sonix kafayı taşlatmanın gücü arttırması olayını teknik olarak biraz açarmısın.tam olarak anlayamadım.0,5 mm taşlama+ conta takıp yola devam :mrgreen:
arkadaşar benim YBR 4300 km ye geldi motorun herşeyinden memnunum ama şu çikle işi kafamı her seferinde kurcalıyor çiklesiz çalışmıyor çalışsada bu durumda en az 3dk kalması gerekiyor yoksa stop ediyor ısındı diye çikleyi indiriyorsun motor stop ediyor valla bıktım bunun bir çaresi yok mu yada çikle çekik iken yürüyüp devam etsek ve 5 dk sonra falan çikleyi indirsek sorun olurmu? Bunu soğuktan yapar demeyin yazında kışında aynı diğer tüm konularda motoru tek geçerim
sonix kafayı taşlatmanın gücü arttırması olayını teknik olarak biraz açarmısın.tam olarak anlayamadım.
benim motordan tek şikayetim kalkışlarda.sanki debriyaj sıyırıyormuş gibi bir süre gidip sonradan topluyor.bunu honda titan kullanan bi arkadaşım binince aynı şeyi söyledi.sanki kavrama tam olmuyor gibi dedi.hatta onun iddiası diğer viteslerde dahi aynı sorun varmış...acaba benim motorda kavrama sorunumu var yoksa ybr lerin ortak sorunumu bu?...
arkadaşar benim YBR 4300 km ye geldi motorun herşeyinden memnunum ama şu çikle işi kafamı her seferinde kurcalıyor çiklesiz çalışmıyor çalışsada bu durumda en az 3dk kalması gerekiyor yoksa stop ediyor ısındı diye çikleyi indiriyorsun motor stop ediyor valla bıktım bunun bir çaresi yok mu yada çikle çekik iken yürüyüp devam etsek ve 5 dk sonra falan çikleyi indirsek sorun olurmu? Bunu soğuktan yapar demeyin yazında kışında aynı diğer tüm konularda motoru tek geçerim
sonix kafayı taşlatmanın gücü arttırması olayını teknik olarak biraz açarmısın.tam olarak anlayamadım.
benim motordan tek şikayetim kalkışlarda.sanki debriyaj sıyırıyormuş gibi bir süre gidip sonradan topluyor.bunu honda titan kullanan bi arkadaşım binince aynı şeyi söyledi.sanki kavrama tam olmuyor gibi dedi.hatta onun iddiası diğer viteslerde dahi aynı sorun varmış...acaba benim motorda kavrama sorunumu var yoksa ybr lerin ortak sorunumu bu?...
senne diyorsun.. motoru teslim alırken kullanmayı pek bilmediğim için Gaziosmanpaşadan yetkili bayiden aldığım motosikleti yeşilköye getirmelerini istedim tabiiki getiririz dediler..Akşam geldiklerinde aldım motoru (minibüsle getirmişler 3 kiş vardı minibüste..) iyi akşamlar dedim sonra aadam ee bukadar kişi bu kadar yol geldik ...(bahşiş anlamında bir şey söyledi tam hatrlamıyorum) verirsiniz heralde dedi.Yanımızda para yoktu arkadaşım hemen evden aldı geldi hemde 20 lira verdi..Dedim öhhhhh..Bahşiş istemeyin yaa bizden zaten belli bir aylığınız var bahşişte neymiş kardeşim!:farao:
Kış şartlarında bunları yapması normaldir ama yazın da yapıyor diyorsun. Benimkinde o tür bir sorun hiç olmadı yazın.arkadaşar benim YBR 4300 km ye geldi motorun herşeyinden memnunum ama şu çikle işi kafamı her seferinde kurcalıyor çiklesiz çalışmıyor çalışsada bu durumda en az 3dk kalması gerekiyor yoksa stop ediyor ısındı diye çikleyi indiriyorsun motor stop ediyor valla bıktım bunun bir çaresi yok mu yada çikle çekik iken yürüyüp devam etsek ve 5 dk sonra falan çikleyi indirsek sorun olurmu? Bunu soğuktan yapar demeyin yazında kışında aynı diğer tüm konularda motoru tek geçerim
Kış şartlarında bunları yapması normaldir ama yazın da yapıyor diyorsun. Benimkinde o tür bir sorun hiç olmadı yazın.
Hava filtresine baktır tozlu ise temizlet, bujisine baktır şimdiye kadar hiç değiştirmediysen değiştir. Bİr ihtimal de benzin filtresine baktır. Büyük ihtimal bunlardan biri olabilir.
tamam yahu ne dalga geçion:salut:
evet aynen öyle 25 işçiliğe aldı.. bir de adam bahşiş bekledi sanırım ama malum öğrenciyim sağol abey deyip gittim usulcacık
çok fazlada ses çıkartıyor bir de rahatsız edici.. Belki bana abartı geliyordur , belki de normaldir..Ben bilen birine kullandırayım bir benim motoiskleti ya başka türlü emin olamayacağım sanırım
Aykanhem sesinin fazla hemde titreşimin çok olduğundan bahsetmişsin.
motosikletin balancer sistemindeki rulmanlarla yahut mili ile ilgili bi sorun olabilir.
hazır garanti kapsamındayken bunları iyi bir ustaya baktırsan iyi olur kanısındayım...:bounce:[/QUOT
yok yok degil krank bilyeleri uydurukmus dikkat etmek lazım gecen bi arkadas 50 km mesafeden gelirken krank gitmis cekiciyle geldi motor bodruma, yuksek devirler bence bu motora zararlı bende bi baktırıcam acayip sesler gelmeye basladı kranktan eksantrik zinciri zatenbi felaket dikis makinasının cızırdıması gibi motoru sanki arızalıymıs gibi calıstırıyor dikkat ettiyseniz ama hondaya bakıyorum tıkır tıkır keske demeye basladım coktan 250 almak istiyorum fakat piyasaya cıksın eyer bununda eksantrik zinciri böyleyse vazgecicem.