Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

İyi geceler herkese, benim motorda ölçüm yaptımda çok yaktığını farkettim 1litre ile 31km gidiyo bu ybr için çok kötü diye düşünüyorum. Arka tekerleğim 100-90 ebatlarında acaba bundan bu kadar cok farkedermi? birde yaz sezonu vede muğlada olduğumdan hava sıcaklığı baya yüksek motorumda siyah olduğundan depodan benzin uçuyo olabilirmi ? yakıtı düşürmek için ne gibi önerileriniz olur yardım ederseniz sevinirim: :)

Not : genelde 5-6 bin arası vites atıyorum, devirli kullanmamaya çalışıyorum.
5 bin devirde kullanıyor olmak eekonomik olacaği anlamına gelmez motor devrinde gitmesi lazım..sürekli motora küfür ediyormuşsun gibi.. 8-9 bin devirde vites atsan motorun ağrina bu kadar gitmez.ç 5 binde vitesmi değişilir..ideali 7 bindir..

8.günü kartım geldii fakat alamadım..evde yoktuk.. yarın gene gelicek.. gelsin ybr diyellimmi :)

lbc fermuarlı motosiklet pantolonunu 15inden sonra sipariş edeceğim. kullanan var mı?

5 bin devirde kullanıyor olmak eekonomik olacaği anlamına gelmez motor devrinde gitmesi lazım..sürekli motora küfür ediyormuşsun gibi.. 8-9 bin devirde vites atsan motorun ağrina bu kadar gitmez.ç 5 binde vitesmi değişilir..ideali 7 bindir..
Her zaman 7 bin devir olcak diye bir şey yok çoğu zaman 5500 devirde değiştirim vitesleri gayetde ideal yakıt tüketimim var :cat: ama yeri geldimide kesiciye girene kadar gazlarım Ramazanın dediği gibi DOĞRU YERDE doğru vites...:thumleft:

Her zaman 7 bin devir olcak diye bir şey yok çoğu zaman 5500 devirde değiştirim vitesleri gayetde ideal yakıt tüketimim var :cat: ama yeri geldimide kesiciye girene kadar gazlarım Ramazanın dediği gibi DOĞRU YERDE doğru vites...:thumleft:

AYNEN öyle doğru yerde doğru viteste olmak her zaman ekonomiktir... büyük küçük araç fark etmez...

ya o kadarını biliyorum düz yol şartlarında ekonomik kullanmak için öyle yapıyorum gibisinden yazdım onu..

Gelen öneriler için teşekkürler.Orjinal olmayan km saatinden birkez dilim yandı.Motolizde orjinal sadece km saati varmış.96 TL ye sipariş ettim.1günde geldi.Bu gece takıp yarın işe motorla giderek deneyeceğim.

bir önceki bakımı yapalı 2800 km oldu. motor iyice sağırlaştı. maaşı bekliyorum. bakarsıon cumartesi bakım yapıp Elazığ'a geçerim...

bugün başka bir ustaya söyledim; silindir sekman gömlek değişecek dedi.

4 bin devirede kadar gaz yemiyor gibi. elciği az açarsam kalkışta devirlenemiyor. son hız düzde 80. 100 kmde 3 litre yakıt.

sanırım 10 000 kmde bozulan ve silindir sekman gömlek isteyen ilk ybr benim olacak.

ben uzun bi süre önce silindir segman piston dediğimde 1 arkadaş beni alaya almıştı sağolsun. Neyse geçmiş olsun. Vardır bi sebebi.

bir önceki bakımı yapalı 2800 km oldu. motor iyice sağırlaştı. maaşı bekliyorum. bakarsıon cumartesi bakım yapıp Elazığ'a geçerim...

bugün başka bir ustaya söyledim; silindir sekman gömlek değişecek dedi.

4 bin devirede kadar gaz yemiyor gibi. elciği az açarsam kalkışta devirlenemiyor. son hız düzde 80. 100 kmde 3 litre yakıt.

sanırım 10 000 kmde bozulan ve silindir sekman gömlek isteyen ilk ybr benim olacak.

o km o silindir pistona hiç bişey olmaz.. ya yanlış benzn kullandın yada başka bişey... bir yanlışlık var emin ol....

ya arkadaşlar bu sahibinden.com da 2011 kasa motorları 2012 modeldir diye ilan vermiş millet. Sadece Siyah renk olanın depo tasarım benziyor 2011 lere, diğer kırmızı ve mavide sadece YBR yazısı var değilmi ? Birde 2012 model Gri renk gelmedi değilmi adam 2012 model diye ilan vermiş gri olanı!:farao: Plaka resmini çekmemişler zaten:mrgreen:

Hayret resmen!:jocolor:

ya arkadaşlar bu sahibinden.com da 2011 kasa motorları 2012 modeldir diye ilan vermiş millet. Sadece Siyah renk olanın depo tasarım benziyor 2011 lere, diğer kırmızı ve mavide sadece YBR yazısı var değilmi ? Birde 2012 model Gri renk gelmedi değilmi adam 2012 model diye ilan vermiş gri olanı!:farao: Plaka resmini çekmemişler zaten:mrgreen:

Hayret resmen!:jocolor:

Asıl olan ruhsatta yazan model yılıdır trafiğe çıkış tarihi 26.10.2011 olan ybr min model yılı 2012idi..ve motorum depo kapakları depo ile aynı renk olandı..yani o arkadaşlar da yalan söylemiyorlar ruhsatta yazan model yılını yazıyorlar ki asıl olan da odur..

eskiden yedinci aydan sonra çıkan motorlar ve araçlar bir sonraki yıla tabi olurlardı..şimdi durum ney bilmiyorum...

arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyacım var. Ybr kadran aldım komple. Birazdan gıdıp alıp kendim takacam. Kafama takılan sadece devir saatinin 3 kablosu var. Hangisi hangisine bağlanacak falan. Ters bağlarsam yanar.

arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyacım var. Ybr kadran aldım komple. Birazdan gıdıp alıp kendim takacam. Kafama takılan sadece devir saatinin 3 kablosu var. Hangisi hangisine bağlanacak falan. Ters bağlarsam yanar.

Ybr devir saati elektronik. Kolay bağlayabileceğini sanmıyorum :)

Ybr devir saati elektronik. Kolay bağlayabileceğini sanmıyorum :)

üzerinde ybr kadran var zaten. Biraz adiydi. Devir saati yandı. Kabloları hazırda duruyo zaten. 3 adet kablo var. 1 inde elektirik var. 2 sinde yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

elektrik kabloları 1 i toprak, biri akü, biri konjektör. Yardııımmm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar