Aslan hangi kaskı aldın?Bende 2 gun önce aldim sharp 5 yildiz oldugunu ve nfc sistemini duyunca yapistim kaska buğulanmayan cam falan hosuma gitti deneyip aldim yamaha bayiden bana 260 tl ye geldi bugunde 260 km o kaskla yol yaptim gayet iyi guvende hissettiriyor tavsiye ederim yazlik ceket ve eldiven onerisinde bulunursaniz sevinirim
Geçen haftalarda açılan buji yanması erimesi konusundan sonra evham Yaptım ve iridyum buji taktırdım.
Bugün motoru alacaktım ama hem motoru hem arabayı aynı anda süremeyeceğim servise emanet ettim. Sağ olsunlar garaja bırakacaklar. Test sonrası motorun çalışması bile değişmiş.
Kullanan varsa yorum yapabilir mi bu bujilerin Performansı hakkında
İridyum buji psikolojik olarak bir performans verir ama tehlikelidir. Bende bir tamircinin önerisiyle 1000rr'a iridyum buji takmıştım, daha sonra servisin bilgi vermesiyle orjinal bujileri geri taktırdım.
Buji kablolarını, buji başlığını değiştirmediğiniz sürece iridyumlar performansta vermez.
Bir alıntı yapayım anlamayan arkadaşlar için;
"İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir."
3-4 gün önce Yamahanın genel merkezine mail atmistim ertesi gün mailime cwp geldi eylül ayı icerisinde bayilere dağıtım yapılacağını söylemsler ins. Doğrudur bende sabırsızlikla bekliyorm.