Yamaha Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkes'e iyi akşamlar arkadaşlar.
Ne zamandır yazmıyordum, 2 kelam edeyim dedim :)

Yağ pompası ile ilgili birkaç soru soran arkadaşlar gördüm, 5bin de ben de değiştirdim, motosikletim şuan 9bin küsür de ve çok şükür ne yağ pompasından ne de başka bir aksamından dolayı sıkıntı yaşatmadı bana.
Ben de biraz hınzır kullanan taraftayım, genelde ortalamam 4.5, 5 arasında.
Apaçiliğe kaçmayıp, stoppie wheelie ve egzoz gibi şeylere takılmadan motoru yapmaması gereken extra işler içerisine sokmadığınız sürece bu alet her türlü isteğinize cevap verir.be standard user :)
Dış aksamı her ne kadar 10 üzerinden 5-6 arası puan alsa da benim gözümde, motor aksamı insana güven veriyor hakikaten.

İyi akşamlar, iyi forumlar :)

Yamaha YBZ-R25 Motor: 15950 TL
Pirelli Rosso 2 Lastikler (900 TL): İndirimli Hali 700 TL
Takoz (250 TL), Gri Renk Kalın Koruma Örtüsü (85 TL), Sehpaya kaldırmak için arka teker tarafına takılan iki parça (45 TL): Toplam 380 TL - İndirimli Hali 350 TL
LS2 Kask (185 TL), LS2 Ceket (475 TL), Alarmlı Teker Kilidi ve hatırlatma kablosu (100 TL), Pantolon: 150 TL: Toplam 910 TL İndirimli Hali 850 TL
Trafik İşlemleri: Hediye
İki adet Bandana ve kan grubu etiketi: Hediye

Zincir Yağı: 14 TL, Kalın kilit: 30 TL, Kask bağlamak için çengelli ince halat: 4 TL
Nolan N87 Kask: 700 TL
50 TL Sağlık Raporu + 560 TL Ehliyeti B'den B + A2'ye çevirmek için kursa ödenen.
497 TL Zorunlu Trafik Sigortası + 59 TL MTV

Toplam Masraf: 19.764 TL

Küçük bi bilgi paylaşımı yapayım: Araba alırken ehliyetimle işlem yapabiliyorum. Ancak motorun işlemleri yapılırken ehliyet ile işlem yapmadılar, kimlik gelmezse işlem olmaz diye direttiler. İki defa trafik şubeye ve sekiz defa Yamaha bayisine gittim. Takozlar ve sehbaya kaldırma parçaları monte edildi. Plaka hazırmış. Yarın öğlene kadar plakayı ve lastikleri takıp verecekler. Renk olarak MAT GRİ seçtim. Araştırdığım kadarıyla benim parayla aldığım pek çok şeyi hediye olarak alanalr var. Bayi hediye olarak vermedi. Kırmızı alırsan hediye ederim, gride hediye etmem dedi. Gri siparişle geliyormuş vitrinde hiç olmazmış benim şansıma varmış. Her renkten bir adet vardı. Ben aldıktan bi saat sonra farklı ilçeden gelip griyi almak istemişler satıldığını öğrenince laciverti alıp gitmişler. Ben öğleden sonra geldiğimde lacivert gitmişti. Etrafta sürekli kırmızı ve lacivert görüyorum griyi hiç görmedim. Bu yüzden griyi tercih ettim hem daha şık bi görünümü var. Sizce yaptığım masraf mantıklı mı yüksek mi ? Biraz daha ısrar etsem bayi para aldığı şeyleri hediye verir miydi ?

Hocam yüksek olsa iademi edeceksin aldıklarını :)
Önceki yazımda söylediğim gibi gri bulman büyük şans öncelikle.Ayrıca ben 15950 para verdim 150 tl de koruma takozu için verdim. Montum vardı kaskım yoktu maalesef. O şekilde teslim aldım ve gittim. Ne hediye, ne indirim yani.. Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Arkadaşlar merhaba,

930km 2016 R25 sahibiyim. Motor 700km ye gelince zincir ses yapmaya başladı. İlk defa böyle kaliteli bir motor kullanıyorum. Yamaha servisine götürdüm biraz gevşemiş deyip sıktılar ve yağlayıp gönderdiler. Sesin normal olduğunu, ilk aldığımda zincirde gres yağı olduğunu o yüzden ses yapmadığını, hep ses yapacağını, kafama takmamam gerektiğini söylediler. Debriyaja bastığımda veya yüksek viteste düşük devirle giderken zincir bolmuş gibi bir ses geliyor. Bu normal mi? Bunun önüne geçilemez mi?

Not: Zincir bakımımı düzenli olarak yapıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------

Kusura bakmayın düzenle bölümünü göremedim. 1000 bakımı kaç para tutuyor?

Benimde 550 km de şuan. Üzerinde gres yağı var 600-700km olunca temizleyip yağlayabilirsin dediler. Şu an ses yok inşallah olmaz. Bekleyip göreceğiz.
1000km bakımı 300-350tl civarı diye hatırlıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

yaa olm hep sorun yaşayanlar yazıyor

bide memnun adam gelsin yazsın inip parçalıcam motoru şimdi

vallahi moralim bozuldu...

neyse ben 15.200 km kullandım tek bir sorun yaşamadım çok şükür ne tık dedi ne cız dedi

siz bu motoru nasıl kullanıyorsunuz anlamadım ki

Ben şok memnunum vala :cherry:

Hayırlı olsun. Bakıma gidicek arkadaşlar, en az 2 servisi arayıp fiyat kıyaslamasi yapmanızı tavsiye ederim. Benim zamanda şöyleydi 1000 km fiyatları için 4 servis aradım, biri anadolu, o.fiyat bile veremedi :) sonra kapatti zaten dukkani, yıldız 180 , tuna 170-180 civarı, ersoy 145. Tabi ben forumlardan çok araştırmıştim ve ersoya gittim 145 tl ye işi bitirdi. Gel zaman git zaman 10 bin bakıma goturucem baktım ki ersoy yetkili servis olmaktan çıkartılmış,gerekçe satış ve servis bir arada olacakmış. Ben motorumu çok seviyorum fakat hep yazdım Yamaha Türkiye'nin satış sonrası organizasyonu oturmamış eksikler var. Genel müdürlüge telefon açıp şikayet ettim ve onlara dedimki 4 bayi aradım standart bir fiyat çıkmadı. 1000 bakımı nasıl standart olmaz !! Müşteri standart malzeme dışında talep eder anlarım, yağı varilden deilde 4r koydurur vs ama bunlar ztn bizim talebimize bagli değişiklik gosterir. Seninstandartlarin olmali Yamaha Türkiye olarak. Motor 10 numara fakat satış sonrası eksikler var maalesef. Bu arada ben 1000 km ye mayıs ortası gibi gitmiştim ona göre değerlendirin.

Benim dişli yaklaşık 11000kmde değişti. Şu an 14000km deyim, şu ana kadar motorun en ufak bir sıkıntısıyla karşılaşmadım, yaz kış, şehir içi dışı, yavaş hızlı her türlü şartta kullanıyorum, çok memnunum,
tek memnun olmadığım nokta parça fiyatları, bi ayaklık 144₺ olurmu arkadaş ayıp ya, aliexpresste çifti 6$.

Arkadaşlar merhaba. Çok uzun zamandır foruma katılamamıştım. Bundan sonra sıkça görüşürüz umarım.
Geçen yazın başında 9000km civarında aldığım R25 im şuan 20bin küsürde ve daha tık demedi.Üzerinde rosso 2 lastikler led farlar ile ayrıca daha bir keyifli oluyor. Bence birazcık motorla haşır neşirseniz kendi bakımınızı kendiniz yapın derim. Yaş su koymak filtre değiştirmek çok zor değil ve çok keyifli. Heleki 2-3 arkadaş aynı motordan bir araya gelip bu işlemleri yaparsanız muhabbetin ucu sonu yok...

Motorumu bugün teslim alacağım Rosso 2 lastikler ile. Hiç kullanılmamış orjinal IRC lastiklerini satıcı almadı. Müşteri çıkarsa haber veririm getirirsin dedi. İhtiyacı olan varsa satmayı düşünüyorum. İskenderundandayım. Şehir dışına kargo veya otobüs ile gönderim yapabilirim.

Nihat, ben 4800 km de değiştirdim. Su an 12.250 km de ve hicbir sorun yaşamadım. Artı olarak parçalar değişmedende hiçbir sorun yaşamamıştım. Tabi yinede hatalı bir üretim söz konusu , bu yuzden değişimi ihmal etmedim. Sorduğun garanti ile ilgili meselenin cvbini bilmiyorum. Motorum 2016 model olduğu icin hali hazırda grnti kapsamındaydi. Akıl yurutup tahmini birsey yazmayacagim.

Salurbey Bilgileriniz için tşk ederim inşallah hiçbir zmn yaşamazsınız r25 çok güzel bir motor görünüş itibarıyla özellikle fakat kafam çok karışık 🤔 Hayırlısı bakalım

esngj8.jpg

Sonunda ilk motoruma kavuştum. Arkadaşım servisten alıp sahile kadar sürdü. Arabayla takip ettim. Resim çekildikten sonra kullanmayı öğrenmek için harekete geçtim. Düğmeleri göstergeleri zaten üç gündür ezberliyorum. Üç dakika kadar pratik yapma imkanım oldu çünkü aniden yağmur bastırdı. Çok şanssızım sanırım.

http://i68.tinypic.com/esngj8.jpg

Sonunda ilk motoruma kavuştum. Arkadaşım servisten alıp sahile kadar sürdü. Arabayla takip ettim. Resim çekildikten sonra kullanmayı öğrenmek için harekete geçtim. Düğmeleri göstergeleri zaten üç gündür ezberliyorum. Üç dakika kadar pratik yapma imkanım oldu çünkü aniden yağmur bastırdı. Çok şanssızım sanırım.

aramıza hoş geldin diyelim o zaman
sen şimdi ne heyecanlısındır belki akşam uyku uyumuyosundur motoru düşünmekten

hayırlı olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

bende r25 ime led taktım yanlarına arabalar fark etsin diye pek belli olmuyor ama idare edin aceleye geldi

http://i68.tinypic.com/esngj8.jpg

Hayırlı uğurlu olsun maşallahın var Allah kaza beladan korusun 😊

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:40 ----------

Herkes'e iyi akşamlar arkadaşlar.
Ne zamandır yazmıyordum, 2 kelam edeyim dedim :)

Yağ pompası ile ilgili birkaç soru soran arkadaşlar gördüm, 5bin de ben de değiştirdim, motosikletim şuan 9bin küsür de ve çok şükür ne yağ pompasından ne de başka bir aksamından dolayı sıkıntı yaşatmadı bana.
Ben de biraz hınzır kullanan taraftayım, genelde ortalamam 4.5, 5 arasında.
Apaçiliğe kaçmayıp, stoppie wheelie ve egzoz gibi şeylere takılmadan motoru yapmaması gereken extra işler içerisine sokmadığınız sürece bu alet her türlü isteğinize cevap verir.be standard user :)
Dış aksamı her ne kadar 10 üzerinden 5-6 arası puan alsa da benim gözümde, motor aksamı insana güven veriyor hakikaten.

İyi akşamlar, iyi forumlar :)
Bilgiler için tşk ederim

Merhaba,
Artçılı kullanımda süspansiyon ayarlarıyla oynayan oldu mu? 5 bini geçtim, 3'te duruyor ayarı, serviste sakın dokunma dediler ben de dokunmadım. Bir artısı olur mu?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-ekstirali-r-25-temiz-garaj-motoru-365230436/detay

Şu motorun eski sahibi burada mıdır? Almayı düşünüyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------

Motor patlakmış uzak durun

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-ekstirali-r-25-temiz-garaj-motoru-365230436/detay

Şu motorun eski sahibi burada mıdır? Almayı düşünüyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------

Motor patlakmış uzak durun

Patlakmış derken? Bilgilendirici olması için biraz daha açık yazar mısın kazası belası neymiş, patlakmış deyince her şey geliyor insanın aklına :)

Evet beyler,foruma girip yazılan seyler sorumluluğunuz dahilinde. Patlak derken detay verin , ayrıca ilana baktım istediğiniz ustaya götürün yazmış satıcı. Dediğiniz kadar patlaksa ortaya çıkar. İnsanların aklında soru işareti kaldı şu anda.

R-25 ime kış lastiği taktım, zaten yazlık irc ler pek iyi değildi hele ıslak ve soğuk havada iyice tutmamaya başladı bende 110/80r17 ve 130/70r17 olmak üzere ölçüleri Anlas wintergrip 2 satın aldım takımı 340 tl yer Ankara yiba çarşısı. Şuana kadar daha üstündeki mumu atmamasına rağmen mükemmel hele bir de 500-1000 km üstündeki mumu atıp oturunca lastik çok güzel olacağı kanısındayım. Kışın sürecek arkadaşlara tavsiye ederim. Ankara'da motomekanik e 100 tl takma balans ücreti ödedim. Daha uygun Ankara da bir yer bilenler varsa umarım bana yardımcı olur bu kadar pahalı olmasını beklemiyordum açıkcası, o biraz üzdü...
Onun dışında arka lastiği ufaltmama rağmen çok güzel ve iri duruyor lastikler nedense benim gözüme daha kaslı duruyor gibi geldi :)

Bir kaç foto

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------

Önceki mesajımı düzenleyemedim bir kaç fotoğraf daha koyuyorum nasıl durduğunu merak edenler için

Son düzenleme:
Stop lambasına çakar taktıran var mı? Öneriyor musunuz? Bir de taktırdıysanız kaç paraya mâl oldu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar