arkadaşım motorun kaç kilometrede o sesi yapmaya başladı yada şuan kaç kilometrede yazmamışın bide motorun yapıldıktan sonra bir yorum yazarsan bizede fikir vermiş olursun .kolay gelsin .
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
epeydir girmeyince siteye unutmuşun alıntı yapmayı sana yazdım bi önceki yazıyı.Cümleten selamın aleyküm.
Motosikletimi dün daytona motora bakımları ve sübap ayarı yapılması için götürdüm sübap ayarı yapıldıktan sonrada motosiklette şıkırtı vardı. Babam bugün tekrar kendisi gitti yine avans ayarı felan yaptıklarını söyledi diğer motosikletleride çalıştırıp baktığını aynı olduğunu söylemiş.
Şahsen benim içime sinmedi bu ses. Tanıdık bir usta vardı ona götürdüm. Dükkana soktuk motosikleti. Elamane çalıştır motosikleti dedi, elaman daha çalıştırır çalıştırmaz sübap ayarını yapamadıklarını ve pek belli olmaması açısından rölantiyi yükselttiklerini söyledi. Rölanti 1.500 1.600 devirde. Dedim valla abi babam götürdü 2 kere serviste yapmışlar. Oda dedi koçum bizde servisten çıkmayız, 24 senedir bu işi yapıyoruz ben ne insanlar tanıyorum serviste durupta motor sökmeyi bile bilmeyen dedi. Adamlar elinden geldiğince gelen kişiyi çabuk bir şekilde başından atmaya bakıyor dedi. Muhabbetin devamı var ama benim sormak anlatmak istediğim bu kadar. Sizce tekrar sübap ayarımı yapılması gerekir? Benim bildiğim ybr çalışırken sadece egzoz sesi duyulur oda dikkatimizi verip dinlersek.
Motosikleti bu pazar kısmetse bırakıcam ustaya akşam yatıcak p.tesi günüde gerekenleri yapıcak. Bilgisi olan kişiler yardımcı olur, fikirlerini beyan ederlerse çok sevinirim. Sağlıcakla kalın.