Bende bunu yaptım. O racingci kasıtlı bişey yaptıysa (ki böyle sonuçlanacağını tahmin etmemiştir) bariz suçludur, cezasını alır. Bu durum netleşsin haberlerini alırız herhalde. Ama daha fol yok yumurta yok var sayım üzerinden adama beddua yağdırmak nedir? Ben alırsam egzosumuda takarım, mahallede gazlamam ama usulünce çalıştırır yürürüm. benim arabamda da komple boğazdan egzos, down pipe, düz boru, son susturucuda warex var. Ama nerde sıkacağımı nerde duracağımı biliyorum şikayet almadım hiç. Fotoğrafta görüyoruz ki kazanın olduğu olay ne ara sokak nede yaya geçecek bi yol. Ben motosiklet kazalarında gereğinden fazla üzülüyorum, arkadaşlarımıda kaybettim. Burada rahmetli olan arkadaşımızada çok üzüldüm fakat emin olduğum bişey var ki hepimiz daha çok o motorcu üzülüyodur. Yolunu bulup basmış, ben ak niyetli bi davranış olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Zaten böyle bişeyi bilinçli yapsa panikle kaçar giderdi. Bilmiyorum 2 taraflı düşünmek lazım. İstemeyerek bile olsa böyle bi duruma sebebiyet vermek ömür boyu psikolejik sıkıntı demek, ben o arkadaşada üzülüyorum bu sebepten dolayı. Umarım bi suçu günahı yoktur, ödenemeyecek bi vebal almamıştır.
Kaçsaydı daha kötüydü, yaptığı şeyin farkında ki aynaya bakıp sonucu gördü ve döndü. Otomobil kullanırken sollama sonrası mutlaka aynadan kontrol edip şerit değiştiririm ama motosiklet kullanırken sollama öncesi okuduğum trafiğin durumuna göre gaz açıp sonrasında şerit değiştiriyorum, solladığım aracın benim kadar çabuk hızlanma ihtimali yok. Daha öncesinde ayna kontrolü yapıp diğer şeritleri de gözden geçirdiğim için güven içinde şerit değiştiriyorum (sıkışık trafik için geçerli değil bunlar) bunun aksi yani o hızlanma sonrası ayna kullanacak zamanlama olmuyor her kullanımda. Kullanım tarzım tabii ki altımdaki motosikletle de doğrudan alakalı. Çoğu büyük motosiklet kullanıcısı arkadaşım bu yazdıklarıma katılacaktır. Ben bu talihsiz kaza sonrası bu arkadaşı infaz etmek istemiyorum elbette ama maalesef her şey ortada. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim, kim öyle olduğunu söylerse yalan söyler. Kimi zaman filtreleme yapıyorum ama hızımı her an durabileceğim düzeyde tutuyorum,kimi zaman makas atıyorum ama diğer araçlardan uzak kalmak için mecbur kalıyorum bazen. Hız sınırlarını aştığımda oluyor ama kendi sürüşümü aşacak risklere girmiyorum. Virajlarda yardırmıyorum çünki kapasitemi ve yatırma korkumu biliyorum. Asfaltımız Asfalt değilki, virajda neyle karşılaşacağımız belli değil. Ya insanımız? Olur olmaz yerlerde, güvenlik önlemi almadan dururlar, yola bir reflektör bile koymazlar zaten yanlarında da yoktur. Kaçımız yanında lastik yama seti ya da lastik şişirici veya tamir köpüğü taşıyor? Cep telefonlarımız akıllandı da flaşlarını el feneri diye kullanır olduk arızayla karşılaştığımızda. Bu yazdıklarıma çoğu üyenin katılacağına inanıyorum.
Son düzenleme: