Öncelikle okumaya başlamanız gerekiyor:
Foruma üye olmakla ve soru sormakla çözümlenmiyor yani hiç bir şey. Nasıl gerçek yaşamda hiç bilmediğiniz bir ortama girdiğinizde bir müddet çevreye bakar, gözlem yapar, ortamı tanımaya çalışırsanız burası için de aynısıı geçerli. Aksi halde bu mesajınızda olduğu gibi konuyu yanlış yere açarsınız. (bu bölüm taziye, kutlama, tebrik gibi konular için mesela ve sorduğunuz soruyla ilgisi yok) Gelen cevaplar da genelde alaysı olur çünkü insanlarda artık "yine mi?" düşüncesi oluşmuştur.
Ayrıca düşünürseniz, 70 milyonluk bir ülkede yazdığınız sorunu yaşayan tek insanın siz olmadığını farkedersiniz. Yani illaki birileri de sizden önce bu sorunu yaşamış bu soruları sormuş ve bunlar bir yerlere (ki genellikle forum ve bloglardır) yazmış olmalılar değil mi? İşte size okumak için bir neden daha.
Okumak içinse okuyacağınız şeyi bulmanız gerekir. Bunun içinde Google, Bing, Yahoo gibi arama motorlarını kullanabilirsiniz. O kadar zor da değildir. "motosiklet yeni başlamak ses istiyorum" diye temel isteklerinizi bile yazsanız bir sürü okuyacak metniniz olur. Forumda da yukarıda "arama" diye bir buton var o da sadece forum içinde arama yapar. (google'da "yeni başlıyorum site: motosiklet.net" derseniz gene aynı işlem yerine geçer)
Kısacası kimse, kimseye hap çözümler sunamaz. O nedenle sizin de çabalamanız gerekiyor. İnsanlar sizin çaba gösterdiğinize inanır ise siz istemeseniz bile size yardım etmek isterler.
Buraya kadar işin internet kısmıydı. Başlayacağınız yer ise öncelikle Ehliyet almanız gerekiyor. Motosisklet için A2 ehliyeti şart. Önceki paragraflarda belirttiğim gibi arama yaparak nasıl alabileceğinizi bulabilirsiniz.
Sonra ekipmanlarınızı tamamlanız gerekiyor. (kask, eldiven, korumalı mont, Bellik vb.)
Bu arada okuma ödevlerinizi yaptıysanız motosikletlerin çeşitli tipleri olduğunu (crusier, endura, Süper Sport, kross, Touring vb.) ve bunların farklı özelliklerde ve farklı amaçlar için olduğunu öğrenmiş olursunuz. Bunun sonucunda da ne tür bir motosiklet almak istediğiniz yönünde bir fikriniz de oluşmuştur.
İstediğiniz tipte motosikletin maksimum düşük motor gücünde olan modelleri üzerine yoğunlaşırsınız ve artık doğru yerlere, doğru biçimde sorular sorarak fikir alışverişinde bulunursunuz.
Hoşgeldiniz.