Arkadaşlar, kızanlar, küsenler olacak ama demeden edemeyeceğim. Yeni motora başlayacak arkadaşlar, illa R25 le başlayacağım diye diretmeyin.
Tavsiyem şudur ki; efendi efendi 125-150cc bir motor alın, önce sürmeyi bunlarla öğrenin. Hiç motor kullanmamış adamlar R25 alıyor, sağa sola patlatıyor, birde kazadan sonra diyorlar ki motor grenajları çok dandik, kaza yaptım parçalandı...
Araba mı bu her yanı demir olsun? Plastik gülüm plastik o grenaj. Demir/Çelik yamulur, sert plastik çatlar/parçalanır. Bu kadar basit.
Yeni başlayana çok uygun bir motor değil R25. Performansı yüzünden demiyorum sadece bunu. Yeni başlayan adam bazı şeyleri deneyecek, motoru sürmeyi öğrenecek, yeri gelecek stop ettirecek, yeri gelecek teker kitleyip kayacak, yeri gelecek dönüş manevrası yaparken ön freni sıkıp motoru devirecek. En ufak kazanızda yan grenajın çizilecek veya kırılacak. Anında 1000TL lik olacaksın. Maddi gücün yoksa, yemenden içmenden artırıp alıyorsan bunları göz önüne alın arkadaşım.
Forumda o kadar garip şeyler okudum ki bugüne kadar:
-Yok efendim motor hareket ederken zincirden hafif ses geliyor normal mi? (tüm zincirli motorlarda var o ses güzel insan)
-Egzozdan pat pat sesi geliyor, sorun mu var? (motoru kompresyona sokmuş deli gibi, farkında değil, motor kompresyonu ne onuda bilmiyor zaten..)
-Vites geçişleri sorunlu, vites düşüremiyorum rahat. (5. vitesde giderken fren yapıp durmuş, durduğu yerde 5den 1e atmaya çalışıyor...) :jocolor:
-Fren pedalı ufak rahat basamıyorum, sorun mu var? ( araba freniyle karıştırdı herhalde )
vs vs...
Yeniden diyorum ki R25, motosiklet öğrenmeye başlamak için en uygun motor değil. Bu size bir abi tavsiyesidir. Düşük cc çok daha fazla hata affeder, devirdiğinizde masraf çıkarmaz, bazı şeyleri daha rahat deneyeceğiniz için çok daha hızlı sürüş teknikleriniz gelişir.
Benim param çok, illa R25 olacak diyenler de buyursun alsın, kendi fikri, kendi yaşamı, saydı duyarım...