Kısa devre mi oldu yoksa durup dururken mi yanmamaya başladı..?
yok serdar abi aynen yazdıgım gibi 15-40 yazlık..
Ben bugün 10w-40 4t koydum..
Neden öyle tersini biliyorum ki? Bir problem olur mu?
10-40 ince yag zaten abi yazın sıcagında hepten inceliyor..20-40 hiç degiştirmeyecektin o tam yazlık bir yag..bende kullandım aynı yagı cokta güzel br yag..
sübap sesini ben farketmemiş olabilirim benim ybr hiç titremiyor apachiyle karşılaştırdım yanında devede kulak kaldı rahatsız eden hiçbişey yok. yenilerin 120 yaptığını söyleyen aynı arkadaşınmı ben ihtimal vermiyorum o kadar gidebileceğine eğimli yola denk gelmesi lazım 100 e çok zor çıkıyor benim motorum.
Arkadaslar yağ ile süratin ilişkisini çözemedim :silent: ....
Bir de km yi 120 hatta 130 gören var okuduğum kadarıyla. Doğrusunu isterseniz ben 110 nu 1 kere görebildim o da rampa aşağı ve motorun canını çıkararakKilom 90 pek fazla sayılmaz.Bu işin iksiri-sihiri nedir :silent: bir de biz görelim şu 120-130 ları
evet müdür katılıyorum sana castrol fiyat/perf açısından en iyisi...
15w 40 castrol gayet güzel iş yapıyor fiyatı da uygun 19-20tl civarıydı.
benim ostimdeki usta motul getiriyor siparişi vermiş bu ay içerisinde gelir muhtemelen bundan sonra serviste onu kullanacam dedi.motul en iyi yağlardandır ama türkiyede bulmak zordu hala da zor pek kullanan yok.bakalım ben takipçisi olacam muhtemelen yağ değişim zamanı gelmiş olur denerim inşallah.Beni izlemeye devam edin![]()
Öncelikle ''muratcan7'' kardeşim,motorun hayırlı,uğurlu olsun.Kazasız,belasız sürüşler dilerim...
Mete abi,motorun yağını dediğim gibi MOTUL-5100-15/50 yağ ile değiştirdim...
Sonuç ve değerlendirme:
1-Yağ kalın olduğu için,motoru ısıtma işine özen göstermek gerekiyor.
2-Motorun sesi ''kedi mırıltısı'' gibi oldu.
3-Sesi daha toklaştı.
4-Viteslerim sanki ''abartmıyorum'' kendisi geçiyor.
5-Aralarda kaybolan ''boş'' yani 1 ve 2. vitesin arasındakine hikmetse,ortaya çıktı.
6-Gazı verdikçe ivmelenmesi çok daha seri oldu.
7-Vites geçişlerindeki ses ''ŞIK,ŞIK,ŞIK'' türünde değişti.
Test yapılırken: 36Km/s mesafede,yokuş yukarı,yokuş aşağı,dip gaz,devirli,devirsiz,kalkış,en yavaş halde sürüş,olduğu yerde vites geçişleri...olarak testi sonlandırdım...
Sonuç: Benden ''geçer''not aldı.
Tavsiye edermiyim: Tabiki tavsiye ederim (yaşadığı il de yazları hava sıcaklığı ''30'' ''40''dereceyi buluyorsa kesinlikle MOTUL 5100-15/50 diyiyorum:cat: )
Daha önce kullandığım yağlar: Castrol - Mobil
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
YENİ MOTORUMDAN KARELER... YBR EM DURUYOR SATMAYADA NİYETİM YOK...
benim motorum 200km de ve 100km/h in üstüne çıkmıyor çıkan arkadaşlar varsa ya çok ustadır yada onlarda başka ybrler var rodaj zamanı dolup yağı değiştirdiğimde ne olur bilemiyorum sibap ayarlarına dikkat etmedim motorun sesi bana sağlıklı geldi oldukça seri gidiyor ve çabuk hızlanıyor daha önce hiç ybr ye binmedim karşılaştıramıyorum o yüzden.:cat:
Arkadaşım motorun 200 km de daha rodajdan çıkmamış. Rodaj nedir nasıl yapılmalıdırla ilgili konulara bir göz atman gerekir. Rodajdan cıkmamış bir ybr nin 100 yapmaması çok doğal 1.000 km sonrası 110-120 arası yaparsın.
Arkadaşım motorun 200 km de daha rodajdan çıkmamış. Rodaj nedir nasıl yapılmalıdırla ilgili konulara bir göz atman gerekir. Rodajdan cıkmamış bir ybr nin 100 yapmaması çok doğal 1.000 km sonrası 110-120 arası yaparsın.