Yamaha YZF R125 kullanıcısı var mı?

Otobüse mi atayım?:cat: Otobüsün neresine sokacağız kardeş motoru?

Yalnız şu tip yorumlar çok ayar ediyor beni: Grenajlı motor alma, kesin düşersin, grenaj masrafı şu kadar bu kadar. Arkadaş nereden biliyorsun düşeceğimi? Hevesini kırmayın insanların böyle.

otobüsün bagajına atıyolar ve rahat sığıyo arkadaşım, sanırım bir miktar da fazladan para verirsin :)

Otobüsün hiç bagaj almaması lazım o zaman, enteresan. Hiç tahmin etmezdim böyle bişey olacağını, motoru yan yatıracaksın bir kere, bağlamak falan lazım. Çoğu firma kabul etmez herhalde bagajında motor taşımayı. :silent:

yeni baslayıpta düşmeyen birisi yok ama sen bilirsin paran varsa dert degil gonlunden gecen motoru al :cat:

Dostum heralde sen bu ilandaki motora bakıyordum http://www.sahibinden.com/yzfr125_ilk_sahibinden-09WQQaXQQ14738192WQQpXQQdisplayitem
Üzülerek söylüyorum ki satılmış. İki gün önce ben de acaba alsam mı diye düşünmüştüm:)

Bu arada sen herkesin söylediğine bakma. Yeni başlayıp da illa düşeceksin diye bir kayde, kural yok. Ben imzamdaki motosikletleri aynı o sırayla geçen yaza girerken aldım ve en son kasım ayında sattım. Bu süre içerisinde kaza da yaptım(yan arkadan taksi hafifçe vurdu). Yaklaşık 5-6 bin km yol yaptım, uzun gezilere de çıktım ama bir kere bile düşmedim(GT250R'ı elimde tutarken sağ tarafa kendiliğinden düştü.Motor üzerinde değildim, onu saymıyorum:p) Motosiklet kullanıyosan düşebilmeyi göze almak zorundasın ama ilk motorun diye düşmek zorunda değilsin:cat:

Grenajlı motorlarda düştüğünde biraz fazla hasar çıkar ama kendine güveniyosan ve sakin bir alışma süreci geçirirsen emin ol problem yaşamazsın:cat:

Eyvallah mhyen, içimi rahatlattın. İlan buydu evet, ben de bu fiyattan çok durmayacağını tahmin etmiştim zaten. 7.000 lira falan da veremem bu motor için, sıfırı 8.125 lira zaten.

Ne demek hocam. Ha tehlike yaşıyorsun yalnız. Motosiklet kullanmak hele de canım ülkemde kaldırımda yürümek kadar az riskli değil. Fakat sen olabilecek şeyleri maximum koruma ve dikkat ile minimuma indirebiliyorsun bu senin elinde. Senin yolun bu şekilde çizildiyse onun zaten önüne geçilmez ama bana kalırsa fazla ağır, güçlü olmayan bir motosiklet ile bu işe başlamaktan korkma. Hakkında hayırlısı olsun:cat:

YZF'yi kaçırdık, forumdan bir arkadaş Derbi GPR 125'ini satıyor, onu düşünmeye başladım. Hyo'yu iyice kafamdan sildim diyebilirim artık. 1.75 boy 60kg fizikle o makine bana ağır gelecek gibi.

Ben de 176 boy o zamanların 54 kg'mı ile Hyosung'u zaptetmekte büyük problem yaşıyordum. Yalnız Derbi konusunda iyi düşünüp, taşınmanı ve öyle hareket etmeni tavsiye ederim. Geçen sene ben de ilk vitesli motor olarak düşünmüştüm fakat ustam derrbi gibi özel 2t bir makinenin acemiye gelmeyeceğini söyledi. Hani aletin cidden hakkını veremezsen 10 bin km demeden motor yaptırman işten bile değilmiş ki bunu o zamanlarda satan bir kaç kişiden de öğrenmiş oldum. Sen yine biraz daha düşün ve araştır:)

Evet, dediğin gibi iki zamanlı motorlar başlangıç için önerilmiyor ama belli başlı şeyler vardır dikkat edilmesi gereken, bunları öğrenip uygulayabilirsek çok da sorun olmaz. Çok fazla araştırmadım ama bu motorlarda 4 zamanlılar gibi yağlama olayı olmuyormuş, yakıtla beraber belli bir ölçüde yağ eklemek falan lazım işte. Araştırmak lazım daha fazla.:)

Normal motor yağından hariç her 1000 km'de bir özel 2t yağı koyuyorsun. Mesela yağını koyması etmesi değil zaten de bu motorları performanslı kullanmak gerekiyor. Sen bu konuyu araştır:cat:

ben de sen mi aldın diye soracaktım motosikleti..
bence alınık ilan aç sahibinden.com da satmaya kalkan çıkar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar