Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet tekrar oluyor birkaç kere temizledim. Bir süre sonra tekrar aynı hale geliyor. Çözümünü biliyor musunuz?

bu yağ terlemesinden dolayı yağ gösterge çubuğunda gözle görülür derecede yağ eksiltme yoksa o şekilde kullanmaya devam edin derim çünkü o sorunun çözümü için motor bloğunun komple açılıp un ufak edilip yağ kaçıran contanın değişmesi gerekiyor.
conta değişimi yapılacak en sağlıklı ve ömürlük çözüm olacaktır. oraya yapılabilecek başka bir işlem var mı bilmiyorum.

Ybr 125 sabah çalıştırıldığında stop etmesi,motor stop etmemesi için devirin 1200 devire ayarlandığında motor ısındığında 2000 devirin üstüne çıkmasının sebebi nedir? şimdiden teşekkürler.

Rölanti ayarı bozuk. Sıcakken yaptırın, sabah çalıştırıncada jikle çekin, ısınıncada kapatın. Jilet gibi olur.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Acaba ybr ye performans zinciri falan takılsa 5 binde 80 hız normal mi olurdu acaba zincir dişliyi falan bi kontrol ettirmek lazım

Ön dişli 16 olursa takriben 5,000 devirde 80 km/h görebilir ama çekiş inanılmaz düşer,motor gereksiz yorulur.

Ya da arka dişli 40-42 arası birşey de olabilir.

Ona bakın.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yaklaşık bir senedir motor yatıyordu.

Lastikleri değiştirdim,sonra da arka tarafı komple dağıttım.

Son düzenleme:
Motosikleti
SYM Symphony ST200, TVS Jupiter110
Yaklaşık bir senedir motor yatıyordu.

Lastikleri değiştirdim,sonra da arka tarafı komple dağıttım.

[url]https://i.hizliresim.com/Y61jkZ.jpg[/url]
[url]https://i.hizliresim.com/aY4y3Q.jpg[/url]
[url]https://i.hizliresim.com/8zG9Z7.jpg[/url]

Selamlar,

Bir tur gerdirmeyi deneyin, veya takmadan önce bir başka YBR ye bakın, zor olmasa gerek. Temizlik ve yağlama sonrası arka yürüyüş takımı daha sessiz çalışacaktır, iyi yapmışsınız. Milleri takmadan önce ince bir gres tabakası daha da iyi olacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba millet aklıma bişi takıldı ybr esd nin kontak setini degistirmek istesem beyinle birlikte mi değiştirmem lazım

Batuhan ve diğer arkadaşlar, kızmayın ama biraz meraklı olsanız diyorum.:)
Mesela, "servis manual" diye arattırsanız bol miktarda var.
Yolda kaldığında ne yapacağına falan yardımcı olur bilgiler.
Hem kontağın nasıl söküleceğine de oradan ulaşabilirsin.
Ya ne uğraşıcam diyorsanız, siz bilirsiniz buradan sormaya devam.

Soruna gelince, kontakla beyin (CDI) denen zımbırtının bi alakası yoktur. Kontakla arasında kablolar var.
CDI koltuğun altında.

Soruna gelince, kontakla beyin (CDI) denen zımbırtının bi alakası yoktur. Kontakla arasında kablolar var.
CDI koltuğun altında.

Abi çok sağol sadece merak ettim ve benim depo kapağı kilidi bozuldu bende depo kapağini degistim sadece dolayisiyla depo ile ana kontak farklı anahtar bu durum beni rahatsız etmeye başladı. Burdaki serviste 800 küsür fiyat cekti. Degistirmek istiyorum ama bilgi sahibi degilim iste sıkıntı cikarmi bilmiyorum

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
YAMAHA-YBR-125-ORJINAL-KILIT-SETI, 95,00 TL

yamaha-ybr-125-k-kilit-seti.jpg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Selamlar,

Bir tur gerdirmeyi deneyin, veya takmadan önce bir başka YBR ye bakın, zor olmasa gerek. Temizlik ve yağlama sonrası arka yürüyüş takımı daha sessiz çalışacaktır, iyi yapmışsınız. Milleri takmadan önce ince bir gres tabakası daha da iyi olacaktır.
Teşekkür ederim.

Debriyaj teline gelince,bisikletçinden aldığım tel uymadı,ya da ben beceremedim :)

Komple halatla almak lazım sanırım.

Milleri temizleyip,gresledikten sonra monte edeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

CDI koltuğun altında.

Servis manuelinde bazen tam anlaşılmıyor.

Mesela orta sehpa değişimi yaparken alyan anahtarı ile orta sehpa milini çevirmemiz gerekiyormuş,yurt dışı forumlarından öğrendim bende :)

Allah'tan bizim motorların mekanik yapısı basit.

Ben zerre anlamazdım söküp takma işlerinden ama yavaş yavaş öğreniyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Bunu gördümde mavi olanını yollarlar diye çekiniyorum burdaki yedek parçacıya sorcam. Var mı bu üründen sipariş eden?

Mavi gelirse geri gönderirsiniz,aşırı kalitesiz mavi kapaklar.

En ufak yağmurda paslanıyor.

Beyler bu arada arkadasin cbr 125 i ile test ettik benim ibre 10 km fazla gosteriyo o 60 la gidiyodu ben 70 le ve sabittik

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar arkadaşlar. 10 yaşından beri motor kullanıyorum yaşım suan 27. 1000 likler 600 lukler vs vs hepsi ile yeteri kadar deneyimim oldu. Şuan ise 2016 Suzuki GSXR750 mevcut. Fakat bu 2010 model ybr 125 in benim için yeri farklı. Nedendir bilmem çok seviyorum keretayi. :)

16mloN.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar