cümleten sa ybr kardeşliği bende honda cg125 alıcaktım son anda bı tanıdık vasıtasıyla ybr almaya karar verdim bendeki 100lüğü satıp üstüne 1200 tl verip 2005 model bi yamaha ybr125 sahibi olacağım inşallah
öncelikle dişli değişimini ve zincir kısaltmanın hızdan ziyade yakıtta nasıl tasarruf ettiğini açıklmaya çalışacam
evet düşebilir hep 6000 devirlerde kullanılır ve uzun yol yapılırsa demissiniz haklısınız
ben motor kullanırken eğer acelem yok ve sakin kullanırsam zaten 5.vites 5000 deviri geçmem şimdi diyeceksiniz ki bizde öle gitsek fıtı fıtı bizimkide yakmaz ama şu varki benim 5000 devirde motor hiç zorlanmadan 80 km/s hızla gidiyorum 6000 devirlerde motor 90/95 arası gidiyor ve vites düşürüpte gazladığın anda da hemen hızlanıyor bu değerleri ezbere yazmıyorum arkadşlar kendi ybr mden sizlere aktardıklarım
bu ybr nin yan çanta demiri nden bu kadar pahalı?
far koruma 50
motor koruma 50
arka çanta 55
yan çanta 450 yuh yani
cümleten sa ybr kardeşliği bende honda cg125 alıcaktım son anda bı tanıdık vasıtasıyla ybr almaya karar verdim bendeki 100lüğü satıp üstüne 1200 tl verip 2005 model bi yamaha ybr125 sahibi olacağım inşallah
görkem sen cbf in demirlerini buna uydurmaya çalışsan hem daha ucuz olur hemde 1 taş 2 kuş vurmuş olursun
---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:55 ----------
evet bu değerlere düşebilir ama 600o dd geçmezsen ve hep uzun yol yaparsan yoksa nasıl düşer ben anlamadım dişli değişimi yapsan dahi şehir içi motorun 50cc gibi gider 2 kişi giderkende vay anam vay:farao:
o yüzden benim motor 2.2 ile 2.8 arası yaksın yapıştırdım mı da 120 ye dayansın sıkıntı ybr nin yaktığı batmıyor
zaten gözüme battığı an gider cripton alırım o 3.5 lt benzin ile 200km yol yapıyor:cherry:
Tamam 6000 deviri geçmessen uzun yolda oralara düşebilir amaaaa 470 kmnin 270 kmsini kırmızıda gitti birde yedeğe düşmedi diyorsun, biz kırmızıda kullansak 3 lt ye yaklaşıyor, nasıl olcak bu iş :silent:
Birde ben orijinal dişli ile 130 a yaklaşmasına rağmen kırmızıya girmedi, 37 dişliyle kırmızıya girince kaç basıyor bu alet merak ediyorum :silent:
---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
Bir yanlışın olmasın Görkem, ben iyi hatırlıyorum arka ve yan çanta demiri beraber 110 TL idi, sahibindendendi hatta ilanı dur bir bakayım, bulursam atarım adresini.
---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:13 ----------
Aleykümselam kardeşlik, iyi hayırlı olsun diyelim şimdiden, yalnız alırken motordan anlayan biriyle git veya bir ustaya göstermen iyi olur.
Tamam 6000 deviri geçmessen uzun yolda oralara düşebilir amaaaa 470 kmnin 270 kmsini kırmızıda gitti birde yedeğe düşmedi diyorsun, biz kırmızıda kullansak 3 lt ye yaklaşıyor, nasıl olcak bu iş :silent:
Birde ben orijinal dişli ile 130 a yaklaşmasına rağmen kırmızıya girmedi, 37 dişliyle kırmızıya girince kaç basıyor bu alet merak ediyorum :silent:
arkadaşlar günaydınn 8 gün önce aldım ybr 125esd sıfır aldım i 50tl lik bi benzin koydum 240 kmde şuan ilk 150 km 5000deviri hiç aşmadım sonra 150km geçince azcık bastım arada 6000-7000-8000 devir gitt ama uzun süreli değil 80-90 km hız yaptım bu bastığımda şuan benzin son dişin biraz üstünde yedeğe nasıl geçer bu ve sizce çokmu yakmış yada rodajda bu yakıt olayına bakmıymmı ne dersiniz
Dişli değişimi yaptınız herhalde?
Evet........![]()
Hayır herhangi bir şey değiştirmedim. Pek de anlamam dişli olayından. Lastikler Michelin :thumleft:
Aynen benimde Michelin :queen:
Dişli için yanlış görmüşüm, ben 80 le giderken tam 6000 devirde oluyor, sizinki 7000 devir.
Yok benim ön 15 dişBakıyorum artısı eksisi ne diye.
Evet öyleyim
Bu akşam bunun zararını çok iyi gördümale: Az daha düşüyordum.
Geçmiş olsun.