Kemikli vites geçişi herkestemi var yoksa benmi yanlış geçiriyorum? Sert ve sesli geçiyor.
yamahanın ozellıgı o guzel bi zincir baımı ve yağ ile biraz düzeliyor
Kemikli vites geçişi herkestemi var yoksa benmi yanlış geçiriyorum? Sert ve sesli geçiyor.
Rodajı bitirmiş arkadaşlar güncel yakıt tüketim degeri verebilirmisiniz birde kilonuzu da belirtirseniz saglık lı degerlendirme olur
motor 7300km'de 7500'de yeniden bakıma sokayım diyorum motoru Kıbrıs'a götüreceğim için aylarca orda kalacak motor yapmamda bi sıkıntı var mıdır acaba bilen var mı?
motor 7300km'de 7500'de yeniden bakıma sokayım diyorum motoru Kıbrıs'a götüreceğim için aylarca orda kalacak motor yapmamda bi sıkıntı var mıdır acaba bilen var mı?

5000 bakımı, Motoland Zeytinburnu.
Yağ Filtresi: 24 TL
Hava Filtresi 31 TL
Yağ: - (Dışarıdan kendim aldım Motul 300V tanesi 60 TL 2x1 Litre 120 TL)
Komple İşçilik 60 TL
Yağ ve hava filtrelerinin değişmesini ben istedim. Zincir yağlandı filtreler değişti lastiklere hava basıldı. Yağ filtresi de değiştiği için 2 Litre yağ yeterli gelmedi kendi ellerinde de bulunan aynı model 300V yağdan biraz ilave yaptılar.
Servisten memnun kaldım öneririm.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 - 25km civarı kullandıktan sonraki deneyimlerim şöyle, motor çok güzelleştiÖzellikle vites geçişleri artık daha bir tok. ama yüksek viteste çalışıp yağ ısındıktan sonra 4-3-2-1 yaptığınızda o 2 ve 1 arası hala bir takırdama sesi geliyor. Yağ değiştirmeden önceki gibi balyoz vuruşu kayboldu ama yine de 1 ve 2. viteslerdeki geçişler hala sesli. 3-4-5-6 ise mükemmel zaten daha usta sürer sürmez anladım motorun sesinin değiştiğini. Ayrıca hava filtresi ve yağ değişiminden sonra olduğunu düşünüyorum makina bi açıldı daha da istekli basmaya sanki imkan verseniz 200' ü devirecek gibi
ben e5' te eve dönerken aralara girerken bi ara baktım ibre 150 diyordu sakinleştim hemen. Bakımdan önce çok zorlanıyormuş meğerse alet.
Bu arada bugün bakıma motoland' e gideceğimi öğrenip beni bekleyen ve tüm bakım boyunca yanlız bırakmayan giderken de e5 yoluna kadar refakat eden 000000' a da ayrıca teşekkür ederim. :rendeer:
Kullanım hatası.. vitesi düşürürken vitesi değiştireceğin zaman debriyajı basmakla vitesi değiştirmek arasında yapman gereken hafif ( 3.000 devir kadar) gazı açmak. yani debriyaja bastın ya hızlı bi şekilde gazı aç (ara gaz) gazı bırakır bırakmaz düşür vitesi. hem sesten kurtul, hemde şanzumanın dili olsa sana bol bol teşekkür eder.
Kullanım hatası.. vitesi düşürürken vitesi değiştireceğin zaman debriyajı basmakla vitesi değiştirmek arasında yapman gereken hafif ( 3.000 devir kadar) gazı açmak. yani debriyaja bastın ya hızlı bi şekilde gazı aç (ara gaz) gazı bırakır bırakmaz düşür vitesi. hem sesten kurtul, hemde şanzumanın dili olsa sana bol bol teşekkür eder.