arkadaşlar ortalama yakıt göstergesinde 20lt yazıyor,sıfırlıyorum yine aynı,bu değerleri nasıl ayarlarız?
teşekkülrer
20 değerinin birimi büyük ihtimalle km/lt dir. Birimi lt/100km ye çevirmeniz gerekiyor.
arkadaşlar ortalama yakıt göstergesinde 20lt yazıyor,sıfırlıyorum yine aynı,bu değerleri nasıl ayarlarız?
teşekkülrer
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben de aranıza katıldım. 10 gün oldu motoru alalı. Sizlere bikaç sorum olacaktı. Motorumun rengi raceblue. Buna uygun tank pad almak istiyorum. İleride çıkaracağım zaman iz bırakmayan kaliteli birşey olmasını istiyorum. İnternette araştırdım ama fazla güvenemedim. Sizden yardım bekliyorum. Diğer yandan siyah ön cam, spor manet gibi aksesuarlara da bakıyorum. Bunları temin edeceğim güvenilir site var mıdır. Ya da gidip alabileceğim yer var mıdır. Manisa/Salihli de oturuyorum. En yakın İzmir var orada bulabilir miyim.
Selamun aleyküm, 2016 model R25 im 1000 bakımından sonra bakım yapılmadı ben şehir dışında olduğum için binmiyordum. Motor şuan 6500 km de servis çok istiyor diye kuzenim bakım yaptırmamış ve yağı da değiştirmemiş kontrol ettiğinde yağ kalmamış ve içinde kini boşaltıp shell den yarı sentetik 10 40 yağ koymuş onu da 100 ml fazla koymuş şuan motor 1. Vitesten gaz açıp yüksek devirde 2 ye atınca geçiyor geçer geçmez boşa düşüyor
2.konu vites geçişleri çok sert çat çat diye geçiyor ve debriyajı sert bıraktığın da yine çat diye ses geliyor
3.konu motor soğukken ya da sıcakken farketmiyor tek marşta çalışmıyor. Bi arkadaşım o motor kitler dedi en kısa sürede gidip bizzat kendim bakımı yaptırcam hu sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim
Selamun aleyküm, 2016 model R25 im 1000 bakımından sonra bakım yapılmadı ben şehir dışında olduğum için binmiyordum. Motor şuan 6500 km de servis çok istiyor diye kuzenim bakım yaptırmamış ve yağı da değiştirmemiş kontrol ettiğinde yağ kalmamış ve içinde kini boşaltıp shell den yarı sentetik 10 40 yağ koymuş onu da 100 ml fazla koymuş şuan motor 1. Vitesten gaz açıp yüksek devirde 2 ye atınca geçiyor geçer geçmez boşa düşüyor
2.konu vites geçişleri çok sert çat çat diye geçiyor ve debriyajı sert bıraktığın da yine çat diye ses geliyor
3.konu motor soğukken ya da sıcakken farketmiyor tek marşta çalışmıyor. Bi arkadaşım o motor kitler dedi en kısa sürede gidip bizzat kendim bakımı yaptırcam hu sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim
Aynı egsoZ bende de var ama pek fark etmiyor . Sadece görüntü . Boğazdan takmak şart ses için ciddi bi beklenti istiyorsanızArkadaşlar merhaba
Motoruma takmış olduğum slip on akrapoviç egzoz için bir video hazırladım.
Egzoza niyeti olan arkadaşlar bakabilir, ben gayet memnun kaldım bu egzozdan.
https://www.youtube.com/watch?v=92P6VmbVVF0
Arkadaslar merhaba, 2016 model R25 sahibiyim 10.000 kusur kmde. Dün yolda giderken ariza isigi yakti, gösterge kapandi motor gaz yememeye basladi ve stop etti. Olaydan önce 3 gün motor kapali garajda durmustu, çalistirmayi denedigimde motor mars almadi(mars calismadi ibrenin isiklari gitti) aküdendir diyip motoru vurdurarak çalistirdim. Bir gün boyunca kullandim devaminda bir sorun yasamadim servise goturdum. Serviste kutup baslarin gevsemiz motor gaz verince akim artiyor problem yok dediler(konjektör çalisiyor demek sanirim). Fakat bu gece motor yine mars almadi vurdurdum fakat yolda 5-6 bin devirle giderken gaz yememeye basladi ve stop etti. Vurdurmaktan rahatsiz oldugum ve tekrar stop edecegini dusundugum icin yuruyerek eve kadar gittim. Sorum ise su; akü bitse yolda motor stop eder mi? Daha önce basina böyle bir olay gelen var mi? Fikirlerinizi almak istedim. Simdiden tesekkürler iyi forumlar.
Arkadaşlar merhaba
Motoruma takmış olduğum slip on akrapoviç egzoz için bir video hazırladım.
Egzoza niyeti olan arkadaşlar bakabilir, ben gayet memnun kaldım bu egzozdan.
https://www.youtube.com/watch?v=92P6VmbVVF0
Merhaba
Malum havalar sıcak..Şehir içi trafikte seyir halindeyken hararet gözüme çok takılır oldu. Özellikle kırmızı Işık’ta beklerken hararetin son çizginin altına kadar çıktığını görüyorum. Bir müddet sonra tekrar 3 çizgiye düşüyor.
Merak ettiğim; benzer durumlar sizde de söz konusu mu acaba?
Şimdiden teşekkürler
Hararette kac cizgi vardi hatirlamiyorum ama, ideali 3 cizgi de sabit kalmasi.Cok sert kullanmiyorsaniz 4 cizgi ve ustu kesinlikle normal degil.Bunu neden soyluyorum, ben 1 yil kullandim, Haziran-Temmuz sicaginda sadece bir kez 4 cizgi gordurebildim o da cidden motorun canini alarak.Her isikta kalkista sicak asfaltta yanlamak icin surekli redline kullandim ve 10-15 dk sonra 4 cizgi oldu.
Hararette 5 çizgi var. Dediğiniz gibi ideali 3 çizgi.
Sürüş olarak daha hiç redline görmedim.
Rodajı yeni bitti sayılır. Herzaman sakin kullanırım motorumu. otobanda 120 civarı hızda da hararet çizgisi 3.
Bugün Şehir içinde 1 saatlik sürüşümde 2 kere gördüm 4’ncü çizgiyi. Hep böyle yani
Servise götürmemi tavsiye eder misiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
Düzeltme: Hararet göstergesi toplam 6 çizgi imiş hocam.