yok ramazan sıkıştırmıyorum..
yokuş aşağı tatlı tatlı gaz veriyorum...
istanbula geleyim değiştirecem yağını inşaAllah...
bakalım...
sürüş açısından gayet tatminkar...
nerdesinki ağa şimdi...... özletme kendini...
yok ramazan sıkıştırmıyorum..
yokuş aşağı tatlı tatlı gaz veriyorum...
istanbula geleyim değiştirecem yağını inşaAllah...
bakalım...
sürüş açısından gayet tatminkar...
heh müşteriler geliyor...
kardeşim bu adama çiğkötfe sözüm var..
buyur sende gel...
ramazan abi maşallah sende abiden istemediğin yok bir çiğ köfte bir başka şey yazık abiyedeabi bize yok mu :queen:
heh müşteriler geliyor...
kardeşim bu adama çiğkötfe sözüm var..
buyur sende gel...
hehheehhehhe fatih buyur gel ağa ...... ebubekirin gönlü zengin...
abilerim ben gelemem ama ssiz benim hakkımı paket yapıp gönderin ben burada yerim :queen: :queen: :queen: bende az değilim haa
askerden gelince kendi işimi kuracağım.... şuan tüm plan ve projelerim ona yönelik.... bir turizm firması kurup bir servis otobüsü alıp saban akşam servis hafta sonları ve bayramlarda sehirler arası yolcu nakliyatı şeklinde olacak... durum böyle olunca şirket adına araç ve taşıt kredisi çok daha kolay ve çok daha masrafsız oluyor...
kerpedeyim ramazan..
burdan memlekete geçicem belki..yada geri dönecem...
motorun yağına bakarken motoru orta sehpaya alıp yağ çubuğunu sıkıp sonra açarak bakın....
Ramazan bu yanlış bir bilgi oldu
Yağ kontrolü orta sehbahada yağ çubuğunu vidalamadan yapılır. Vidaladığında karterdeki 1 yağ makimum göstergenin 1,5 santim üstünde gösteriyor. Yağ çubuğunu sıkmadan yaparsan karterdeki 1 litre yağ, yağ cubuğu göstergesinin maksimum sınırın hemen altında oluyor.
Süper bir iş planı bence, inşallah gönlüne göre olur herşey.
Askere ne zaman gidiyorsun?
Sana güzel bir konvoy yaparız inşallah
Senin öğlenki mesajından sonra uyuya kalmışım işyerinde.
Tam iki saat uyumuşum, kimsede kaldırmadı. Gözlerim hala şiş..
Kefken'deydim bende geçen sene. Sakarya motosiklet kulübünden bir abi var tanırsın belki.
Taksicilik falan yapıyor. Oğlu var birde Hakkı diye, o da motorcu. Çok güzel yerler.
Ama denizi biraz dalgalı, hoş ben dalgalı denizi daha çok severim.
Bu arada bende çiğ köfteye bayılırım, bir organizasyon olursa bende yerim vallaha afiyetle![]()
abilerim sizin dedikleriniz benim kafamı karıştırdı ben motorun yağını değiştiriken yeni 1 litre koyuyorum sonra yağ çubuğunu sıkmadan öğle sokup çıkardığımda maksimumun bile az üstünde oluyor şimdi benim motorda çok mu yağ olmuş oluyor o zaman :silent:
orjinal yağ çubuğu 3 cm... çin işi ybr ye geçildikten sonra uzun çubuk takıldı..ölçün biçin sizin çubuklarınız 3 cm den fazladıır....
bu arada ybr kitapcıkları ve mühendisleri normalde 1 litre değil 1200 diyor haberiniz olsun... ama ybr 500 grm yağ ile bile gidebiliyor bizzat test ettim...
yağ çubuğunu ölç kaç cm... eğer 3 cm den büyük ise yan ayaklıkta.... ama 3 cm den küçük ise orta sehpada.... birde yan ayaklık ne kadar yamuk olursa yanılma payın o kadar yükseliyor... bunda hesapla... mesala benim motor normalden fazla yatıyor...abi sorun yok mu demek oluyor şimdi bu durumda
Ramazan bu yanlış bir bilgi oldu
Yağ kontrolü orta sehbahada yağ çubuğunu vidalamadan yapılır. Vidaladığında karterdeki 1 yağ makimum göstergenin 1,5 santim üstünde gösteriyor. Yağ çubuğunu sıkmadan yaparsan karterdeki 1 litre yağ, yağ cubuğu göstergesinin maksimum sınırın hemen altında oluyor.
yağ çubuğunu ölç kaç cm... eğer 3 cm den büyük ise yan ayaklıkta.... ama 3 cm den küçük ise orta sehpada.... birde yan ayaklık ne kadar yamuk olursa yanılma payın o kadar yükseliyor... bunda hesapla... mesala benim motor normalden fazla yatıyor...
Ramazan istediğin kadar motor eskit istersen ybr nin mühendisi ol ama verdiğin bilgi yanlış. Orjinal yağ cubuğu 4 santim ve daha iki gün önce yağ alt tapasını sökerek yağın tamamını boşalttım ve tam bir litre yağ doldurdum. Sıkmadan cubuğa baktığımda yağ tam üst sınırda duruyor.
+ 1.2 lt konulması gereken miktar motor acıldıktan yani motor içindeki yağın tamamı boşaltılınca koyulması gereken miktar.
alt tapaya yökerek yağ boşalttığında motordan 1 litre yağ boşalıyor. 0,2 litre yağ halen motorda kalıyor.
Mühendis motoru açıp yağ koyarsan 1.2 lt koy- alt tapayı sökerek yağ değiştirirsen 1 lt yağ koy diyor. Kontrol etmek içinde yağ gösterge cubuğunu sıkmadan bak diyor.
Eğer bu yazdıklarımdan birinin yanlış olduğunu söylüyorsan, senle iddaya girelim kaybeden kazananın ayağağına kadar gelip 5 lahmacun ısmarlayacak. 2 de ayran varmısın...?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------
orjinal yağ cubuğu 4 santim
orjinal yağ çubuğu 3 cm... çin işi ybr ye geçildikten sonra uzun çubuk takıldı..ölçün biçin sizin çubuklarınız 3 cm den fazladıır....
2004 lerden sonra 2005 ve sonrası tüm ybr ler çinden geldi senin 2004 ybr nin cubuğu 3 santim olabilir ama benim motor 2008 ve çubuğu 4 cm