Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Abi otomatik yanıyo zaten farlar çalıştırdıkdan sonra :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:37 ----------

Neyse çok kafama takarsa servise bi giderim.

Şimdi gezeyim dedim çıkdım e 5 bilenler bilir gölköy sapağından paşaköyü sapağına kadar 118 e geldi yol düz 0 eğilmeden ve motoru hiç redline sokmadan ivmesi çok fena oldu aletin :) Rüzgarda vardı :)

Abi otomatik yanıyo zaten farlar çalıştırdıkdan sonra :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:37 ----------

Neyse çok kafama takarsa servise bi giderim.

Şimdi gezeyim dedim çıkdım e 5 bilenler bilir gölköy sapağından paşaköyü sapağına kadar 118 e geldi yol düz 0 eğilmeden ve motoru hiç redline sokmadan ivmesi çok fena oldu aletin :) Rüzgarda vardı :)

Ha benim ki öyle değilde..

118 km yi nasıl görüyosun..Dijital mi senin hız göstergen...:queen::queen::queen:

dostum bence hiç sağ sol ile uğraşma.. motorun temas sorunu var.. yani ya ampülün patlak , yada ampülün bastığı tırnaklar yada gelen kablolarda veya fişlerde bi temassızlık.. durum direk elektirik kesilmesi yani...ampülden başlayarak kontrol ederek gitmelisin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:27 ----------

arkadaslar biraz muhabbet disi olacak ta, istanbul anadolu yakasinda ybr 125 icin fazla yetkili servis yok diye biliyorum, y...z ticaret galiba en bilinen, baska var mi? bir de pendik'te var di hatirladigim kadariyla imam diye bir ustasi var di ama pek profesyonel degiller.

pendik geçit motorda imam var..dışardan bakınca yetkili servis gibi durmaz.. hiç bir parçanız garantiden değiştirilemez ama işin hakkını vererek motoru tamir ederler....

Kısa yapıyor..
Akünün tam şarj edemiyor yüksek devirde kısa far kısılıyor...

abi elektirik şemasını incele...3 tane ybr hurdaya gitti.... 4 ybr elimde... yıllarca kuryelik yaptım.. ybr nin elektirik tessisatında sorun.. yani elektirik yetmezse ( akü boş ollması lazım) uzun farlardada yapar.. yüksek devirdeki titreşim ve benzeri sebebler temassızlık yapıyor.. belkide ampülün içindeki flaman kopuk.... ampülden kontrol edilerek gitmek lazım...
,
benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarım oldu.. hatta ybr bağzı soketlerini yakarak yolda bırakmıştır kullanıcılarını.. benimde başıma geldi...%99 kablo temazsızlığı..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------

serdar abi öyle bişey olmaz söylediklerin elektrik elektronik teorisine ters.:cat:

evet ybr akü seması belli... yani akü dolu olmasa ve motorda kesilme olsa seerdar ab,i haklı ama akü varken bu sorun olamaz.... yani serdar abinin dediği gibi olamaz...

abi elektirik şemasını incele...3 tane ybr hurdaya gitti.... 4 ybr elimde... yıllarca kuryelik yaptım.. ybr nin elektirik tessisatında sorun.. yani elektirik yetmezse ( akü boş ollması lazım) uzun farlardada yapar.. yüksek devirdeki titreşim ve benzeri sebebler temassızlık yapıyor.. belkide ampülün içindeki flaman kopuk.... ampülden kontrol edilerek gitmek lazım...
,
benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarım oldu.. hatta ybr bağzı soketlerini yakarak yolda bırakmıştır kullanıcılarını.. benimde başıma geldi...%99 kablo temazsızlığı..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------

evet ybr akü seması belli... yani akü dolu olmasa ve motorda kesilme olsa seerdar ab,i haklı ama akü varken bu sorun olamaz.... yani serdar abinin dediği gibi olamaz...

Temazsızlık basit olay ona bakmıştır diye düşündüğümde konjektör dedim.. Temassızlık olsa ama yüksek devirde niye çıkoyor ortaya Ramo?

Hem teker teker gelin..

Son düzenleme:
yani uzun lafın kısası ampülden başlayıp tessisatın sonuna kadar detaylı inceleme... kablolarda kopma kırılma, soketlerde gevşek geçme, ampülün arkasında ki soket e tam basmaması veya oksitlenme.... bunlar kontrol edilmelii...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar