slm herkese. 2012 Ybr 125 esd motosikletimi 0km almış ilk depomu fullemiş (depo içine bakınca görülen delikli demir üstüne çıkan benzin) ve başlamıştım kullanmaya. ana depo bittiğinde 463 km de idim ve yedeğe geçmiştim. Dün itibarı ile 570. km de ani bir gaz yememe ve motor stop. depoyu tekrar aynı yerine fulledim ve sonuçlar :59,49 tl lik benzin aldı. benzin litresi 4,52 tl den tam 13,16 lt. buda 1km de 10,4...... kuruş demektir. yada başka ifade ile 1 litre ile 43,31 km gidiyor bu alet. kabaca uzun yol kısa yol yarı yarıya ve devir 5-6 bin arası kullanıldı hepsi rodajdan
yedek depo da tam 3 müş ve hepsini kullanabiliyoruz içinde kalmıyor muş benzin .
bakalım rodaj sonrası daha da düşecek mi sizin deneyimleriniz varsa merak etmekteyim hadi iyi forumlar
Gayet güzel :cat:
Rodaj bittiğinde gazlayacağın için biraz artar ama fazla değil.
Bende uzun bir hesap yaptım, tam 1024 km 110 TL benzinle, en son aldığım fiyat 4.67 TL idi, buda km de 10.7 kuruş yapıyor, 2.29 litre/ 100 km.
Kullanım çoğu şehir içi, devir aralığı ise 6-8 bin arası.
---------- Post added at 18:23 ---------- Previous post was at 18:18 ----------
Behçet senin kilometre kaç yakın mıyız km olarak? ilk yetkili servise girişin mi?
Benim 6300 kilometrede.
ilk yağını ben 500 km de değiştirdim, sonra 1000 küsür, 3000 civarı ve sonda 6000 de, hep yamalube kondu, bundan sonra servise gitmeyi düşünmüyorum, kendim kaliteli bir yağ koyup deneyeceğim bakalım ne farkedecek?
---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:23 ----------
Bu Ybr'nin 2013'ü yok mu?
2013 modelini kastediyorsan onu bilmiyorum da, eğer herhangi bir değişiklik var mı diye soruyorsan bir değişiklik yok.
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:26 ----------
zincirlerinizi 300 km de bir yağlamayı unutmayın yeni alanlar. ömrünü artırdığı gibi sürüş rahatlığını da etkiliyor.
dün aküyü kontrol amaçlı yan kapağı açarken yan kapak vidasını kırdım.
Valla ben titizim biraz kmsine hiç bakmıyorum, hafif kurumaya döndüyse yağlıyorum, bir kaç defa yağladıktan sonrada komple gazyağı ile temizleyip yeniden yağlıyorum.
Birde yıkadıktan sonrada mutlaka yağlayın yağsız yer kalırsa paslanabiliyor.
Yan kapak zor takıp çıkarılıyordu benimde şu ok gibi geçen yere gres sürdüm şimdi çok rahat takıp çıkartılıyor.