şey biraz garip bi soru olacak da periyodik olarak motorun vergisi ödeniyorya bunun gibi başka neleri ödeniyor ney ne zaman yapılıyordu bi bilen bana açıklayabilirmi hani muayenesi sigortası gibi bunları ne zaman yapılıyor ne kadar tutuyor
rutin ödemeler şunlar...motoru yeni aldığım için ,ki birçok şeyini mağzaya yaptırdığım içn , birde geçenlerde kasksız gezdiğimden trafik polisinden ceza yediğim için , bu vergi , borç ödeme vss işlerine daha bir duyarlı oldum...
şimdi
1-) motorun yıllık sigortası = benimkisini ağustos ayında aldığım için ağustos ayında başlatıldı.. yıllıktır.. bu kaza anında karşındakinin mağduriyetinin karşılayan bir bir zorunlu trafik sigortasıdır...genellikle ruhsata iliştirilir yanında gezdirilmesi zorunludur.
2-) motorlu taşıtlar vergisi = buda motorun cc sine göre belirlenen yılda 2 kez ödenen..(ocak ve temmuz aylarında)..yani 2 taksit dönemi olan bir borçtur..bende de yamaha ybr var yıllık 92 lira borcum var..46 lira ile 2 taksitde ödeniyor..ben motoru ağustos ayında aldığım için şu anda borçlu gözüküyorum temmuz dönemi olarak... hatta 1 ay geciktirdim 47 lira olmuşş.. onuda bu aralar halledeceğim..
3-) muayene ücreti = ruhsatında motorunun muayene tarihleri yazar...genellikle uzun tarihler arasıdır... benimkisi 2015 kadar muayeneli...işte zamanı geldiğinde bunun ücreti..motorum yeni olduğu için muayene ettirmedim..fiyatını bilmiyorum daha 2.5 sene var..
4-) bunların dışında motorun rutin bakımları için (yağ değişimi ,parça değişimi) para ödersin ...yağ değişimi 25 tl
5-) cezan varsa onu ödersin
6-) birde benzin parası

bu kadar

))))