merhaba arkadaşlar nasılsınız? Benim ybr nin arka fren sıkınca balatalardan ses gelmeye başladı tozunu mu alıyorlar yeni balatamı takıyorlar 7000 de bitmez heralde balatalar arka ön karışık sıkarım hep, firen tutuyor nasıl yapayım varmı bu sesin bir çaresi?
motosikleti sifir olarak aldiginizdaki üzerinde arka balata 20.000 km'ye kadar aa ara bazen devamli ciyaklar, ilk balata degisimine kadar bu böyle gidecek, aynisi bana da olmustu, 22000 km'de balatayi degistirdim, üzerinden 2000 km gecti henüz bi ciyaklama sesi yok. 25.000 km'deki yeni ybr sürücüsü olarak bir takim eksi arti yönlerini de yazyim yeri gelmiske;
sabah calistirmasi kesinlikle eskiye göre daha zor, ve bu motor adam akilli isinana kadar gaz yememe sorununa nden oluyor.
arka lastikler berbat bir yol tutusuna sahip, 20,000 e kada zor sabrettim 3. fitil ihtiyacinda irc ile degistirip kurtuldum, ön lastige lafim yok.
eski kasaya göre titresim daha fazla ve konfor daha az.
gelelim pozitif yanlarina;
eski kasaya göre cok daha yakisikli, aerodinamigi sinifina göre kusursuz, rüzgar tölarizasyonu ck iyi, köprüde tir tir titreyen cbf 150'lere egzos koklatiyor, köprüdeki her türlü rüzgri umursamadan ardina birakiyor. eski kasasina göre de cok iyi rüzgar yalitimi var.
virajlarda yatm potansiyeli yine eskisina nazaran cok iyi. cbf 15o il kiyaslamaya gerek bile yok, cbf 150 düz yol motosikleti.
manevra kabiliyeti cok daha iyi.
performans olrak eski kasadan bi farki yok. sadece düzgün sürüs pozisyonu ile hiz artirmak mümkün, spor sürüse elverisli. yeni karbüratör ve egsoz yakit tüketiminde %10 ekonomik (bence) eski kasaya göre sürat %5 daha iyi. (bence)