Merhaba arkadaşlar geçenlerde şu illet irc'lerden kurtulmak adına gidip sadece arka tekere Michelin pilot street aldım. Şu anda kullanıyorum fakat bir pişmanlıktır aldı beni keşke rosso 2 alsaydım diye düşünmeye başladım.. her videoda forumda yüceltilmiş performansı bi hayli güven verici lastik deniyor. Ön lastiğim halen irc. şimdi ben diyorum ki öne de michelin pilot mu alayım yoksa rosso 2 ye mi döneyim ? ve ek olarak motorumun 1000 km bakımına az bişey kaldı istanbul anadolu yakası için ekonomik bir servis yavsiye edebilecek olursa sevinirim...
Ne büyük hata yaptığını bir bilsen, michelin mi rosso mu diye dövünmezdin emin ol.. Öncelikle yanlış bilinen bazı arkadaşların da belirttiği konuya bir iki ekleme yapma gereği hissettim;
Arka lastiğinizi değiştirip ön lastiğinizi değiştirmiyor olmanız nasıl bir düşünce sisteminin ürünüdür? Neyi hedefleyerek böyle bir iş yaptınız bunu merak ettim..
Gelelim eklemeye. Genel olarak motosikletin virajlarda tutunmasını %60-70 arka tekerlek sağlar, cünkü doğru viraj alıyorsanız,ağırlık arka tekerleğe aktarılır, fakat bu arada nedense bir çok kişi, ön lastiğin viraja girmediğini ve tutunmaya ihtiyacı olmadığına inanırcasına bu konuyu göz ardı ediyor. Arkadaşım, ön tekerleğinin de asfalta aynı arka tekerleğin gibi tutunmaya ihtiyacı vardır. Siz ön lastiği naylon, arka lastiği kauçuk takıp, nasıl bir sürüş stabilitesi sağlayacaksınız?
Diğer taraftan ön ve arka lastiğin desenleri aynı olmalıdır.. Abi ben taktım motor gidiyor ama ? Motor gider ama nasıl? Bir kere stabilitesi her daim bozulur, cünkü desen birbirinden farklı, yere temas birbirinden farklı, tutuş birbirinden farklı, e gidiş te birbirinden farklı, kısaca herşey farklı yani.. Neden bir takım lastik taktığımızda balans yapmadan takmıyoruz ? Çünkü ağırlığın eşit oranda dağıtılması gerekir ki, lastik dönerken oryantasyonunu (
Oryantasyon nedir?) kaybetmesin, yani yalpalamasın.. Sadece bunu düşünerek bile birbirinden farklı iki model, desen kullanmamanız gerektiğinin kararını verebiliyor olmanız gerekir, aksi takdirde başınız epey bir belaya girmeye her daim hazır olacaktır.. Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur. Biran önce gidip ön lastiğinizi de aynı marka / model ile değiştirin.