herkese bursadan selamlar. aranıza yeni katılıyorum. motosiklet tecrübem hiç yok. bir defa CBR 250R sürmüşlüğüm var, O da birkaç tur, trafik dışında. ama çok güzel bir his. artık ben de motosiklet sürebilen birisi olmak istiyorum. en ideal başlangıç motosikleti olduğunu öğrendğim için bu hafta bir YBR 125 almaya karar verdim. kask, mont, eldiven, dizlik vs hepsini sipariş ettim. motosiklet için bir bayi bakıyorum bursada. buradaki tecrübeli arkadaşlara birkaç şey sormak istiyorum. forumda arama da yaptım ama çok derli toplu, her şey bir arada bilgi bulamadım. (eğer varsa link verirseniz sevinirim, konu kalabalığı yapmamış olayım). motoru alırken ne yapmak lazım. yani parayı verip bayiye, motoru alıp çıkacak mıyız yoksa mesela motoru alırken yapılacak özel bir şey var mı? yağ değitirmek mi gerekiyor? lastik ne takmak lazım? motosiklet için birkaç aksesuar istiyorum. biraz masraf yapabilirim. bunları önceden internetten satın alıp aldığım yerde mi taktırmalıyım yoksa servis mi bulmalıyım. hangi aksesuarlar ve koruyucular elzemdir? hangilerini seçmek lazım? bir de arka ve yan çanta takmak istiyorum. içine eşya koymasam da sert bir yan çanta motoru devirdiğimde motorla benim aramda az da olsa bir boşluk oluşturur ve bacağımı korumaya yardımcı olabilir diye düşündüm. gerçeklik payı olabilir mi yoksa çok mu saçma bilemedim. ehliyet işini de en yakın zamanda halledip trafiğe ondan sonra çıkmayı planlıyorum. yani kısacası bu işi doğru düzgün öğrenmek istiyorum ve tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın.
bir de motora arka ve yan çanta takmak gereken demir için şöyle birşey buldum. honda cbf 150 içinmiş ama ybr 125'e de uyar mı bilemedim. uymazsa ybr 125 için olanı da var mıdır?
[url]http://i.hizliresim.com/6R6ozk.jpg[/url]