@ serdarmert:
abi bugün muhabbet için motor ustası olan bir akrabamı ziyarete gittim. bana 10w-50'nin motor çok ısınınca motora ince geldiğini ve vitesleri sertleştirdiğini söyledi. ben yağ yeniyken denemiştim viteslerde sorun yoktu :silent: bana 20w-40 önerdi yaz için. kışın 10w-50 iyi ama yazın seni sıkıntıya sokar dedi. bakalım önümüzdeki günlerde adam doğru mu söyledi yanlış mı anlayacağım. malum 28 haziranda sahile gidiyorum. 220 km. kadar bir yol bekliyor YBR'mi. hem de kaz dağlarından geçerek gidiliyor ki deyim yerindeyse bazı yokuşları osura osura çıkıyor YBR :mrgreen: eğer böylesine zorlu bir rotada bu yağ vites sertleştirmesi yapmazsa bir daha hiç yapmaz...
bu arada ZONGSHEN diye bir motosiklet markası var bilirsiniz... bizim model 125 cc. olanıyla drag yaptık... geçemedim

r: öğrendim ki makina hem 4 valf (üstten çift egzantirik) hem de yağ soğutmalıymış. deli gidiyor yahu. ben 120 dedim adam hala hızlanıyordu. 160 yapanlar varmış o makineyle.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------
abicim eğer motosikletini satmayı düşünmüyorsan al orjinal yamaha o-ringli set kullanırsın 35000-40000 km. zaten makinen eğer 3.ye zincir istiyorsa muhtemelen bu orjinal kiti eskittiğinde de ybr'ni emekli edersin:cat: