Yamaha Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sevkiyat ne zaman olacak...Motosikletler nezaman gelecek bıktııımmm beklemekten. Bilgisi olan varmı? Bayiiler bilgide vermiyo sanki gizli bilgiymiş gibi ::rantinp:

Hocam izmir'deki izmoto motorların ülkeye giriş yaptığını haziranın ilk haftasından itibaren bayilere dağıtalacağını söyledi. Ek olarakta çok az gelecegini söyledi 3-4 tane civarı. Ne kadar doğru bilemem.

Bunu söyledikten 24 saat sonra ön irc nin kayması ile 20 ile giderken ayağıma düştü motor, bu motora irc lastik takan mühendise selaam:king:

Frende mi kaydı ön değilde arka kaydı birkez artçılı kullanımda kayma yok. Artçı olmayınca arka hafifliyor bastın mı frene asfaltta kötüyse gezinmeye başlıyor :) Geçmiş olsun dikkat et çok sıkma şehir içi zırt diye önüne atlarlar uzun yolda daha keyifli makine

Yerde toz vardı bide lastikler ısınmamıştı, ön fren sıkınca ön teker kaydı evet motorda birşey yok zaten koruma takozu saolsun

tüküreyim ben öyle işe ya haziranın ilk haftası dağıtıma başlancakmışta ne bi 1 ay dahamı bekliyecez sezonun ortasında motor geliyor nerdeyse.bide onun 1600 km rodajını yapmak için uğraş dur e biz ne zaman kullanıcaz b motoru sezonda

Bunu söyledikten 24 saat sonra ön irc nin kayması ile 20 ile giderken ayağıma düştü motor, bu motora irc lastik takan mühendise selaam:king:
Bugün dikkatimi çekti inazuma da ve ninja da bile irc var. Hem de birebir aynı lastik. Ben bu japanlarin yollarını merak ediyorum. Ya da kullanım tarzlarını :)

Hocam izmir'deki izmoto motorların ülkeye giriş yaptığını haziranın ilk haftasından itibaren bayilere dağıtalacağını söyledi. Ek olarakta çok az gelecegini söyledi 3-4 tane civarı. Ne kadar doğru bilemem.

Sağolasın. inşallah o gelenlerden 1 tanesi bize düşer :)

Arkadaslar aydin motorda bakimi tavsiye etmiyorum, hangi işlemi yaptiracak olursaniz olun sizi motorun yanina almiyorlar yani yaptigi hic bir islemi goremiyorsunuz, zeytinburnundaki yamaha yetkili servis motolandi tavsiye ederim zaten baba oğul beraber calisiyolar samimi bir ortam var .banada sahilde tanistigim mt125 li bir arkadas onermisti, iyikide dinlemisim tavsiyeyi eger giderseniz eminim hak vereceksiniz :)

Topic te R25 i olanlar dan ziyade motor bekleyenlerin maceralari cogalmis :) sanırım benim gibi şanslı olan r25 sahipleri motora binmekten foruma girmeye vakit bulamıyor ;)

Pazar günü dana-antep gezmiisi yaptık. Bir günde 475 km yol yapıldı. Gunubirlik en uzun yol tecrubemdi, evet yorucuydu fakat bu motor ile yapilamicak bir km de değil.
Giderken son hız denemesi yaptigimda hafif yokuş aşağı 185 km/s hıza kadar çıktım, düzlüğe geldiğimde de 172 ye kadar düştü hızım sonra tekrar 173-175 km civarinda sabit hızda gidebildim.
Ancak donus yolunda tekrar denedim. Birazda tempolu sürdük. Ve yine hafif eğimli yolda giderken gostergeye bir baktım 186 km/s gösteriyor, devam ettim gazı birakmadan ve bir bir 190 km/saati gördüm, ilerde kamyon vs oldugu icin ve birazda tatmin olduğum için gazı bıraktım :rendeer:

Netice, dinamotrede bu motor 196 km/ss görüyor ve kesiciye giriyor. Görünen o ki duzlukte olamasada ibrede bu hızı gerçek hayatta da gorebilicez.
duzlukte de benim motorumla suan için son hızı 175 km/s civarında denebilir.
Bundan once 2012 cbr250r kullaniyordum , duzlukte 155 km/s civarında yokuş aşağı ise sirtimda sirt çantası ile 167 km/s görmüştüm. K&n hava filtresi vardı.
2. El almıştım ilk 1,5 yıl (12.000 km ) ını bilmiyorum.

merak edenler icin not ediyorum; Motorum suan 2000 km ye yaklaştı rodaji kitapciga uygun yapıldı ve rodaj bakimin da da 15w-50 yamalube 4r (motul 8100 serisine rakip) yağ koydurdum.

r 25 in viraj kabiliyetini merak edenler için...

haftasonu izmirde yaptığımız gezinin bi kısmında kamerayı r 25 taktık sonuç harika :)

https://www.youtube.com/watch?v=jnrZaI4fajI

Nasıl motorunuzu bakıma götürürken 3-5 kuruşun hesabını yapıp gelip burada fiyatlardan şikayet ediyorsunuz amma velakin motorunuzu satarkende kazıklayacak adam arıyorsunuz.13.4,14.5 e al motoru sonra 15-16-17 bin tl ye ilan ver.tutturmuşunuz bir rodaj,yemişim sizin rodajınızı.Yok mont almış yok kask almış,yok rodaj yapmış yok sıfırına zam gelecekmiş hakkı 17 binmiş.Yok rodajda harcadığın benzin parasınıda katsaydın!Banane senin montundan kaskından.Kendine özel aldığın giysi ve malzemelerden banane.Güzel memleketimin uyanık insanları bırakın bu ayaklarıda saçmalamayın özünüze dönün biraz.Ceddinize bakında biraz burnunuz yansın.Ne kadarda kem küm etsenizde hepiniz fırsatçısınız.Kredi çekip motor aldıysan sana pahalıya malolmuşsa banane.Vazgeçtim sizin yüzünüzden R25 falan almayı.Böyle saçma ilan veren adamlarında motoru kendisi gibidir eminim.
Sözüm Saçma sapan ilan verip bide üste çıkmaya çalışanlaradır...İnşallah satmak istedikleri motorları alacak enayi bulamazlarda ellerinde patlar.
Hadi hayırlı traşlar.

cts günü korlas bağdat caddesinde r25imize akrapovic egzozumuzu taktırdık, ninja 250sl içinse bekliyoruz....

[url]http://i.hizliresim.com/b5GG8j.jpg[/url]

[url]http://i.hizliresim.com/ogkkQR.jpg[/url]

Yerde toz vardı bide lastikler ısınmamıştı, ön fren sıkınca ön teker kaydı evet motorda birşey yok zaten koruma takozu saolsun

Geçmiş olsun koruma takozlari hangisi

Herkese hayırlı hafta sonları bir sorum olacak motoru aldığımızda fatura ve ruhsat için gerekli evraklar haricinde garanti kağıdı veriliyor mu ve motoru 1000 km bakıma götürdüğümüz vakit garanti kağıdına herhangi bir yazı filan yazılıyor mu?

Garanti el kitabı diye bir kitapçık verdiler ve doldurulması gereken bakım aralıkları mevcut. ancak ben bakımda bunu götürüp doldurtmadım, adamlar zaten yamaha Türkiye'ye kayıt ediyorlar

arkadaslar benım motorda 1. vıteste basıyorum sonra gazı kesınce egzoz patlıyo pat pat dıye bı kac kere sızdede oluyomu oluyosa nedenı nedır bı yardım edermısınız :) motro 1700 km de daha.

Vallaha benimde hoşuma gitti sarıda gösteriyor kendini yamaha yzf r25 almak istiyordum başlangıç için uygun olmayaağını söylediler hem tecrübe hemde maddi çünkü lastik kask felan var yzf 125 istedim oda pahalı üniversite öğrencisiyiz alın teriyle almak istiyorum ama hoşuma gitti benim

benım ybr de 25 bın km tecrubem oldu ondan sonra 250 cc lık motora gectım hocam bundada 2000 e yaklastım ama ılk baslangıc olarak bu motoru ıstıyosan pek onermem cok sıkıntı yasarsın bıde bı soz vardır dusmeyen motorcu yoktur daha dusmemıs olan vardır dıye :) r25 te dusersen hem maddı hem manevı yonden baya olumsuz etkılenırsın bıde acemılık var tabı 125 cc ybr tarzında bı motor la basla derım en azından dusup kalkarsın parcaları da ucuz. ben dustum tecrube edındım ordan bılıyom yanı :)

Ben R25'i başlangıç motoru olarak aldım.Toplamda 6 saatlik bir kurs aldım.11 yıldır aktif araba kullanıyorum.Şu an r25 ile 3200 km yol yaptım.Motosikletle ilgili yüzlerce video izledim tecrübeli arkadaşların motosikletle ilgili konuşmalarına dikkat ettim. Apaçilik peşinde değilseniz şayet kaza riskiniz azalır.IRC lastikler evet kötü ancak bende sadece bir kere arka teker kaydı onuda kasıtlı olarak limitini öğrenmek için yaptım.Motoru uç noktalarda kullanmadım.Bu şekilde minik minik tecrübe edebilirsiniz öyle süpersport gibi aman aman bir ivmelenmesi yok ancak 150km hıza çok rahat ulaşıyor.Geçen hafta arkadaşımın r6'sını sürdüm o bambaşka bir dünya yani 250 likte tecrübe ettim 600'lüğe geçiyim diye bir mantık bana yanlış geliyor onun virajı hakimiyeti çok başka bir dünya.Uzun lafın kısası ben kendime hakim olurum motorun 250'lik bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek kullanırım diyorsanız r25 başlangıç motoru olur.

hazır laf lastıklere gelmısken lastıklerını degıstıren oldumu ve degıstırdıkten sonra cok degısme oldumu vırajlarda frenlemede fln ?

Ben R25'i başlangıç motoru olarak aldım.Toplamda 6 saatlik bir kurs aldım.11 yıldır aktif araba kullanıyorum.Şu an r25 ile 3200 km yol yaptım.Motosikletle ilgili yüzlerce video izledim tecrübeli arkadaşların motosikletle ilgili konuşmalarına dikkat ettim. Apaçilik peşinde değilseniz şayet kaza riskiniz azalır.IRC lastikler evet kötü ancak bende sadece bir kere arka teker kaydı onuda kasıtlı olarak limitini öğrenmek için yaptım.Motoru uç noktalarda kullanmadım.Bu şekilde minik minik tecrübe edebilirsiniz öyle süpersport gibi aman aman bir ivmelenmesi yok ancak 150km hıza çok rahat ulaşıyor.Geçen hafta arkadaşımın r6'sını sürdüm o bambaşka bir dünya yani 250 likte tecrübe ettim 600'lüğe geçiyim diye bir mantık bana yanlış geliyor onun virajı hakimiyeti çok başka bir dünya.Uzun lafın kısası ben kendime hakim olurum motorun 250'lik bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek kullanırım diyorsanız r25 başlangıç motoru olur.

Kardeşim herkes senin gibi r25 üstünde rahat duramıyor açar gazı makine fırlar kendine hakim olamayan için r25 gelmez. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar