hadi bakalım hayırlı olsun kardeşimMerhabalar.
2006 Şubatında sıfır aldığımız Garaböcüğümüz, 6 yıl sonunda nihayet bugün 10000. Km.'yi gördü.
http://i44.photobucket.com/albums/f24/Gurzan/ivir-zivir/3Ocak201210000km1.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f24/Gurzan/ivir-zivir/3Ocak201210000km2.jpg
Tüm dostlara selamlar. http://i44.photobucket.com/albums/f24/Gurzan/smilies/s44.gif
ilk vitesli motorum. iki ışık arasında hızlanmayı denedim. mesafe kısa sayılırdı aslında. dediğim gibi; belki de ben beceremedim. kilometresi 9001deyken ben aldım. şu an 9105 falan. ilk günden 100 km yaptım.
motor sadece yazları binilen bir motordu. belki de sağır kaldı. uzun yolda zamanla açarım inşallah.
bir de hava filtresi alındığından beri değişmemiş olabilir. bu ay param kalmadığından dolayı bujiyle hava filtresini değişemedim. iridyum buji takacağım. son hız konusu bundan da kaynaklanmış olabilir. 15inde onları da değişeceğim inşallah.
plakalığın oraya şasenin uygun yerine vidalayabileceğim bir demir tabla monte ettirip 30 litrelik bagaj takma fikrim hakkında ne düşünüyorsunuz? hem trafikte yan çantanın gereksiz genişliği olmaz, hem de fazla rüzgar tutmaz gibi geliyor. motor önden rüzgaır yarılıyor zaten.
@f54: valla zc şu an 15.400 civarında halen daha tek marşta alıyor, motor çalıştığı anda gazı kökleyip gidiyorum. ybr nazik gibi sanki...
@koray: 25 liraya sahibinden.comda vardı. o kadar kaliteli gözükmese de idare eder gibi. yazın kuryelerin elcik korumasını takarsak abes kaçar. yaza doğru bir çift de kendim alacağım.
bir de 25 liraya satılan ve aynalara takılan ön camdan var. buna nasıl şekil verebilirim? saç kurutma makinesi işe yarar mı? en kötü ihtimal ybr citymin ön camının üstüne aynı vida yerlerinden bağlayacağım. başka öneriniz var mı?
s.a. arkadaşlar ybr lerin gerçekten bu derdi var sabahları jiklesiz çalışmama derdi benim motor yapısıda ona benzediğinden dedikleriniz gibi sabah çalıştırmada problem tabi buz gibi havada hava normalken jiklesiz çalıştırıyorum bu arada ben çalıştığında yola çıkabiliyorum 2-3 dk beklememe gerek yok ama ısınmadan da yola çıkmak iyi olmadığından bende bekliyom malesef![]()
malum ben bandırmadayım ve bir laptopa 4 kişi olunca zor oluyorgünaydın beyler.. Bizim ybr ci arkadaşlar bu aralar görünmüyor..nerelerde acaba bilen var mı? :cherry:
hocam sende hiç binmemişin benimki 2011 mayıs ta alındı ve ve şuan 6500 gibi eli kulağındaMerhabalar.
2006 Şubatında sıfır aldığımız Garaböcüğümüz, 6 yıl sonunda nihayet bugün 10000. Km.'yi gördü.
http://i44.photobucket.com/albums/f24/Gurzan/ivir-zivir/3Ocak201210000km1.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f24/Gurzan/ivir-zivir/3Ocak201210000km2.jpg
Tüm dostlara selamlar. http://i44.photobucket.com/albums/f24/Gurzan/smilies/s44.gif
üstad bende arıyorum onu epeydir ama bulamadım bakmadığım site kalmadı bulursan bir zahmet banada haber iletiverGençlik motoruma elcik koruma alcağım, enduro motorlardaki gibi.. ama istediğim gibi bir koruma bulamadım..Bildiğiniz bir yerde var mı acaba..şöyle estedik küçük yakışıklı bişey arıyorum
arkadaşım ybr naziklikten öte soğutma kapasitesi yüksek bir motor oyüzden yazın en sıcakta dahi sorun yaşatmıyor şişme gibi öteki sorun ise 30 tl ye ısı tabancaları var iki kademeli ve 2000 dereceye kadar ısıveriyor ben onunla yaklaşık 4mm pleksiglassı rahat büke bildim ön cam yaparken daha gerilerde öncamın resmi var araştırırsan bombeyide kamyonlarda enli gerdirme kayışları var onunla verdim yenisini yapacağım yakında resimini çekerim yaparken atarım buraya fikir vermesi açısındanilk vitesli motorum. iki ışık arasında hızlanmayı denedim. mesafe kısa sayılırdı aslında. dediğim gibi; belki de ben beceremedim. kilometresi 9001deyken ben aldım. şu an 9105 falan. ilk günden 100 km yaptım.
motor sadece yazları binilen bir motordu. belki de sağır kaldı. uzun yolda zamanla açarım inşallah.
bir de hava filtresi alındığından beri değişmemiş olabilir. bu ay param kalmadığından dolayı bujiyle hava filtresini değişemedim. iridyum buji takacağım. son hız konusu bundan da kaynaklanmış olabilir. 15inde onları da değişeceğim inşallah.
plakalığın oraya şasenin uygun yerine vidalayabileceğim bir demir tabla monte ettirip 30 litrelik bagaj takma fikrim hakkında ne düşünüyorsunuz? hem trafikte yan çantanın gereksiz genişliği olmaz, hem de fazla rüzgar tutmaz gibi geliyor. motor önden rüzgaır yarılıyor zaten.
@f54: valla zc şu an 15.400 civarında halen daha tek marşta alıyor, motor çalıştığı anda gazı kökleyip gidiyorum. ybr nazik gibi sanki...
@koray: 25 liraya sahibinden.comda vardı. o kadar kaliteli gözükmese de idare eder gibi. yazın kuryelerin elcik korumasını takarsak abes kaçar. yaza doğru bir çift de kendim alacağım.
bir de 25 liraya satılan ve aynalara takılan ön camdan var. buna nasıl şekil verebilirim? saç kurutma makinesi işe yarar mı? en kötü ihtimal ybr citymin ön camının üstüne aynı vida yerlerinden bağlayacağım. başka öneriniz var mı?
kumandanın içi oksitlenmiş arkadaşlar.. WD40 işimi gördü sıkıntı yok..
kardeş aynı sorunu bu gün bendede yaptı sabah çalıştı ama bi yere gittim tık yok ayakla çalıştırdım eve geldim durdurdum yine tık yok sonra 3-4 dk aradan geçdi zaman bi açdım aldı hemen wd 40 hangi kumandaya sıkıcam ben şimdi?
sağ kütüklükteki marş düğmesine zannedersem
heralde yani zaten toputopu iki vida var onudasökmesi zor olmasa gerek !!sök wd40 sık ve kontak kapalı iken 8-10 kere bas bırakki oksit varsa atsınonun neresine sıkabilirim ki söküpdemi sıkmam gerek acaba .s
kablolar gizlenemezmi? çantada olmasının artısı çok ama gprs için dezavantaj:S
kardeşim sağ kumandada marş düğmesinin içine sıkacaksın..en sağlıklı olanı 2 vida var sök üstteki kapağı çıkar sonra allah ne verdiyse WD40 sık boca et.. işlem tamamdır...motorunuzu yıkadıktan veya yağmur altında kaldıktan sonra tüm düğmelere ve anahtar girişlerine bu işlemi yapınkumandanın içi oksitlenmiş arkadaşlar.. WD40 işimi gördü sıkıntı yok..
kardeş aynı sorunu bu gün bendede yaptı sabah çalıştı ama bi yere gittim tık yok ayakla çalıştırdım eve geldim durdurdum yine tık yok sonra 3-4 dk aradan geçdi zaman bi açdım aldı hemen wd 40 hangi kumandaya sıkıcam ben şimdi?
koray usta navigasyon diyiceğime gprs demişim pardon biraz geç oldu farketmem:mrgreen:
aman hocam ne demek ..gönüller bir olsun..![]()
kardeşim sağ kumandada marş düğmesinin içine sıkacaksın..en sağlıklı olanı 2 vida var sök üstteki kapağı çıkar sonra allah ne verdiyse WD40 sık boca et.. işlem tamamdır...motorunuzu yıkadıktan veya yağmur altında kaldıktan sonra tüm düğmelere ve anahtar girişlerine bu işlemi yapın
geçen yıkamıştım bu günde binesim geldi bu olay oldu neyse artık yıkadıkdan sonra kurulayıp wd 40 layım...teşekkür ederim kardeş
birde motordaki kornayı degiştirebilirmiyiz yani bi sorun olurmu bakıyorumda şimdi salyangoz kornalar filan var onlar uyarmı bizim makinalara...
arkadaşlar benim ybrde gaz verip bıraktıktan sonra eksoz patı patır patır yapıyor neden olabilir? bide jikle açıkken yapmıyo ısınınca jikleyi kapatınca yapıyo. birde motor rolentide durmuyo rolentiyi az açınca direk 3bin devire çıkıyo az kısıncada hemen motor stop ediyo. sorunum hava ayarımı acep? ona göre kurcalıyacam![]()
eğer hava ayarını bilmiyorsan bızıklama her baba yiğitin yapacağı bi ayar olsa herkez motor ustası olurdu zaten hava ayarı yapamayan birçok usta bilirimpeki bu hava ayar civatasını kaç tur çeviriyoduk?
ebubekir senin depo kaç litre hep şehir içi mi geziyorsun...selamunaleykum...
herkese hayırlı geceler....
son ölçümü yaptım 607 km'de motorum şu anda, ve yedeğin dibine gelmeye başladı....
bu akşam güzel bir gezdik, lakin dönüşte çok üşüdüm, kuzenimden xx'i aldım...
mübarek üflüyor sıcak sıcak ne güzel
içimi ısıttı....
hocam şuan zaten sıkıntı var ben bi bızıklıyayımda eger düzeltemezsem zaten bi ustaya görünecekforumda buldum serdarmert nickli abi anlatmış onu uygulayacağım olursa amenna olmazsa ustaya
![]()