Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

tşk ybr tavsiyesi için bende öyle düşünüyorum bir arkadaşım dl 650 fanatiği olduğumu duyunca hiç durma başla dedi ama benim gözüm korktu makina harika bi şey olsun yavaş yavaş alışırsın diyor ee sizlerde ybr 125 le başla diyorsunuz galiba en akıllıcası ybr 125 en azından başlangıç olur

ama 0 alma derim nasıl olsa yükseltecen onun için bence 2. el temizinden şöle 2000 ytl ye falan bulursun. Bence öle yap

valla sizleri uzakdan izlemek çok hoşuma gidiyor. Biliyorsunuz kaza yapmıştım motorum hala serviste sigortadan para almayı bekliyorum sanırım motorun çıkması 1 ay daha sürecek. Çok ama çok özledim ybr mi :( yoldan geçen ybr lere salya sümük izliyorum :( herkese bol keyifli kazasız belasız sürüşler

Senin adına üzüldüm sevgili hayaletfilo. Yalnız neden 1 ay sürecek tamir işlemleri.Adamlarla anlaşsaydın parası nasıl olsa sigortadan gelmeyecekmi?
1 ayda uzay gemisi yapılır ya:mrgreen:

ben de snein durumndayım hala:salut:

ahanda bir üzüntü daha.
Ben bu günlerde kayınpederin rahatsızlığından dolayı kullanamıyorum çakırımı.Sırayla size göndereyim bari.:)

Son düzenleme:
valla sizleri uzakdan izlemek çok hoşuma gidiyor. Biliyorsunuz kaza yapmıştım motorum hala serviste sigortadan para almayı bekliyorum sanırım motorun çıkması 1 ay daha sürecek. Çok ama çok özledim ybr mi :( yoldan geçen ybr lere salya sümük izliyorum :( herkese bol keyifli kazasız belasız sürüşler

Evren aga sen elin ybrsine niye salya sümük bakıyon gelsene bu taraflara yaw:)

motorumun sente ayarı kaçmış düzelltik.hazır kurcalamışken karbütörü söktük.içindeki deliği 1.1 mm yaptık.Benzini daha iyi yetiştirsin diye.Sonuç güzel eskisine oranla motorun ivvelenmesi %30 arttı.

Kaza yapanlara geçmiş olsun.:rendeer:

hiç değilse polyester kabartmalı yapmış.Ama kışın hoparlörü nasıl koruyacak ki? :mrgreen:

İki teker disco mübarek.Spot ışıkları felan koysa daha bi iyi olurmuş:p

motorumun sente ayarı kaçmış düzelltik.hazır kurcalamışken karbütörü söktük.içindeki deliği 1.1 mm yaptık.Benzini daha iyi yetiştirsin diye.Sonuç güzel eskisine oranla motorun ivvelenmesi %30 arttı.

Kaza yapanlara geçmiş olsun.:rendeer:
sente ayarı nasıl yapılıyor bir bilgi verirsen memnun olurum.Karbüratör memesini genişletince yakıtın artacağını duymuştum.Sende böyle bişey oldu mu?.

slm arkadaşlar bir ybr 125 almak istiyoum amacım ileride bir v-strom dl 650kullanıcısı olmak başlangıç olarak iyi bir tercih mi yoksa ybr 250 ile mi başlamalıyım cbf 150 de olabilir kararsızım sizlerin yardımlarıyla ybr 125 bayağı kafama yattı

ybr 125 ve cbf 150 başlangıç için iyi motorlar. yanlız ben sana bu motorları bi 1 sene kullanmadan v-strom a gecme derim.

şimdiden hakkında hayırlısı bakalım.

sente ayarı nasıl yapılıyor bir bilgi verirsen memnun olurum.Karbüratör memesini genişletince yakıtın artacağını duymuştum.Sende böyle bişey oldu mu?.

motorun bujinin tam arkasında 2 vida tutan bir kapak var.kapağı çıkarınca zinciri görüyorsun zaten..pistonu en üst noktaya getirilmeli.Zincir dişlisinde bir ok var.Motor bloğundanda bir ok var.bu oklar örtüşürse sente ayarı olmuş demektir.Sente ayarınıda dişliyi tutan somun var onu söküp dişlinin okunu motor bloğun okuna hizalama ile sağlanıyor..

Daha yakıt safriyatına bakamadım.Çok aşırıda farkedeceğini sanmıyorum.zaten bir önceki haliyle 80.000 lira filan yakıyordu..

Ybr 2008 Model Yardim..

DAHA oncede yasdım ama..cvb alammdım 2008 model ybr var mı??
fiyat?? teknık ozellıkler bide motoru aldıgım zaman yabmam gerekenler(rodaj fln) ilk 1000 kmde 5000 kmde bakımlar ve yapılması gerekenler.....abilerim yzacaklarınız ıcın sımdıden tesekkurler....:cat:

şu an için 2008-2007 modelli ybr 125 ler Türkiye'de yok.(jantları 5 kollu olanlar).Teknik özellikleri aynı sadece depoda sticker var.jantları 5 kollu ve egsozu siyah.Teknik özellikleri aynı.

3000 bakımı ve Yıldız ticaret

Km'rem 3000 geldi dün,dedim bir bakıma sokayım şu motoru.Servise giderkende dedimki;

__Bu sefer shell değilde de castrol magnetec koydurayım dedim baya bi öneren var.

Nese geldim yıldız ticarete biri karşıladı kapıda,

__Dedim castrol yagınız var mı servise sokacagım motoru?,
__Yok dedi.
__Peki o zman alayım da geleyim dedim:)
__peki dedi.
Gittim aldım yağı,
__Adam garanti belgenize bakabilir miyim dedi
__Peki dedim
__Biz dışardan yağ getirenin motorunu servise almıyoz ama dedi.

__Ana dedim nası iş:)

__Nese dedi aşaa indirin motoru,yağ getirdiğinize de söleyin dedi.

İndirdik motoru.Ustaya yağımı getirdim ben dedim.Adamıın surat düştü.Diğer diyaloglar şöle;

Usta
__Biz buraya servis açmışız senin yaptına bak,dışardan yağ getirlir mi.

Ben

__haydaa diorum noluyo yaaa.

Usta

__ Valla bu yağı koyarsam motor garanti kapsamına girmez,zölimm.

Ben

__yaw nası iştir diorum,bi partonunuzla görüşim.Çıktım patronun yanına,dedim böle böle.Garanti dışı kalır diolar vs.

Patron

__yaw biz buraya servis açmışızz vs.vs.Lokantaya gidiyon ekmegini başka yerden getiriyon ,olurmu böle şey..cıkk cıkkk cıkkk

Ben

__yaw diyorum istedigim yagı koydururum sen nası olsa servis ücretini alıyon 20 ylt.

Nese böle diyaloglar yaşantı.İndim servise bidaha.Ak saçlı bi amca var orda,konuştuk biraz bu işin eğrisini dogrusunu......

İşte böle arkadaşlar yıldız ticaret böle bişi yaptı bir yağ uğruna.Ben haksız oldugumu düşüünmüyorum.

Sizler ne düşünüyosunuz?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kendi yağını kendin değiştir, ayrıca mobil 10/40 castrol den 70 kere daha iyidir. bunu ben tespit ettim. honda nın tercihi castrol ama motor aşırı ısınıyor ve boş bağırıyor, ama mobil öyle değil, ses toklaşıyor ve motor daha seri oluyor, stop durumunda soğuması uzun sürmüyor

motosiklet motorlarında Şanzıman,motor ve debriyaj sistemi aynı yağla yağlandığı için.Magnatec türü teflon benzeri karışımlar içeren yağlar pek tavsiye edilmiyor.
sebebi; sürtünen yüzeylerin özellikle ilk çalıştırmada daha kaygan olmasını sağlayan,teflon ve benzeri katkılar içermesidir.Bundan dolayı motor ve şanzıman kısmına yarayışlı görünse bile debriyaj sisteminde kaçırmalara sebep olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar