Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

:bestmt: iyi akşamlar beyler:) yaa mont alıcam kışlık olucakta kararsız kaldım nasıl yapsam ne alsam diye
kumaşmı daha iyidir yoksa derimi ? derilerin fiyatları ucuk biraz ama uygun bi fiyata deri buldumda kimisi diyorki deri cok agır şekli güzel ama kısın cok soguk havalarda adamı üstüyor lfan diyorlar su gecirmez ama diyorlar flaan ne yapsam ne yapalbirim ? sizce ben sadece kısın kullanıcam bu montu sizce tekstil mi? almalıyım ? yoksa derimii benim için önemli olna yagmur ve rüzgar gecirmemesi lazım ksıın günlük olarak sürekli motorun üstünde olucagım için? neyapim sizce? bilgi verebilcek ?:bestmt:

normalde motorun fazla yakmış ama 2004 olması ve yol şartlarına göre bu yakıt normal olabilir sürekli rüzgara karşı gittiysen normal derim ama 80-90 gittim sıkmadım motorumu dersen erken geçmiş yedeğe bi 60 km daha giderdi bana kalsa
baya rüzgarlıydı hava hatta motorun sürat rüzgarı degilde normal rüsgardan dolayı mont olmasına ragmen uzerımde baya yorulmuşum

valla adem abi bende bugün 40 dercede 190 km gittim 190 geri dönüş titreşimde yok sıfır bile degil -99 hemde ybr:) övme artık şu titanı bize :)
yolda sürat 85-105 arası idi 3. viteste çıktığım rampalarda oldu 320 kmde yedeğe geçti(yakıt nasıl?)
7000 devirde 90km 7800 devirde 100km 8400 devirde 110 yapıyoo dişliler orjinal ama makina 2004ybr
yanıma telefonu almayı unuttuğum için resim yok kusura bakmayın

HAH AYNI YAKIT... sanırım memleketten dolayı bizim moturlar fazla yakıyor. acayip rüzgar var demek ki...

okan seni buralarda tekrar görmek çok hoş nasılsın sen iyimisin.. ben ameliyat masasına bile gülerek gittim.. yüzde 60 masada kalırsın dediler...

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/103711-ybr-125-on-amortisor-kecesi-ve-ana-borusu.html

al buda yeni açtığım konu okan bakıverin..

Allaha çok şükür abi.Hep böyle neşeli olursun inş.

Bakdım abi onada bende nerelere gırdım yok patlamıyor keçe :p

Bende cc yükseltmeyi düşünüyorum bugun cıkarıp yıkadım süper oldu.

Motosikleti
Pulsar NS400Z
selamlar,
2012 Model YBR Aldık 20 günlük 400 KM de
bi kaç şey sorucam.
Motosikleti kullanırken devir saatini ortalama 5000 ile 6000 arasında kullanıyorum.
En fazla yaptığım Hız 5. viteste (85 Km) 2 dk sürdü oda.. Ortalama hızım 30 - 40 km.
Motosikleti ben yokken salağın birine vermişler 5 dklığına adam 3. viteste 80 yapmış devir Saatini köklediğini söyledi motorun seside biliyorsunuz zaten devir köklenince nasıl bir ses geldiğini.
hemen ardındna motoru aldığım ve soğumaya bıraktım, ve hafif kötü bir yanık kokusu geldiğini farkettim.
Bunun motora ne gibi bir zararı olmuştur ? çok mu az mı yoksa hiç mi ?
Lütfen biraz aydınlatabilirmisiniz . Yeni bir motorda başka bilmem gerekek şeyler varmı vs. vs.. Teşekkürler

Gelen yanık kokusu motorun yeni olduğu için eksozun nikelajları yanıyodur muhtemelen 3-5 dk devir görmekle ybr ye bi şey olmaz :cat: endişelenme

iyi akşamlar beyler:) yaa mont alıcam kışlık olucakta kararsız kaldım nasıl yapsam ne alsam diye
kumaşmı daha iyidir yoksa derimi ? derilerin fiyatları ucuk biraz ama uygun bi fiyata deri buldumda kimisi diyorki deri cok agır şekli güzel ama kısın cok soguk havalarda adamı üstüyor lfan diyorlar su gecirmez ama diyorlar flaan ne yapsam ne yapalbirim ? sizce ben sadece kısın kullanıcam bu montu sizce tekstil mi? almalıyım ? yoksa derimii benim için önemli olna yagmur ve rüzgar gecirmemesi lazım ksıın günlük olarak sürekli motorun üstünde olucagım için? neyapim sizce? bilgi verebilcek ? :bestmt:

iyi akşamlar beyler:) yaa mont alıcam kışlık olucakta kararsız kaldım nasıl yapsam ne alsam diye
kumaşmı daha iyidir yoksa derimi ? derilerin fiyatları ucuk biraz ama uygun bi fiyata deri buldumda kimisi diyorki deri cok agır şekli güzel ama kısın cok soguk havalarda adamı üstüyor lfan diyorlar su gecirmez ama diyorlar flaan ne yapsam ne yapalbirim ? sizce ben sadece kısın kullanıcam bu montu sizce tekstil mi? almalıyım ? yoksa derimii benim için önemli olna yagmur ve rüzgar gecirmemesi lazım ksıın günlük olarak sürekli motorun üstünde olucagım için? neyapim sizce? bilgi verebilcek ? :bestmt:
sen antalyadasın orası çok sıcak olur yazın o sıcakta deriyi giyemezsin su gibi terletir bunaltır sonrada yağmurlu havalar kışın bence o kadar masrafa girme ben NİC aldım rüzgar ve yağmur derdi yok kendim test ettim yolda iki kere yağmur yedim ama hiç olmazsa deri kadar terletmiyor bide derinin kuruması uzun sürer ve içerden ıslanırsa çok üşütütr kuru olduğu sürece sorun yok ama..bak link atıyorum bi bak http://www.motosuperstore.net/NIC-NJ-2010-TOURING-MOTOSIKLET-MONTU,PR-1150.html benim aldığım bu olmadı riske girmek istemiyorum dersen çok ucuza yağmurluklar var alır koyarsın bagaja olmadı onu giyersin sana daha ekonomiğe gelir millete hava atacağım diye o kadar para verip giyemezssen çok koyar adama !!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

Oğlanın makina seninkinden daha güzel bee:queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

evet arkadaşlar ne kadar kıl bir herif olduğumu birkere daha anladım bu debriyaj balatası bende stres yapıyordu sıyırırda yolda bırakırsa diye gidip dudullu aktaş motordan yenisini almıştım yuvacık gezisine gitmeden önce değiştirmeyi planlıyordum ama milletin en kötü ihtimal 40000 den önce değişmez lafı üzerine vazgeçmiştim aslında vazgeçmemde en büyük etken ya conta yırtılırsa idi gittim cuma günü contayıda aldım önümde hiç bir engel kalmamıştı nihahaahaha ve oturdum dün yağı boşalttım ve sökmeye başladım sökerken tek engel sürücü ayak basma yerinin (lastik olan) kapağa engel olması idi sökenlerin dikkat etmesi gereken şey kapak vidalarını sıra ile söküp takması ikitane vida daha uzun bunun dışında sorun yok söktüğün balataların daha bi yaptığım kilometre ve daha fazlası gideri vardı motor 12bin küsürde yanımda kumpas yoktu ellerim yağlı olduğu içinde üşendim takım çantasını açmaya ama üzücü birşey söyleyeceğim dış kapağın iç kısmında imalattan doğan yüzeysel çatlaklar tespit ettim buda midemi bulandırmaya yetti YBR artık hakikaten sıçmaya başlamış yani YAMAHA bu ikinci olay ilkini paylaşmıştım eksozun kaynak yerlerinin daha 6 ayda paslanması ve artçı ayak demirlerinin bağlı olduğu levhanın içinin paslanması neyse gelelim sonuca balatayı değiştikten sonra debriyaj geçişleri çokdaha güzel ve yumuşak olmaya başladı daha önce vites değiştirirken yaşadığım sıkıntıların hepsi ortadan kalktı buda kullanılan balatanında maliyetten düşürmek için kalitesinin ne olduğunu ortaya çıkarıyor scooterde yaşadığım herşeyi YBR dede yaşamaya başlamam bende hayal kırıklığı yarattı makina alıyorsunuz bir sürü para ödüyorsunuz ama sonra değiştirmek için aldığınız yedek parçanın üzerindekinden çok daha kaliteli olduğunu farkediyorsunuz buda insanı çok rahatsız ediyor .. bilginize..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------

bu arada conta piyasada satılandan çokçok daha kaliteli ve yırtılma risk çok düşük piyasada satılan kağıt gibi üzerindeki ise metal görünümlü ve 2 kat kalın

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

ekmek arası yarın benim oğlanı alıp söyle rumeli feneri kilyos ve daha ilerisi bir tur yapmayı planlıyorum boşmusun ??

selam arkadaşlar bi sorum olucak motor 300 km ye geldi şu an, vites düşürürken değilde,yükseltirken (özellikle bi 5-6 km gittikten sonra)
sanki takılarak geçio vitesler. yani kemikli diyosunuz sanırım. bu nedendir acaba? neden biraz zor geçiş oluyo vites büyütürken? motordamı bi sorun var yoksa bendemi ?
yokmu fikri olan :silent: bide 1.viteste kalkarken bi vuruntu boşluk gibi bişi oluo bazen o nedendir acep?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar