- Konu Yazar
Böyle bir başlık seçtim. Çünkü motosiklet camiasının bazı şeyleri tartışmadığını ve sadece ona inandığını düşünüyorum. İnanılan şey bazı markaların büyüklüğüdür. Örneğin Honda. Honda iyi motosikletler üreten bir motosiklet üreticisidir. Motosikletleri kalitelidir. Fakat diğer markalarla arasında uçurumlar yoktur. Türkiye de Hondayı honda yapan, yani çok satmasını sağlayan bizim ona teveccühümüzdür. Bu teveccüh ise yaygın servis ağı ve artık eskilerde kalan ucuz yedek parça satışıdır. Artık yeteri kadar büyüdüğü için honda yedek parça fiyatlarında oldukça pahalı hale gelmiştir. Yaygın servis ağına gelirsek. Bunun hızla gelişmesini bizler sağladık. Biz servislere bol para kazandırdık ve büyüdüler. Her yerde oldular. Sonra da onların bu büyüklüğüne tapınmaya başladık. Yani kendi yarattığımız puta tapıyoruz. Nasıl mı? Örneğin Nc 750 modelini düşünelim. Tüm dünyada nc 750 modeli 12.000 km de bir bakıma girer. Çünkü mühendisler bunu böyle geliştirmiştir. Her bir ülkenin de el kitabında bunu yazarlar. Fakat Türkiye için honda bunu 6.000 km de bir olarak belirlemiştir. Neden? Türkiye'nin yol şartları, toz toprağı Rusya dan daha mı kötüdür? Hayır? Ingiltereden daha mı çok yağmur yağıyor? Hayır. Finlandiya dan daha mı soğuk bir havamız var? hayır. Sebep :Servisleri zengin etmemiz gerekiyor. Çünkü honda nın büyük marka olmasını sağlamamız lazım. Bunu niye yapalım ki? Diyeceksiniz. Sebep nedir? Sebep garantiden çıkma korkusudur. Garantiden çıkarsam beni kurtlar kapar korkusu yüzünden her 6.000de bir tıpış tıpış Honda ya gidilir. Honda servislerinin avanta aldığı Ipone veya Motul yağı kullanılır. Bir bakımın 15 dakikada bitmesine rağmen servis için bir veya iki saatlik işçilik süreleri ödenir. Neden? Çünkü honda bizim sayemizde daha da büyüme stratejisini garantiden yoksun bırakma sopasıyla kurmuştur. Biz putumuzu elimizle yapıp tapıyoruz. Biz yoldan gönüllü çıktık. İsyan etmeyin. İtaat edin. Şimdi de tüm honda severler için Metallica dan Master of Puppets çalıyoruz. "Your life burns bastards, obey your Masters!"
Not : Meraklısına nc 750 nin ülke bazında bakım talimatları paylaşılır.
Not : Meraklısına nc 750 nin ülke bazında bakım talimatları paylaşılır.