Selam arkadaşlar ben de bir süre önce aranıza katıldım;
Öncelikle motoru alım sürecimde sorularımı yanıtsız bırakmayan @hellboys arkadaşımıza teşekkür ederim.
Motor 12500km de, şimdiye kadar olan tüm bakımları Kardeşler Motorda yapılmış, bilgisayarlı ekspertiz vs. yaptırdım, satıcı arkadaşta dürüsttü sorunsuz aldım motoru ancak Kardeşler motorun ilgi ve alakasından memnun kalmadığımı belirtmeliyim. İlk motorum olduğundan sıfır almayı düşünmedim ve rodajı düzgün yapılmış,oturmuş,gidişi güzel bir 2. el daha mantıklı geldi.
Motoru yeni yeni tanıyorum ayrıca bu ilk motorum bunu da belirteyim daha 10km sürmedim motoru, motorla ilgili sormak istediğim bir iki konu var yardımcı olursanız sevinirim,
ilki trafik sigortası 256tl ile 800tl arasında fiyatlar çıktı, başka bir tanıdıkta sorgulatıyorum şimdi yarın sonucu gelecek.. Bana 256tl(halksigorta) uygun gibi gelmedi sizler kaç tl ye yaptırdınız bunu. Yaşım 27 ve üzerime ruhsatlı ilk araç, bilmiyorum bu sigorta bedeline etki ediyor mu?
İkinci sorum ise sağlıklı bir akünün kışın durduğu yerde boşalma süresi nedir? 3 gün aradan sonra motor çalışmadı akü bana zayıf geldi ancak tamamen bitti mi bilmiyorum yarın tam şarj ettirip deneyeceğim, duruma göre yeni akü alacağım ancak yeni akü mesela 3-4 hafta kontak çevirmeden beklese biter mi? Çünkü kışın ortasındayız 2-3 hafta süremeyeceğim boşluklar olacaktır, haftaiçi zaten binmiyorum. Akü değişimi için yazı mı beklemeliyim karasız kaldım.
Bu da motorum;
http://i.hizliresim.com/epYy90.jpg
Şimdiden teşekkürler.