Merhaba arkadaşlar küçük bir sorum varmotor ısınınca rolantinin yükselmesi normal mi acaba? Bİraz önce 60 km yol geldim rolanti 12 -13 civarında çalışıyor normal mi bu?
İyi geceler arkadaşlar.
Motoruna hava ayarı yaptıran var mı aranızda?
Bir kaç sorum olacakta.
normal değer zaten 1000 ile 1500 arası:cat:
Motor ısınınca rölanti yükseliyor.Bu doğrudur.ama 1300 ün yukarısı bence fazla
Benim normalde 10un altında 0.8 civarında çalışıyor. ısınınca 12 falan oluyor.Dikkatimi çektiherkeste aynıysa sıkıntı yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------
En fazla 13 oluyor daha artmıyor şükür.
Etkiler elbette. Öncelikle bujiyi sök, kahverengimsi değil de siyahsa, karbüratörün zengin karışım yapıyordur ve gerçekten hava ayarın bozuktur, boğulmayı bu yüzden yapıyordur. Hava ayarı yaptır, sorun hala devam ediyorsa karbüratörün temizliğine de bakmak gerekir. Belki "yeni motor ne gerek var" diye düşünebilirsin ancak; pis benzin veya hava filtresine rağmen kaçabilen zerrecikler karbüratördeki hava kanallarının en dar yerinde toplanabiliyor..
Benim normalde 10un altında 0.8 civarında çalışıyor. ısınınca 12 falan oluyor.Dikkatimi çektiherkeste aynıysa sıkıntı yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------
En fazla 13 oluyor daha artmıyor şükür.
ayarlattırayım o zaman ben onu 1300'e .Evet çok düşük, çok düşük olması da zararlı imiş, parçalara fazla güç bindiriyormuş, 1300- 1500 devir arası olması gerekiyor diyor kitapçıkta :cat:
UĞUR sen şimdi nette parça aradığın kadar izmitte parçacıları da geziyorsundur
gezerken depo kılıfı da sor
eğer bulursan adresi bana ver koray a aldırayım bana getirsin
ok kırmızı ve pahalı olmasınl:
Bende yeniyim hocam, arka tekeri söküp takıp zincir ayarını bile yapıyorum, bunlar basit şeyler yaparsınız :cat: