Evet, aradılar izmoto'dan fakat sadece beyazı kalmış bende mecbur Salihli'den aldım.
İş icabı Kayserideyim motoru ambarlar sitesinden nakliyeye verdim cuma günü gelecekmiş buraya kafa motorda sürekli, binemiyorum sıkıntı yapmaya başladı valla bünyeye. Manisadan getirirken 4. vitesten yukarıya geçmedim ben hiç hata yaptım sanırım orda.
Boy ve kilo olmasına rağmen hiç sıkıntı çıkarmadı motor yağ gibi kaydı maşşalah. Tek sıkıntım aynalar oldu kolumu çekmek zorundayım arkayı tam görebilmek için birde eşya koyma imkanı sıfır sadece ruhsat sığar selenin altına..
Bana zincirle ilgili birşey söylemedi eleman sadece yağını kontrol et ve 1000 bakımını yaptırmayı ihmal etme dedi. Fakat kayseride servisi yok yamahanın onu nasıl halledicem bilmiyorum kendim yapsam garanti dışı kalıcak? Kalsa ne olur onun muhakemesini kuruyorum şu an kendi kendime..
Sehpa almadım henüz ama lazımsa bakacağız tabii, kahramanlarda bulamayacağın birşey yok iki üç yere sor en azından can motor vardı yanılmıyorsam orayada sor gidersen.
O beyaz benimkiyle gelen beyaz, beni aradaıklarında 2 tane geliyor siz hangi rengi istiyorsunuz demişlerdi. Ben biraz sert çıktım, ilk isim yazdırdığımda 11-12 falandım. Arada sırada arayıp bilgi alıyordum. Bi gün bi baktım sahibinden de diğer bayiler ilan koymuş, aradım hemen geldimi diye, pişkin pişkin geldi hepsi bitti, siz sıradamıydınız falan dediler. Kıvırıp ilk 10 aradık, siz 16 sınız falan dediler. Sonra tepem attı ve civar bayileri aradım, bazıları bitirmiş bazılarında da istediğim renk yoktu. Bekledim bi hafta kadar sonra Nazillide buldum derken benim konuşmamdan 1 saat sonra satılmış, sonra 2-3 gün daha bekledim, Aydında buldum. Bayi daha geleli 3 saat oldu dedi. Belki İzmotoya da gelmiştir diye aradım, adam bize gelen yok dedi, nezaman geleceği belli değil dedi, bende diğer bayilere gelmiş falan diyince tekrar not aldı. Tam Aydına gitmeyi planlarken 2 gün içinde aradılar. Beklemekli geçti anlayacağın.
Zinciri yağlamanı tavsiye ediyorum, zararı yok yararı var 500 kmde. Ben motul C1+C4 kitini aldım. Geçen gün baktım zincire gayet temiz. Birazda gittiğim yollardan kaynaklaıyor sürekli otoyoldayım. En iyi orada rodaj yapılır, şehir içinde deviri hızı ayarlamak zor oluyor, bazen araçlar arasından kurtulayım derken agresif kullanıp motora yükleniyorum, onun yerine otoyolda rahat rahat en sağda 70-80 km ile gitmek daha iyi.
1000 bakımını kesinlikle bayide yaptır, çevre illere bak illaki vardır.
Kahramanlarda aslında her istediğini bulamıyorsun, motora branda alayım dedim, içi miflonlu düzgün bir kılıf bulamadım.
Çok kalıplı biri değilim ama aynalar benide üzdü, hem dar hemde küçük yapmışlar, bazen kör nokta olur diye dönüp bakmam gerekiyor.