Şöyle anlatayim. 250cc kullananlarin büyük kismi geçiş moturu olarak kullaniyor. Ben uzun yillar binmeyi planliyorum ekonomik olur düşüncesiyle. Geçen zamanda dayanamayip hurdaya çikar mi (ortalama 6yil) korkuyorum biraz da paramin boşa gitmesinden 2yilda biriktirdim bu parayi.
motolastik.com da tek tek satılıyor.
Motosiklet tasit olarak arabaya hic benzemez.Mekanik olarak 10 yil yamaha gider.Ancak plastk ve malzeme kalitesi olarak son 5 yilin motosikletleri kolay deforme oluyor.
Birde motosiklet 10 yilda mutlaka duser , diriligini ve direncinide kaybeder.
Yilda 2-3 bin km.den fazla yapilacaksa 10 yil uzun sure.5 yil iyidir.
Ben bizim motorların tankı 11 litre diye biliyordum 3 litre yedek sanırım, bi de yedek depo kilometresi çalışmaya başladığı zaman en fazla kaç km daha gidebiliyoruz bilgisi olan var mı acaba? 50 km civarı diye biliyorum başka bi zaman başıma gelirse yolda kalmayayım :mrgreen:
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, 17 Mart 2015 tarihinden itibaren R25 kullanmaktayım, yaklaşık 3.500kmlik bir yol tecrübem oldu. Bu Ay sonu yani 25-30 Haziran aralığında motorumla uzun yol yapmayı düşünüyorum. Motosikletimle ilk uzun yol tecrübem olacağı için dikkat etmem gereken konular, ne yapıp ne yapmamam, yanıma ne alıp almamam vs. gibi bilgiler verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Gideceğim yol Ankara-Antalya yaklaşık 530 km.
s.a arkadaşlar şu aralar yine araçsız kaldım en son aldıgım arabayıda sattım tekrar bi motor almayı düşünüyorum bu r25 i test etme imkanımız varmı?test etmeden karar vermek ıstemıyorum.yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkurler..