Ben ilk depoyla 570 km yaptm, hemn hemen hiç 4000 i geçmedm, ortalama 2.3 lt yapıyo 100 km de, bence gayet uygun![]()
Abi şu benim dişli küçültme işine bir yorum yapmadınız valla![]()
Ama 5100 motul katmadıyagın parası 25 tl. .45 tl ışçılıkle çok ya. Bende 10bın bakımına gdıcem kım bılır ne kadar tutucak
Bugün tekrar sordum ustaya sizin için. Sıkıntı olmaz dedi. Onun yalancısıyım.
Ayrıca zincir temizliği için gaz yağı kullandım ama gaz yağından sonra tazyikli su tutabilsem çok iyi olacaktı. Hala temizlenmedi zincir. 3000 km boyunca temizlenmezse böyle oluyor demek ki
7 yıllık orjinal,19250 km yapmış zincir hala yeni duruyor. Bi de bu motoru çinlilerle zaman zaman kıyaslayanlar oluyor yar:
r:
şu ybr yi çinliler le kıyaslıyorlar ya bende ona hasta oluyorum
bi ybr çinli ile sadece max speed de kıyaslanır başka birşey de çinlinin kıyasa olamaz
yaw adamlar öyle motor yapmış dünya turu yapıyor 150000 km yol geziyor :cherry:
hadi bi baba yiğit çıksın mondialle veya kanuni ile dünya turuna da göreyim kaç defa rektefe edecek :mrgreen:
veya o yolu kaç motor değişerek tamamlayacakr:
Aynen öyle sırf bu yüzden tercih ettim ybr'yi. Yaşım 35 oldu nerdeyse, artık uğraşmak
sıkıntı veriyor dertli mal ile sırf şekil şemal diye...
Yatsa da bir iki sene sade bi ayak marşıyla çalışır ybr eminim.
Güvenebileceğin komplekssiz bir dost gibi...
ybr ye 2 yıldır biniyorum sadece statör yaktı oda 1000 de 1(60tl) oluyormuş yoksa yolda bıraktığı görmedim ben
taş gibi yani:cat:
çok yawaş gitmişin kaplumbaga gibı![]()
şu ybr yi çinliler le kıyaslıyorlar ya bende ona hasta oluyorum
bi ybr çinli ile sadece max speed de kıyaslanır başka birşey de çinlinin kıyasa olamaz
yaw adamlar öyle motor yapmış dünya turu yapıyor 150000 km yol geziyor :cherry:
hadi bi baba yiğit çıksın mondialle veya kanuni ile dünya turuna da göreyim kaç defa rektefe edecek :mrgreen:
veya o yolu kaç motor değişerek tamamlayacakr:
su devir olayi motorun verimi hakkinda iyi ipucu veriyor. ben petrol ofisinden benzin alinca 5.viteste 5500rpm de 70 km/h i goruyorum. shellden alinca 65 km/h i goruyorum.sizlerin devir durumu hiz orantisi nasil??
motor 7500 km de 2012 model
İnternette tüm aramalarıma rağmen, Esd'ler için bize teslim alırken verilen Türkçe
kullanım kılavuzunu bulamadım. Maksat, olmaz olmaz ama yolda kalma gibi bir durumda
kitabın artık neredeyse hepimizin cebinde duran pek akıllı cep telefonlarımızda
bulunması. Ya da benim gibi aklı esenti meraklıların cepten lazım olmasada okuyabilmeleri...
O yüzden eğer daha önce paylaşılmamışsa türkçe kitabı taratıp paylaşmayı düşünüyorum...
Paylaşılmışsa da link verebilirseniz sevinirim beyler...
Orjinal dişli ile 5.viteste
60 km/h = 5000 devir
70 km/h= 6000 .
80 km/h 6800
90 km/h 7800
110 km/h 9500
115 km/h 10000 böyle genelde.
http://www.ybrclub.org/e_klavuz/ybr125.html
eyvallah tesekkurler.. uzun yola ozellikle yazin cikiyorum genelde 80 ile gidiyorum. daha yuksek hizda kullanmak riskli geliyor. uzun yoldayim motor cok isinir falan diye dusunup uzun sure 100 ile gitmiyorum..arkadaslar sizce uygun guvenli hiz limiti yaz sicaginda uzun yolda nasil olmalidir??
Benim motor çok ısınıyormotora biniyorm 8-9 km gittinten sonra baya bi şıcak oluyo, motorun sıcaklığını ayağımda hissediyrm, durunca yüzüme bile vuruyo sıcaklık. bu kadar az yolda fazla sıcak olması normal mi? ne bilim motoru filan da zorlamıyorm :/ ?
zengin karışım olabilir.benzin hava ayarına bakmak lazım..benzin havadan fazla ise motor çok ısınır diye biliyorum..Benim motor çok ısınıyormotora biniyorm 8-9 km gittinten sonra baya bi şıcak oluyo, motorun sıcaklığını ayağımda hissediyrm, durunca yüzüme bile vuruyo sıcaklık. bu kadar az yolda fazla sıcak olması normal mi? ne bilim motoru filan da zorlamıyorm :/ ?