Arkadaşlar merhaba. Bugün gittim yamaha Ankara bayiine gördüm yamaha ybr 125 i. Çok şık olmuş çok hoşuma gitti valla. Yeni alan arkadaşımız Xi-Fi idi sanırım onunkinin aynısı. Fiyatı 4400 TL. Plaka ruhsat filan 200-250 lira, kask arka bağaj derken 5000 tutacak belli oldu. Fakat benim bir sıkıntım var. Motoru buradan alırsam ruhsat ve plakayı çıkaramama durumum varmış. Çünkü ben Konyaya götüreceğim motoru. Trafikte en son oyu nerede kullandığına bakıp vermiyorlar bazen dedi oradaki satıcı eleman. Motoru Konyadan alamıyorum bayi yok. Olmadı dedi faturayı veririz Konyaya kadar plakasız gidersin oradan çıkaracağım dersin dedi ama ya inat bir polis denk gelirde bağlarsa motoru dedim ? Valla olabilir dedi. kargolayamayız mı dedim? Ambalajı kargosu 500 tl ye yakın tutar dedi. Otobüse versem çizilir mi eder mi ne olur içime sinmeyecek. Nasıl alırım ben bu motoru arkadaşlar bir akıl verin bana. Birdeservis yok Konyada şimdi ben bakım filan için servise Ankaraya getirmek zorunda mıyım yoksa orada herhangi bir motorcuda halleder miyim ?
Bu arada trafikte motor için resmi hız sınırı ne ? Ve kasktan başka takmak zorunda olduğumuz herhangi bir koruma var mı ? (Resmi olarak yani) Sizden tecrübeli arkadaşlar vardır eminim yardımcı olur musunuz bana.