- Katılım
- 13 Haz 2009
- Mesajlar
- 5,384
senle alakalı değil.. Ben sıcak evden çıkmak istemiyorum galiba...
herkez öğle ramço abi sabah özellikle işe gideceğim zaman sıcak yataktan hiç kalkasım gelmiyor
senle alakalı değil.. Ben sıcak evden çıkmak istemiyorum galiba...


beyler yakıt musluğunun ok işareti aşağıya bakınca normal yukarı bakınca yedek doğrumudur?dengesizin biri kafamı karıştırdı
aşağı doğru açık yukarı bakınca yedek
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:45 ----------
bizim motorlara mineral yağ koymak zararlımı? illa sentetikmi koymamız gerekir??
saol bende öyle biliyordum.tam sentetik koyun dedi motorcu.
mineral zararlı, sentetik gereksiz. yarı sentetik daha doğru aslında. sentetiklerin fiyat farkı, yarı sentetiğin kilometre açığını karşılamıyor. şöyle ki:
yarı-sentetikte yaklaşık 2750 km.de vites pedalı sertleşiyor(rahatsız ediyor).
tam sentetikte pedal sürekli biraz daha sert ama yaklaşık 3200 km.de rahatsız ediyor.
castrol power1 10w-40 yarı sentetik: 20 tl.
castrol power1 10w-50 tam sentetik: 25 tl.
basit bir hesapla: 5 tl fark:400 tl. 4 kutuda (20 tl fark) 1600 km. yapar. oysa sürekli yarı sentetik kullanılınca 20 tl kar ediliyor. bu da 1 kutu yağ yapar ki o da 2750 km. ye denk gelir, yani 4 kutuda 2750-1600=1150 kmlik yağ beleşe gelir.
NOT:motosikletinizin uzun ömürlü ve performanslı olması için ipone yada castrol kullanınız. ybr zaten yağı, lastiği, benzini tam olduğunda anahtar vurulmadan binilebilen bir motör :rendeer:
NOT2:geçen aküye baktım. yaklaşık 2 cm sıvı kalmış içinde. oysa nisan ayında tamamlamıştım? 8 ayda buhar olmuş uçmuş mubarek. bi bakın eksikse saf su ekleyin derim... saygılar.
biraderin ittirmesi ile çalıştırdım.bayiye kadar 1 kırmızı ışıkta stop etti.birader saolsun ittirdi.çalıştı yine.plakamı taktırdım.yamuk olan ön siperliğimi düzelttirdim.ayak marşı arızalı diyordum.değilmiş.akü bozukmuş.0km motorun aküsü bozuk çıktı şansıma.sipariş ettiler garantiden 2 gün sonra yeni akü gelicek.oldukça ilgilendiler motorumla.çoğu kişi sevmez nebioğullarını ama ben beğendim.motor çalışınca gelen dııııttt sesi bozuk aküden miş.ve kontağı açınca gelmesi gereken ses te bozuk aküden dolayı gelmiyormuş.böylece inşallah 2 gün sonra bütün sorunlarım giderilmiş olucak ve ybr 125 esd min keyfini süreceğim.şu an akü bitik olduğu için motor stop etmeye meğiilli.ayak marşıyla çalıştırıyorum şu an.aslında 2 gün hiç çalıştırmıcam yormucam motorumu.2 gün sonra yeni akü almaya giderken çalıştırıcam sadece.
işleriyin yolunda gittiğine sevindim... dediğimiz gibi akü sorunun vardı.. garantiden değişir... akü boş olduğu için mi ayak marşı basmıyormuş. merak ettim.geçmiş olsun.... hevesin kaçmasın... boşver... olur böyle şeyler... sayğılar...
Recai Motorun Ne Durumda![]()
arkadaşlar selam
ybr si ne elcik koruma takan varmı varsa resim yüklermi
saygılar
gaz yağı kullan... bazı benzinliklerde var... en iyi yöntem gaz yağıdır hem zirciri temizle hemde jantlarını... kolay gelsin.
benim motorda var elcikler.gayetde memnunum.hem görüntü hem de elime oturuyor.ilerleyen günlerde yükleyeceğim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:35 ----------
arkadaşlar zincirleri yağlarken etrafa zincir yağı yapıştı siyah siyah.onları ne ile temizliyorsunuz?