Motor elektrikçisi yapar. Fara giden elektrik yoluna bir anahtar yaptırırsın iş görür.Arkadaşlar bu far gece gündüz hep yanıyor ben zaten normalde farı hep açık giden biriyim ama merakımdan soruyorum bunu kapatmanın bi yolu var mı?
Beyler R25 imi 1000 bakımı için servise bıraktım az önce. Tahmini ne tutar yaklaşık olarak dedim? 220 TL gibi bir rakamdan bahsettiler, şok oldum.
Yağ olarak yamalube 15W50 R yağ koyacaz, filtre değişecek vs vs dediler. Az bi indirim yaparız dediler de pahalı geldi bana.
Forumda okuyorumda çok daha uyguna bakım yaptıran arkadaşlar olmuş. Bu fiyat pahalılığı Bursa yamaha bayii Start motora mı özgü yoksa beni mi yiyiyo bu servis arkadaşlar? Bir standart servis ücreti yok mudur yamahada?
Her servis tuttuğunu mu öpüyor? anlamadım ben bu işi beyler? yorumlarınızı bekliyorum...
Yanlış anlamayın fakat 2 litre 10 40 tam sentetik yağ 35 tl olamaz.Sakın yaptırmayın, yamaha servis bayi fiyatı sabittir ilk bakımda. Şu şekilde 50 tl işçilik 35 tl yağ 25 tl filtre şeklinde 110tl dir. Sakın ola uğramayın bidaha o bayiye ve şikayet edin. Verdiğim fiyat İstanbuldaki 3 servisten aldığım fiyat diğer yerlerdede öyle dediler sabit herşeyin fiyatı bakımda.
Arkadaşlar 7000 e ayarlanıyor. 7000 ile 13500 du sanırım başlangıç. Bitiş ise 8000 ile 14500 aralığı.Bende 7 bine ayarlayamadim, en düşük ayar 8000 den başlıyor.![]()
Bursa şehir içinde kullanılabilecek en ideal r makine diyebilirim. Ben kıvrakligina hayranım. Ahmet kardeşim bilir bursa kent meydanı ile Beşevler konak Mahallesi iki kişi olmama rağmen sadece 8 dakika sürdü.Fazla uzun yol yapan biri değilim eğer alırsam ki kullanımın %90' şehir içi %10'u şehir dışı yollar olmak üzere kullanmayı düşünüyorum. Kısacası bana şehir içinde ne gibi olumsuzluklar yaşatabilir öğrenmek istiyorum kullanan arkadaşlardan ? Bir İstanbul trafiği olmasa kadar Bursa trafiğide bir epey zorlar kullanıcıları. Kullanım genel olarak Bursa ve Yalova şehirlerinde olucak şehir içi olanı.
Tam sentetik yüksek devir ve sicaklik için daha uygun. Yarı sentetik çok daha erken kopuruyor.Mustafa_uz bakımda kullandığız sentetik yağın markası nedir? Bir de neden ısrarla tam sentetik olsun dediniz?
Bugun temin ettim 14350 liraya antalyadan sabit fiyat bu sekilde ama zam gelebikir diyorlar ustune 300 500 cok mutluyum ilk motorum tum isteklerimi sekil surus keyfi hiz olarak karsiladi....Harika bi kasadi var 600 luk le nerdeyse ayni diyebilirim...
ayarlayabilen varmı 7000 e :cherry:
Ben ayarlamıştım dostum 7000 de baslayip 7500 de sonuyordu. Ilk 1000 den sonra da 8500 de yanmaya baslayip 9000 de sonuyordu. Hala da öyle kaldi unutuyorum değiştirmeyi. Neyse çok önemli bir sorun değil, bozuk fln derken takılıyorum yanlış anlama üzerinde nazar varsa motorun gitsin diye dedim :thumleft: