Herkese merhaba,
Başıma gelen heralde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir, bu yamaha servislerini Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın..
Benim r6 da motor kısmında eksantrik zinciri sesine benzer gaz verdikçe artan tık tık tık sabit aralıklı ses başgösterdi. Önce önemsemedim pek! sonra sesin şiddeti artmaya başladı çok kısa sürede. mahalledeki bir tamirciye gösterdim , eksantrik zinciri değişecek bollaşmış ses yapıyor dedi, ok. dedik. zincir aldım sonra gergi de değişecek dedi, o da değişti. ses aynen devam ediyor. Silindir üst kapak bağlantı yerindeki civatalar yalama olmuş dedi eksantrik millerinin hareketiyle kapak yerinde hareket edip ses yapıyor dedi. Önce cıvata yuvaları helicoil yapıldı bu sefer düzgün yapılamadığı için miller sıkıştı... komple çıkma silindir üst kapağı aldık neyse dedik takıldı... Ses hala devam ediyor.. yapılan herşey söküldü motor komple açıldı.. Meğerse motor yatak sarmış çıkan ses yatak sesiymiş... piston kolununun birisi krankı yemiş. Sonuçta, krank değişti, açılmışken 4 piston değişti bir piston kolu değişti segmanlar, yataklar ve birde silindir üst kapağı dahil işçilik hariç 6.000 tl harcadım. geçen süre de nisanda servise götürdüğüm motoru an itibarıyla hala alamadım. bu arada servis demişken silindir üst kapağı değiştirmemizi öneren çok bilgili yamaha ustası Ünal Terzi yaptığı terbiyesizlikten bahsetmiyeceğim boşuna masrafa soktu bizi.ordan motoru zor kurtarıp başka servise verdik o da sallayıp duruyo. katil olmasak iyidir.
motor bozuldu mu çöpe atıcaz demek ki..