Bende benzeri durumları yaşadım bi kaç kere, sağımdan değil solumdan gazlayarak geçtiler, gayette kendi şeridinden kurallara uyarak geçti ama yinede zıpladım motorun üstünde. Napsın şimdi bu adam binmesin mi 4 silindirli makinaya abi? Bende alıcam bigün bi 4 silindir, binmeyeyim mi? Sırf sesi için alıcam zaten.
Alin, binin, helal olsun, ama insanlari rahatsiz etmeyin, korkutmayin. Yol tamamen bos olmadigi takdirde, trafigin seyir hizinin cok ustune cikmayin. Yani biraz anlayisli olun.
Motosiklet, hele hele SS, spor icindir. Kiz tavlamak icin, baskalarinin dikkatini cekmek icin, kendini degerli hissetmek icin degildir. Makina ve insan arasinaki etkilesimden ve virajlardan zevk almak icindir.
Burada pistte ve daglarda virajlarin hakkini veriyor herkes. Hizli birinin artcisi olsaniz altinizi islatirsiniz muhtemelen. Ama piste ve daga gidene kadar da herkes efendi efendi kullaniyor. Dag yolunda arabalar cogu zaman saga cekip motosikletlere yol veriyorlar, "adam haftasonu yolun zevkini cikartmak icin gelmis, engel olup zehir etmeyeyim" niyetiyle. Motosikletle dag yolundayken arabalar bana yol verdiler, ben arabayla giderken de motosikletlere yol verdim, cogu tesekkur ettiler elle yanimdan gecerken.
Turkiye'de araba kullaniyor olsam, kendi ozguven eksikligini, trafikte etrafina dehset sacarak gidermeye calisan bu zavallilara tehlikle olustururdum muhtemelen. Iki insan pisi pisine hayatini kaybetti. N'olacak simdi? Yazik. Ayip. Insaf.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:35 ----------
Bir, sigarayı yer gibi içip, bırakıcam deyip bir türlü bırakmak istemeyenleri bir de 4 silindir sesinin aşkını anlamam. Ben de 4 silindir vardı sattım, sesini hiç aramıyorum, iki silindirin sesi daha tok geliyor ve hafif titreşim hoşuma gidiyor.
Bence 4 silindir Turkiye'de sanki bir statu sembolu haline gelmis durumda. Bir fetis durumu soz konusu. Ikide bir "ooo abi 4 silindir baska... anlasilmaz yasanir" tipi laflara rastliyorum.
Amerika'da sirali 4 silindir sesi dikis makinasi'a benzetilir ve sevilmez. Hemen hemen her arabada olan silindir duzeni. Yuksek devirde bagirir o kadar. Guzel ses genelde dar acili V2 ve V4'lerden gelir; V2 cruiser'lar, Aprilia V4, Yamaha VMax gibi. Sadece yuksek devirde degil, rolantide, motor freni esnasinda bile dinlemesi zevklidir.