Videoda 7. saniyede sökülen vida, tahliye vidası. Eğer tam olarak ondan bahsediyor ve sızıntı yapıyorsa gördüğün gibi civata üstünde 2 tane conta var. Ya contalar hasar görmüş yada vidanın girdiği conta yuvasında sorun var. Vida ve contaları eline alıp, uygun contayı motosiklet tamircisi, oto sanai hırdavatcısı, cıvatacı gibi yerlerde bulabilme ihtimalin var. En son care yurddışı sitelerden uygun conta getirtmek. Kolay gelsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------
Olmadı iç lastikten deliğe girebilecek kadar kestiğin parçayı deliğe soktuktan sonra vidala gitsin. Düzgün yerlerden benzin aldığın sürece tahliye vidasıyla işin olmaz.
Sorun o vidada değil.
Videoda görünmeyen ve sökülüp takılmayan ince uzun bi çubuk var alt haznenin içinde.
Görevi herhangi bi sebepten (şamandra ayarsızlığı, iğne arızası v.b.) karbüratöre benzin dolarsa, fazla benzinin motora ya da filtreye dolmaması için tahliye borusundan dışarı atmak.
Çok ilginç ve mühim bi olay anlatayım.
İşlevine vakıf değilken sizin dediğiniz gibi düşünüp tahliye hortumunu tapayla kapattım. Şamandra da ayarsızmış.
3 gün motora dokunmadım işten güçten. marşa bastım çalıştı öyle bi duman atıyo ki hem de benzinle karışık.
Meğerse alt hzne benzin dolmuş tahliyeden boşalamayınca hava filtresi tarafına sızmış.
Filtre kutusunu doldurmuş oradan şanzımana bağlanan bi hortum sayesinde şanzımanı benzinle doldurmuş.
Yağı boşalttığımda tam 2,5 lt yağla karışık benzin çıktı.
3 kuruşluk bi hatadan sapasağlam motordan oluyodum.
Siz siz olun tahliyeyi tıkamayın.
Eski çıkma bi karbüratör bulmaya çalşcam bakalım.
Motoru kapatınca benzn musluğunu kapatnca sorun yok şimdilik.
Telefondan yazdım kusura bakmayın.