunqa posuna uygun ve arkadaşlarında dediği gibi 125 150 cc birşeyler bak bu arada iki tekerlekli herhengi birşey kullana bilidiğini düşünüyorum ( zanın birinde arkadaşın biri bana bisiklet kullanamıyorum ama motor alaçağım demişti )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1300 hayabusa al derim.. ses çok iyi değildir ama ucuz egsozlar var onlarla tatmin olursun..
hem yeni başlıyormuşsun, ne yapacağını bilmiyormuşsun.. en iyisi, hem bir başlangıç, hem ses..
:wiinkk:

Öncelikle okumaya başlamanız gerekiyor:
Foruma üye olmakla ve soru sormakla çözümlenmiyor yani hiç bir şey. Nasıl gerçek yaşamda hiç bilmediğiniz bir ortama girdiğinizde bir müddet çevreye bakar, gözlem yapar, ortamı tanımaya çalışırsanız burası için de aynısıı geçerli. Aksi halde bu mesajınızda olduğu gibi konuyu yanlış yere açarsınız. (bu bölüm taziye, kutlama, tebrik gibi konular için mesela ve sorduğunuz soruyla ilgisi yok) Gelen cevaplar da genelde alaysı olur çünkü insanlarda artık "yine mi?" düşüncesi oluşmuştur.

Ayrıca düşünürseniz, 70 milyonluk bir ülkede yazdığınız sorunu yaşayan tek insanın siz olmadığını farkedersiniz. Yani illaki birileri de sizden önce bu sorunu yaşamış bu soruları sormuş ve bunlar bir yerlere (ki genellikle forum ve bloglardır) yazmış olmalılar değil mi? İşte size okumak için bir neden daha.

Okumak içinse okuyacağınız şeyi bulmanız gerekir. Bunun içinde Google, Bing, Yahoo gibi arama motorlarını kullanabilirsiniz. O kadar zor da değildir. "motosiklet yeni başlamak ses istiyorum" diye temel isteklerinizi bile yazsanız bir sürü okuyacak metniniz olur. Forumda da yukarıda "arama" diye bir buton var o da sadece forum içinde arama yapar. (google'da "yeni başlıyorum site: motosiklet.net" derseniz gene aynı işlem yerine geçer)

Kısacası kimse, kimseye hap çözümler sunamaz. O nedenle sizin de çabalamanız gerekiyor. İnsanlar sizin çaba gösterdiğinize inanır ise siz istemeseniz bile size yardım etmek isterler.

Buraya kadar işin internet kısmıydı. Başlayacağınız yer ise öncelikle Ehliyet almanız gerekiyor. Motosisklet için A2 ehliyeti şart. Önceki paragraflarda belirttiğim gibi arama yaparak nasıl alabileceğinizi bulabilirsiniz.

Sonra ekipmanlarınızı tamamlanız gerekiyor. (kask, eldiven, korumalı mont, Bellik vb.)

Bu arada okuma ödevlerinizi yaptıysanız motosikletlerin çeşitli tipleri olduğunu (crusier, endura, Süper Sport, kross, Touring vb.) ve bunların farklı özelliklerde ve farklı amaçlar için olduğunu öğrenmiş olursunuz. Bunun sonucunda da ne tür bir motosiklet almak istediğiniz yönünde bir fikriniz de oluşmuştur.

İstediğiniz tipte motosikletin maksimum düşük motor gücünde olan modelleri üzerine yoğunlaşırsınız ve artık doğru yerlere, doğru biçimde sorular sorarak fikir alışverişinde bulunursunuz.

Hoşgeldiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar