Arkadaşlar bu bakım işini konuşmak için Yamaha Türkiye' yi aradım tüm sorularımı sordum buraya yazayım sizler için de bi cevap olur belki.
Öncelikle periyodik bakımı sordum doğru kitapçık 1000, 10.000 ve 20.000 der ama bizim ülkemiz ve kullanıcı bazlı sürüş için en uygun olanı 1000, 5000, 10.000 ve böyle 5000 de bir ara bakım yapa yapa gidilmesi gerektiğidir dediler. 1000 ana bakım 5000 ara bakım 10.000 ana bakım gibi gidiyormuş, ara bakımlarda parçalar kontrol ediliyor ve sadece yağ değişiyormuş, yağ filtresi ve hava filtresi gibi parçalar 10.000 de bir değişiyormuş.
Fiyat olayını sordum sadece yağ değişecek bir ara bakımın 150 lira olması normal mi bu periyodik bakımlardan hiç ücret almayan markalar var dediğimde sadece yağ değişmiyor parçalar da kontrol ediliyor ilk bakımdan itibaren uyulan bi zaman çizelgesi var o doğrultuda motor inceleniyor ama fiyat gayet normal gözüküyor, biz yamaha olarak bakımlarda para alıyoruz dediler.
Peki ben lastik değiştim rosso 2 gibi kaliteli bi lastik taktım ama servis teker aksamının garanti dışı kaldığını söyledi, şimdi sırf deneme amaçlı farklı yağ kullanmak istiyorum ama o zaman da motor aksamının garanti dışı kalacağını söylediler artık korkumdan sticker bile yapıştırmak istemediğimi söyledim, yetkili kişi böyle bişey yok aslında yamalube yamaha ürünleri için tasarlanmış en iyi yağdır fakat sizin kullanacağınız farklı vizkoziteli yağlar motor aksamına zarar verir ve bu arıza tespit durumunda ortaya çıkarsa o zaman garanti dışı kalır dediler. Ben kullanmak istediğim markaların motogp' de dahi kullanılan dünya markaları olduğunu söylediğimde yamalube' un da performans ürünleri olduğunu anlatıp bilgi verdiler.
Özet olarak 1000 ana bakım, 5000 ara bakım, 10.000 ana bakım ve benzer şekilde 5binde bir bakım olacak şekilde geçiyormuş.