Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

newçeri kardeşim abonelik için sağolasın
dostlarım benim resimler için yamaha caponyadan aradılar gel burda işe başla felan dediler ama vermedim sizlere helal olsun
karasevda esprisi çok hoştu ya yıkıldım resmen
valla evlendiğimizden beri motor var eşim benden daha çok seviyor motoru(bi kere soğukta gece kalktı üşenmedi motorun üstüne battaniye örttü) ya herkesin eşi farklı galiba

Selamlar,

Gençler 1. viteste debriyaja basarak motor çok ama çok zor çalışıyor..Ama boşta sorun yok...Nedenini bilen var mı????

şanzuman yükü marş motoruna bindiğinden motor istenilen hızla dönmediğinden ateşleme zayıf oluyor.... daha kuvvetli bir akü sorunu ortadan kaldırıyor...

Selamlar,

Gençler 1. viteste debriyaja basarak motor çok ama çok zor çalışıyor..Ama boşta sorun yok...Nedenini bilen var mı????

Debriajın tam olarak ayırmıyor. Motor çalışırken Sehbaha al arka teker havada iken vitese tak sonra debriajı sıktığında teker durmuyorsa debriajda sorun var demektir. Acil bir ustaya baktırmalısın.

hayırdır kanu satılığa çıkarmışsın ybr ni...tarz değişikliği derken neye geçmeye karar verdin?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:15 ----------

Uploaded with ImageShack.us

bu arada geçen hafta içinde 20.000km yi tamamladık...haftaya yine yağ değişimi 2000km oldu mobil 15w-50...yine aynısından koyarım büyük ihtimalle...

hayırdır kanu satılığa çıkarmışsın ybr ni...tarz değişikliği derken neye geçmeye karar verdin?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:15 ----------

Uploaded with ImageShack.us

bu arada geçen hafta içinde 20.000km yi tamamladık...haftaya yine yağ değişimi 2000km oldu mobil 15w-50...yine aynısından koyarım büyük ihtimalle...

20000 çerez bu motorlara...99 999 den sonra sıfırlayıp 30 bin daha yapmöıştım....

Debriajın tam olarak ayırmıyor. Motor çalışırken Sehbaha al arka teker havada iken vitese tak sonra debriajı sıktığında teker durmuyorsa debriajda sorun var demektir. Acil bir ustaya baktırmalısın.

Bendede aynısı var.

Bende o sorun var ayakda 1 e takıyorum debriyaja basyorum teker dönüyor.

Bendede aynısı var.

Bende o sorun var ayakda 1 e takıyorum debriyaja basyorum teker dönüyor.

Debriajı sıkıp ayakla arka tekeri durdurmaya çalışın eğer hemen duruyorsa motor yağındandır. Fazla proplem yaratmaz. Eğer ayakla durduramıyorsan proplem büyük biran evvel sorun halledilmeli.
1- kullandığınız motor yağı debriajın tam ayırmasına engel olabilir. (dizel motor yağları) uygun yağ kullanılmalı.
2 - debriaj teli tam çekilemediği için ayırmayabilir. Debriaj teli ayarı kontrol edilerek tam sıkıp sıkmadığına bakmak lazım.
3 - Yukarıdaki iki sebepten değilse Debriaj balataları açılıp bakılmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar