Yamaha Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu mesajını gördükten sonra özellikle dikkat ettim ama ben de öyle bi' ses yok dostum.

Daha önce burada da yazan arkadaşlar olmuştu hatta bi kısmının hoşuna gidiyordu bu patırtı ama ben rahatsız olmaya başladım iyice, müsait bi anında dener misin düşük sürat yüksek devir 1 ila 3. vitesler arası giderken 10 bin devri geçip sonra birden gaz kesmeyi? Tam olarak bunları yapınca patlatıyor egzoz.

Merhaba arkadaşlar 10-15 yıl scooter-maxi scooter kullandıktan sonra artık vitesli motora geçeyim dedim ve uzun zaman cruiser ve naked motor araştırdıktan sonra bir anda r25 e vuruldum :) pek tarzım olmasa da hayaldeki mt07 den önce bununla öğrenmek istedim ve çok da iyi etmişim. harika bir motor. bu kadar kolay ve zevkli olduğunu bilmiyordum. Şimdi birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim:

1- Henüz 60km de ve asfaltta kullanıyorum hep. rodaja dikkat edip 7000i geçmeden ve sık sık vites değiştirerek alıştırmaya çalışıyorum. 1000km-6000km-vs. genel bakımı dışında zincir yağlaması, yağ kontrolu fln ne gibi şeylere dikkat etmem gerekir ve mesela kaç km de bir zincir yağlamalı temizlemeliyim? bu iş için kaldırma sehpası şart mıdır? bu konularda oldukça acemiyim.

2- Farların üzerindeki minik park lambası bence çok gereksiz olmuş. en azından beyaz renk olsaymış daha şık durabilirdi sanki. bunu değiştiren var mı? varsa nereden nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

3- Kask olarak LS2 FF396 Diablo CR1 ve Nolan N86 arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim veya başka önerebileceğiniz o ayarda kask var mı? pek bilgim yok bu konuda.

4- Lastik konusuna girecektim ama bana çok da kötü gelmedi üzerindekiler çok fazla zorlayıp sınırlarında kullanmayacağım zaten motoru. o yüzden en azından bir süre irc lerle devam edeceğim.

5- bir de motor için branda bakıyorum ama hangileri kaliteli sıcak egzosta erimeyecek yağmur çamur geçirmeyecek, öneriniz varsa çok iyi olur.

Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için. bir iki fotoğraf ile sizlere merhaba derken, güvenli ve keyifli sürüşler diliyorum.

http://i58.tinypic.com/b84ol5.jpg

http://i59.tinypic.com/2n7eidx.jpg

hayırlı olsun aramıza hoşgeldin sormuş olduğun konular 131 sayfalık dilim içerisinde var baştan okumanı özellikle tavsiye ederim ben kısaca tekrardan açıklamaya çalışayım.
1. 300 - 400 km de bir yağlamaya çalış. cbr 125 imde sehpa olmadan ayak üzerindeyken hafif yana yatırıp yağlayabiliyordum r25 i alınca sehpa şarttı yağlamayı sehpa ile yapıyorum.

2. ben park lambasını değiştirmedim yamaha servisleri her konudan problem çıkaracak gibi konuşuyorlar yağı bile yamalube kullan birşey olursa garanti kapsamayabiliri buradaki servis bile dedi elektrik aksamı ile ilgili aynı şeyler geçerlidir, servisine sor onlar değiştirirse değiştir.

3.ls2 den uzak dur n86 güzeldir, agv de gözden geçir.

4.Lastik konusunda kavga çıkacak yakında :D cbr125 imden örnek vereceğim irc sert hamur vardı r25 de irc yumuşak hamur var idare ediyorum ama vites küçültmelerde kendini belli ediyor, zengin olsan diablo rosso2 yi 5000 km de bir değiştiririp pist lastiği kullanırdım ama durum el vermeyince kalite olarak biraz daha düşük ama daha uzun dayanan micllen pilot taraftarıyım para durumunu ayarlayınca michllene geçeceğim. (öğrendiklerime dayalı sadece kendi fikrimdir hiç bir tartışma ortamı yaratmak istemem)

5.feyzioğlundan aldığım bir branda vardı 47 liaraya ama şuan bitmiş tex marka branda var iyi gibi yorumlardan yola çıkarak öğrenebilrisin.

Otoparkta şağ ön tarafı farın Altını komple çizmişler, r25 stickerı zarar Görmüş. Anlaşırsak sağ krenajı komple değiştireceğiz anlaşamazsak boyanacak ve yeni sticker alacağız. Durduk yere Başımıza iş aldık iyi mi?

Sıfır krenaj fiyatı hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Dostum çatırtı sesi bende de var ve daha sonradan başladı.DeDeviri biraz yükseltip ani gaz kesince çatırtı ççıtırtı geliyo ve rahatsız ediyo.bazi arkadaşlarda da varmis servis problem olmaz diyor ama ben rahatsizim

Otoparkta şağ ön tarafı farın Altını komple çizmişler, r25 stickerı zarar Görmüş. Anlaşırsak sağ krenajı komple değiştireceğiz anlaşamazsak boyanacak ve yeni sticker alacağız. Durduk yere Başımıza iş aldık iyi mi?

Sıfır krenaj fiyatı hakkında bilgi sahibi olan var mı?

260 tl civarı olması lazım yanlışta hatırlıyo olabilirim.

sticker dahil geliyor.

Dostum çatırtı sesi bende de var ve daha sonradan başladı.DeDeviri biraz yükseltip ani gaz kesince çatırtı ççıtırtı geliyo ve rahatsız ediyo.bazi arkadaşlarda da varmis servis problem olmaz diyor ama ben rahatsizim

Aynen böyle, tahminimce biraz fazla yakmasının sebebi de bu çiğ benzini atmasından dolayı. İyice apaçiye bağladık yahu :queen: Neyse yine de tek derdimiz bu olsun.

ıdrisgrkn bende tam onu yazcamtım venomun dızlıklerını kullanıyorum gecen gun 400 km yol yaptım eve gerı geldıgımde deponun cızıldıgını farkettım pasta fln yaptım ama tam olarak gecırmedı yıne bellı bı mıktar cızık bellı bı caresını bulan varmı ya ?

boyum 185-190 arası aynad<n tek başıma ölctugum ıcın emın degılım D: kilomda 95 acaba r25 bana kucuk gelırmı sıkıntı cıkartırmııı ?

selamlar,

istanbul ici 0 race blu satan biryer varmı bildiğiniz? Bir kaç bayiye sordum ancak stok yok dediler.

Eksozdaki patlama çıtlama sesleri bendede oluyo ben okadar sorun etmiyorum ancak benim sıkıntım olan mevzu 1 ile 4. Vites aralığında vites arttırıp düşürürken kemikli oluyo ve tak tuk seslee yapıyo motorum 1400 km de rodajda yamalube tam sentetik zorunlu koymak zorunda kaldım acaba yağ yüzünden mi böyle vites geçisleri çok rahatsız ediyor şehir içinde falan tak tuk geçince motorun şeklini o ses bitiriyo resmen yardımcı olabilcek yada böyle durum yaşayan varmı :pr:

Bendede hafif ses var o normal bites gecislerinde. 1500km yaptim toplamda motor dun sileye giderken farkettim cigerleri acildi ya. O zincir sesi inanilmaz azaldi cok cok nadir fark ediyorum. Egzoz sesi bendede var gazi motor isinmadan cokca acinca yanmayan yakit pat pat ediyor bunda bisey yok diye biliyorum rahatsiz etmesini anlayamadim? Zaten kalasnikofla sikiyorlar gibi patlamiyor. Kucukken bakkaldan aldigimiz o patlayan zimbirtilae gibi bi ses cok diil yani buluttan nem kapmayin o ses ciksin diye ugrasan arkadasim var:)

@hardmusty teşekkürler cevaplarınız için çok yardımcı oldu. iyi günler, iyi sürüşler

Son düzenleme:
Kardeşim benim boyum 1.92 kilom 91 ve motora oturunca bacakların o cılız depoyu kavramasıyla öküz gibi gözüküyoruz. Sanki 600cc gibi bi hava oluşuyo :) Ama küçük gelmez kesinlikle ben Marttan beri kullanıyorum çok memnunum.

ROSSO 2 diyorum ve susuyorum, ircden sonra varya yaşam pınarı gibi lastikmiş hayran kaldım

son 4-5 depoyu 97 oktan aldım. 4.3ten 4e düştü ortalama tüketim. Tek sıkıntım şu orjinal yağ. Vites geçişleri cart curt diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar