Zincir sesini takıntı yapmayın fazla genel herkezde var cbr lerdede var bizim motorlara özgü bişey deyil. Gecen ses cogalmıstı zincir yagım bitmişti en sonunda gittim aldm motul simdi ses baya azaldı yine sıkıntısız devam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
Arkadaslar 9 bin kusur km oldu motor. zincir dilşileri güzelce bi temizlemek için sıvadım kolları giriştim

. Gece 00.15 civarında basladım zevkle yavas yavas yaptıgım için 02.30-03.00 gibi bitti işim

baya uzun süre ama jantı kapatmak yoruyo insanı

.
Daha önceki zincir tememlerimde 2 . temizlememde motul c1 spreyi bitirmem ile ( 2. temizlemem cok iyi olmadı Motul C1 kutu bitti

. ) kullanım kitapcıgındada yazan gaz yagı almayı tercih ettim

. Foto kalabalıgı yapıcam biraz ama bnm gibi böyle seylerden hoslanan arkadaslar varsa belki bi işe yarar

.
ilk önce ön dişli kapagını ve zincir korumalıgını söküyorum ön dişli kapagı için T anahtar denen zımpırtıyı aradım bütün gece
[/url][/IMG]
resimde cok net belli olmasada aşırı derecede fazla bi pislik birikmiş ön dişli kapagında burdan aşarılara felan taşmış .
[/url][/IMG]
bu resim bazı arkadaslara saçma gelebilir ama jant şeritlerini korumak amaçlı jantı kaplıyorum malum güzel bi para saydım ve temizlerken atma yapabilir jant şeritleri olmasa bu kdr ugrasmıcam
[/url][/IMG]
temizleme anının fotoları malesef yok tek basıma oldugum için o an foto cekmekle ugraşamadım

Zinciri gaz yagıyla temizledikten sonra 10 dk kadar bi mola veriyorum ardından tanzikli su atan makinam olmadıgı için normal suyla tanzik yaparak zincire tutuyorum ve 5 dk daha bekledikten sonra güzelce silip kuruluyorum. ön dişli kapagını ve zincir korumalıgını temizledikten sonra ugrastıgıma değdi

. ön dişli kapagını sökecek arkadaslar oradaki kablolara dikkat etsinler yerine takarken oturtması cok zor baya ugraştık biri içerde kalırsa dişli dönerken kopartma ihtimali yüksek buna dikkat edelim.
[/url][/IMG]
sabah saat 10 gibi kalkıp ilk işim temizledigim ön dişlinin orayı fotograf cekmek oldu sonuc muhteşem parıl parıl parlıyor. mutlu oluyor insan
Bunlarda bi önceki temizlikte cektigim fotolar. arkadas ıpone yag almıştı denemek istedim zaten ıpone mavi yagı sıktıktan 1 hafta sonra bu detaylı temizlik i yaptım ıpone cok fazla sıcratıyor güzel gözüküyor ama jant yag içinde kalıyor motula devam
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
zincir temizligi yapıcak arkadaslar motorları kirliyse ilk motoru temizlesinler hepsi bir aradan cıktımı rahat oluyor.
Bi yanlışım varsa yorumlarını bekliyorum.:thumleft: :bestmt: